Αρχική » Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης σε Σχέδια Δράσης ERASMUS+

Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης σε Σχέδια Δράσης ERASMUS+

New Erasmus 2021 2027 EU emblem with tagline pos EL                                                                                          LogoIKY

 

Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης, για τη σχολική χρονιά 2021-2022, συμμετέχει στα παρακάτω σχέδια δράσης που  χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+: 

  1. “Αειφορία-STEAM: Με το βλέμμα στο μέλλον”
  2. “Climate change in classroom an beyond”
  3. “Ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στην εκπαίδευση”

Συγκεκριμένα:

  1. “Αειφορία-STEAM: Με το βλέμμα στο μέλλον”

Το σχολείο μας ανταποκρινόμενο ενεργά στις προκλήσεις και στις ευκαιρίες που προβάλλουν από την ταχύτατη μετάβαση της περιοχής μας στη μεταλιγνιτική εποχή, υπέβαλε αίτηση υλοποίησης δράσης  στο πλαίσιο πρόσκλησης 2021 του Προγράμματος Erasmus+ . Η  Εθνική Μονάδα Συντονισμού (ΙΚΥ) ενέκρινε την αίτηση του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης για τη χρηματοδότηση υλοποίησης του σχεδίου με τίτλο «Αειφορία- STEAM: Με το βλέμμα στο μέλλον» που εντάσσεται στη Βασική Δράση 1 του τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Σχεδίου Κινητικότητας  θα πραγματοποιηθούν επιμορφώσεις που αφορούν στην ενσωμάτωση του STEAM  στην διδακτική πρακτική και στην ενημέρωση για τις Δεξιότητες του Μέλλοντος και αντίστοιχες δράσεις της εκπαιδευτικής ομάδας με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακού γραμματισμού και περιβαλλοντικής συνείδησης. Απώτερος σκοπός είναι η εφαρμογή και η διάχυση σύγχρονων εκπαιδευτικών πρακτικών στο σχολείο και στην τοπική κοινωνία με αειφορικό προσανατολισμό.

  1. “Climate change in classroom an beyond”

Το 3ο ΓΕΛ συμμετέχει ως συνεργαζόμενο σχολείο μαζί με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Erasmus+, KA201 με τίτλο: “Climate Change in Classroom and Beyond”.  Εταίροι στο έργο είναι επίσης: 1) Shine ALOUD UK C.I.C/Ηνωμένο Βασίλειο-συντονιστής εταίρος, 2) Incirliova Genclik Kultur Sanat ve Gelisim Dernegi/Τουρκία, 3) 32 SU s izuchavane na chuzhdi ezici “Sv.Kliment Ohridski”/Βουλγαρία και 4) Istituto d’Istruzione Superiore Mandralisca/Ιταλία.

Το σχολείο μας θα συνεργαστεί  με σχολεία της Ιταλίας και της Βουλγαρίας με στόχο την καλλιέργεια θετικών συμπεριφορών  και την  ενθάρρυνση των μαθητών  ώστε να αναλάβουν ενεργό δράση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, να συνειδητοποιήσουν τις διαφορές που υφίστανται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών πάνω σε περιβαλλοντικά ζητήματα, να καλλιεργήσουν δεξιοτήτες ζωής  και να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους  δεξιότητες αλλά και τις γλωσσικές τους ικανότητες στη χρήση ξένων γλωσσών.

  1. Ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στην εκπαίδευση

Το σχολείο ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετέχει ως μέλος Κοινοπραξίας στη Δράση  με τίτλο: « Ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας στην εκπαίδευση» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ από  την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία έχει χορηγηθεί η Διαπίστευση Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης για το διάστημα 2021-2027.

Το σχέδιο κινητικότητας περιλαμβάνει , μαθήματα και κατάρτιση,  παρακολούθηση εργασίας (job shadowing)  και προσκεκλημένους εμπειρογνώμονες. Βασικός στόχος όλων των παραπάνω δραστηριοτήτων είναι οι σχολικές μονάδες να χρησιμοποιήσουν πολιτικές και πρακτικές που ενισχύουν τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης(Sustainable Development Goals) μετασχηματίζοντας τη σχολική κουλτούρα, αξιοποιώντας τις σύγχρονες προκλήσεις για αποτελεσματική μάθηση και προάγοντας την ολιστική σχολική προσέγγιση για την εκπαίδευση και τη βιώσιμη ανάπτυξη (Ε.Β.Α). 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση