Αρχική » Ενημέρωση ΚΕΘΕΑ-Αστυνομικής Δ/νσης για τον εθισμό και τις εξαρτησιογόνες ουσίες

Ενημέρωση ΚΕΘΕΑ-Αστυνομικής Δ/νσης για τον εθισμό και τις εξαρτησιογόνες ουσίες

Στις 14 Μαρτίου 2024, ημέρα Πέμπτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση της Α΄τάξης από το ΚΕΘΕΑ και την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης με θέμα τον εθισμό και τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Στο πρώτο μέρος της ενημερωτικής συνάντησης, το θεραπευτικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, οι κοινωνικοί λειτουργοί κα Σιδηροπούλου Σοφία και κα Λούσιου Ελένη, έκαναν μια παρουσίαση με τίτλο “Εξαρτήσεις: μύθοι και πραγματικότητα. Τα στάδια της εξάρτησης, τρόποι αντιμετώπισης”. Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με τα είδη των εθισμών και τον ρόλο του ΚΕΘΕΑ στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών μέσω παροχής ηθικής και ψυχολογικής βοήθειας στα ίδια τα άτομα, αλλά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήραν ο Υ/Β΄ κ. Μαρινίδης Θωμάς και ο Αρχ/κας κ. Τσεπραηλίδης Γεώργιος, αστυνομικοί της Δ.Α. Κοζάνης. Η εισήγησή τους με θέμα “Εξαρτησιογόνες ουσίες: Ναρκωτικά” στηρίχθηκε σε εικόνες “πριν και μετά τη χρήση”, αλλά και σε υποθέσεις που αφορούν την περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας.

Το τελικό μήνυμα ήταν “Δε χωράνε πειραματισμοί…”

Ευχαριστούμε πολύ τις κοινωνικές λειτουργούς και τους αστυνομικούς για την παρουσία τους στο σχολείο μας και τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους.

 

Η Διευθύντρια                                                             Η ομάδα δράσης

Μπαλαμπανίδου Ζαφείρα                                    Κιτσιούλη Δέσποινα

Παγκάκου Άννα

Σταμουλά Μαρία- Μαργαρίτα

IMG 20240314 102405 received 1456188455283314 received 1459190578052831 received 2629258523921474

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση