3ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δ.Σ. ΙτέΑς

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σκακιστική άσκηση

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Kατηγορίες

Αρχείο

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δ.Σ. Ιτέας

Εδώ μπορείτε να διαβάζετε ανακοινώσεις από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δ.Σ. Ιτέας

 

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ

 

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων

Των Μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου

Ιτέας-Φωκίδας

 

­­­Προς :

1)Αντιδήμαρχο ΔΕ Ιτέας Κο Αναγνωστόπουλο Λ.

2)Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Κο Τσονάκα Αθ.

3)Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Δελφών

4)Δ/ντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κο Καστρίτη Παν.

 

ΘΕΜΑ: Αποκαταστάσεις στο οδικό δίκτυο και στα πεζοδρόμια περιμετρικά του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιτέας (έναντι του Καψάλειου)

 

Το σχολείο μας, όπως γνωρίζετε, είναι στα όρια του αστικού οικισμού με αποτέλεσμα το οδικό του δίκτυο να μην τυγχάνει της καλύτερης συντήρησης. Το οδικό αυτό δίκτυο, όμως, χρησιμοποιούν καθημερινά δεκάδες παιδιά, για την υποχρεωτική μετακίνησή τους στο σχολείο, ακόμη και με κίνδυνο της ζωή τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, καθώς τα πεζοδρόμια είναι στην πλειονότητά τους μη προσβάσιμα. Ως εκ τούτου, αναγκάζονται να  περπατούν επί του δρόμου για αρκετά μέτρα, παραπλεύρως των διερχόμενων οχημάτων.

Εμείς, οι γονείς κ κηδεμόνες των μαθητών του 3ου 6/θ Δημοτικού σχολείου Ιτέας, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, αναλυτικά ζητάμε:

  1. Ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος χωματόδρομου και κατασκευή πεζοδρομίων στο τέλος της οδού Νικολάου Ευθυμίου στην διασταύρωση με την οδό Μικράς Ασίας. Ο δρόμος μαζί με τα πεζοδρόμια έχουν συνολικό εμβαδό περίπου 300τμ. Παράλληλα, πρέπει να γίνει καθαρισμός της βλάστησης στην ίδια στροφή.
  2. Αποκατάσταση πεζοδρομίων σε όλο το μήκος της οδού προς Γαλαξίδι (οδός Καψάλη) από τον «Σκαντζή» και μετά (σπασμένα μπετά, τρύπες για δέντρα, εμπόδια , βλάστηση – χαμηλά δέντρα που δεν χωράς να περάσεις , παγκάκια κτλ ) ώστε να υπάρχει πρόσβαση και με παιδικό καροτσάκι.
  3. Διαγράμμιση διάβασης πεζών στον «Σκαντζή» (οδός Αθανασίου Διάκου & Καψάλη)
  4. Καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου στο παλιό σχολείο του Καψάλη καθώς και σφράγισμα εισόδων στο κτίριο.
  5. Εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως Ιτέας με λειτουργική διάνοιξη των περιμετρικών οδών του σχολείου στο οικοδομικό τετράγωνο ΚΧ 114Β, ώστε η είσοδος- έξοδος των μαθητών να γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια, από την οπίσθια είσοδο του σχολείου και όχι από δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (είσοδο της πόλης από το Γαλαξίδι).

 

Με τιμή,

Εκ του ΔΣ

Πρόεδρος                                                                                Γραμματέας

Καραχάλιου Παναγιώτα                                                          Φλώρου Ευθυμία