Αρχική » Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης στο πρόγραμμα “Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης στο πρόγραμμα “Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”

ambassadors school

eur parl epas logo

Το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης συμμετέχει με 38 μαθητές και 10 εκπαιδευτικούς στο πρόγραμμα «Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (European Parliament Ambassadors Schools-EPAS) κατά το σχολικό έτος 2021-22. Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση της γνώσης των νέων γύρω από τον ευρωπαϊκό κοινοβουλευτισμό και τις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη.

μαθητών             ppt

      Οι συμμετέχοντες μαθητές μέσω του προγράμματος εξοικειώνονται με τις βασικές πολιτικές και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενθαρρύνονται να υλοποιήσουν ποικίλες δράσεις που θα τους βοηθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή ένωση και τους θεσμούς της, να γίνουν ενεργοί πολίτες με γνώση και άποψη και να αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες και δεξιότητες για τη μετέπειτα επαγγελματική τους εξέλιξη. Οι δράσεις αφορούν «εκστρατείες για τις ευρωπαϊκές αξίες» που κάθε χρόνο πραγματοποιεί το ΕΚ, αλλά και βασικές πολιτικές προτεραιότητες του Κοινοβουλίου (π.χ. κλιματική αλλαγή και περιβάλλον, ισότητα, μετανάστευση, τεχνητή νοημοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα κ.ά.).

epas ημερίδα2   ambassadors school

      Στο τέλος της σχολικής χρονιάς αξιολογούνται οι δράσεις των μαθητών και αποδίδεται ο τίτλος του «Σχολείου-Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στα σχολεία που ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στα κριτήρια για την απόκτηση του τίτλου του «Πρέσβη». Η αναγόρευση ενός σχολείου ως «Πρέσβη» σηματοδοτεί την απαρχή μιας στενότερης συνεργασίας με το γραφείο του ΕΚ στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό τη διάχυση των εμπειριών που αποκόμισαν οι μαθητές στους νεότερους μαθητές, τη συνέχιση του Προγράμματος τις επόμενες χρονιές και την προβολή κάθε  «Σχολείου-Πρέσβη» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην Ελλάδα το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση και υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, του υπουργείου Παιδείας (σχετική εγκύκλιος με ημερομηνία 8/7/2020,88621/ΓΔ4) και των Ελλήνων Ευρωβουλευτών.

 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: 3ο ΓΕΛ Κοζάνης

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση