Για τον Μάρτιο, οι μαθητές δημιουργούν μια νέα ιστορία που αντλεί έμπνευση από όλες τις ιστορίες που εξερευνήσαμε τους προηγούμενους μήνες.
Εμπνευσμένοι από τις ιστορίες που μοιράστηκαν οι εταίροι μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας ιστορία. Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, επιλέξαμε ένα κουνέλι ως κύριο χαρακτήρα και το ονομάσαμε «Ρόμπι το Κουνέλι», ένα απλό και φιλικό όνομα που μας άρεσε πολύ.
Σε αυτή τη δραστηριότητα, χρησιμοποιήσαμε ψηφιακά εργαλεία όπως τα ChatGPT, Gemini και Canva, τα οποία βοήθησαν τους μαθητές μας να οπτικοποιήσουν την ιστορία.
Χρησιμοποιώντας παρουσιάσεις PowerPoint και καθοδηγητικές ερωτήσεις και δουλεύοντας συνεργατικά, δημιούργησαμε μια ιστορία για το ταξίδι του Robby και τις σημαντικές αξίες που ανακάλυψε. Στη συνέχεια, τη μεταφράσαμε στα αγγλικά.
Μέσα από αυτό το δημιουργικό ταξίδι, οι μαθητές ανέπτυξαν τις δεξιότητες των 4C’s του 21ου αιώνα: άσκησαν την Κριτική Σκέψη (Critical Thinking) για να χτίσουν την πλοκή, χρησιμοποίησαν τη Συνεργασία (Collaboration) για να δουλέψουν ως ομάδα, εξάσκησαν την Επικοινωνία (Communication) γράφοντας στα αγγλικά και απελευθέρωσαν τη Δημιουργικότητά τους (Creativity) για να δώσουν ζωή στον Robby the Rabbit.




Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.