3ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δ.Σ. ΙτέΑς

Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Σκακιστική άσκηση

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Kατηγορίες

Αρχείο

Σαν σήμερα

  1. 18/12/: Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη
    Η 18η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη. Την ημερομηνία αυτή το 1990 υιοθετήθηκε από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ η «Διεθνής Συνθήκη για την Προστασία των Δικαιωμάτων όλων των Μεταναστών Εργατών και των μελών των Οικογενειών τους». Υπολογίζεται ότι το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 150 εκατομμύρια ψυχές, ζουν εκτός της πατρίδας τους.

Η ιστορία του σχολείου μας

 

Εξωτερική άποψη του σχολείου

Εξωτερική άποψη του σχολείου

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας ιδρύθηκε κατά το  έτος 1979 για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών καθώς ο πληθυσμός της πόλης μας είχε αυξηθεί. Αρχικά στεγάστηκε στο κτήριο του παλιού ιδιωτικού Γυμνασίου των καθηγητών Π.και Α Καψάλη και το 1988 εκδόθηκε οικοδομική άδεια για την ανέγερση νέου διδακτηρίου σε παρακείμενο οικόπεδο .Τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου έγιναν το 1992.

Είναι ένα σύγχρονο, άνετο κτήριο με μεγάλο προαύλιο και γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης.  Διαθέτει οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα Η/Υ, γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εργαστήριο Φυσικών επιστημών πλήρως εξοπλισμένο. Επίσης λειτουργεί Τμήμα Ένταξης και Ολοήμερο Τμήμα.

Εργαστήριο φυσικών επιστημών

Εργαστήριο πληροφορικής

Εργαστήριο πληροφορικής