Διασχολικός Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής

Ανακοινώσεις

Αγαπητοί γονείς,

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου, μέσα από τις κοινές προσπάθειες της Διεύθυνσης, των εκπαιδευτικών και των γονέων προσπαθεί να παρέχει ευκαιρίες ανάδειξης και έκφρασης διαφορετικών δεξιοτήτων των μαθητών.Για τον λόγο αυτό, την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, το Σχολείο μας διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος «Διασχολικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής».

Οι μαθητές των τμημάτων Α2, B1, B2, E1, E2, Στ1 και Στ2 θα κληθούν να γράψουν και να εικονογραφήσουν το δικό τους παραμύθι, με θέμα τον κορωνοϊό. Η επιλογή του θέματοςέγινε ώστε να μείνει ένα αποτύπωμα του βιώματος της πανδημίας μέσα από τα μάτια των παιδιών και η επιλογή του είδους κρίθηκε ως η πιο πρόσφορη καθώς η μυθοπλασία λειτουργεί λυτρωτικά και απελευθερωτικά.

Το παραμύθι μπορεί να γραφτεί με χιούμορ, ως περιπέτεια, με τη μορφή αστυνομικού διηγήματος, με δραματικό ή ανάλαφρο ύφος και κάθε παιδί θα δώσει τίτλο στο έργο του. Οι μαθητές των μικρότερων τάξεων, θα ζωγραφίσουν κυρίως το παραμύθι τους και θα προσθέσουν λίγες γραμμές στην ιστορία τους.

Η συμμετοχή των μαθητών είναι προαιρετική και όλοι οι μαθητές θα λάβουν έπαινο συμμετοχής στο διαγωνισμό. Επίσης, θα δοθούν βραβεία ανά τάξη:  1 για την ιστορία (περιεχόμενο) και 1 για την εικονογράφηση.

Με τα καλύτερα έργα των μαθητών, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε εικονογράφηση, θα φτιαχτεί έντυπο και ψηφιακό βιβλίο.

Τα καλύτερα έργα των μαθητών ανά τάξη, τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε εικονογράφηση, θα περάσουν σε δεύτερη φάση διαγωνισμού με τα αντίστοιχα έργα του 3ουΠειραματικού Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και ελπίζουμε να στηρίξετε και να ενθαρρύνετε τη συμμετοχή των παιδιών.

 

Από τη Διεύθυνση