Αρχική » ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ – 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ – 1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Την Τετάρτη 14/12/2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης η 1η συνάντηση της Σχολής Γονέων που οργανώθηκε από ομάδα του Συλλόγου Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου.

Το θέμα της συνάντησης “Το παιδί μου ο έφηβος” διαπραγματεύτηκε ο κ. Νίκος Τσακμάκης, με πολυετή εμπειρία στη συνεργασία με σχολικές μονάδες, στη λειτουργία Ομάδων Γονέων και σε θέματα στήριξης νέων μέσα από το ρόλο του ως Κοινωνικού Λειτουργού-Ψυχοθεραπευτή και Επιστημονικά Υπεύθυνου του κέντρου πρόληψης «Ορίζοντες».

Στο πλαίσιο της εισήγησής του ανέλυσε τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των εφήβων, δίνοντας παράλληλα κατευθύνσεις για τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και υποστήριξης των παιδιών τους. Στη συνάντηση αναπτύχθηκε κλιμα εμπιστοσύνης πρόσφορο για να εκφράσουν οι γονείς τους προβληματισμούς τους, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος της συνάντησης να αφιερωθεί σε συζήτηση σχετικά με το θέμα.

Η συνάντηση αυτή, η οποία άφησε ικανοποιημένους γονείς και εκπαιδευτικούς, ήταν η αρχή για την υλοποίηση και άλλων δράσεων με θέματα που αφορούν τις οικογενειακές σχέσεις, τον επαγγελματικό προσανατολισμό, το άγχος γονέων και παιδιών, μορφές βίας, το διαδίκτυο και τις εξαρτήσεις.

IMG 20221214 192136 IMG 20221214 200539 IMG 20221214 191652

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση