Για πρώτη φορά στην ιστορία, η UNESCO αποφάσισε να συμπεριλάβει… τρόφιμα – και , συγκεκριμένα τις δημιουργίες της γαλλικής κουζίνας – στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Οι μαθητές της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης ετοίμασαν μικρές απολαύσεις, γνήσια στοιχεία του γαλλικού πρωινού ( petit déjeuner), όπως croissants (κρουασάν),crêpes (κρέπες), baguettes (μπαγκέτες), brioches (μπριός), petits pains au chocolat (σφολιατάκια με σοκολάτα), jambon (ζαμπόν), fromage (τυρί), jus (χυμός), fruits (φρούτα)…
Μπόρεσαν έτσι να γνωρίσουν καλύτερα τις διατροφικές συνήθειες των Γάλλων και κατ’ επέκταση τον πολιτισμό τους.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.