Επανέναρξη μαθημάτων

Ανακοινώσεις

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!
Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων και του προσωπικού του Σχολείου, σας ευχόμαστε να είστε όλες και όλοι καλά και ελπίζουμε να περάσατε όμορφα τις διακοπές του Πάσχα.
Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αριθμό 41328/ΓΔ4/11-04-2022, η επιστροφή στο σχολείο και η επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις διακοπές του Πάσχα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, λόγω μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς τη Δευτέρα 2/5/2022.
Επίσης, σας ενημερώνουμε για τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19, που προβλέπονται στο νέο πρωτόκολλο για την εκπαίδευση, το οποίο περιλαμβάνεται σε ΚΥΑ και γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Πιο συγκεκριμένα:
Διατηρείται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς και η χρήση αντισηπτικών, ο τακτικός αερισμός χώρων, ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού κ.λπ.
Δεν θα διενεργούνται τακτικοί αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι για προσέλευση στη σχολική μονάδα από μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εντός σχολικού πλαισίου, οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί διενεργούν 2 self test (ημέρες 0-1 και 4) που θα διατίθενται δωρεάν από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
Σε περίπτωση στενής επαφής με κρούσμα εκτός σχολικού πλαισίου: α) Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες. β) Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη, προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.
Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:
– Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με την ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.
– Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.
– Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από τη λήξη της απομόνωσης.
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που το παιδί σας νοσήσει από Covid-19, πρέπει να ενημερώσετε το Σχολείο στο τηλέφωνο 2106811564 ή 2106811567, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για διευκρινίσεις.
Από τη Διεύθυνση