Καλώς Ήλθατε

 

 

   Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του 3oυ Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου.

Από εδώ θα μπορείτε να ενημερώνεστε για κάθε δραστηριότητα του σχολείου μας και για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα.

 

 


 

                                Κοινωνικές δράσεις του σχολείου

 

Η σχολική μας κοινότητα στα πλαίσια της κοινωνικής συνείδησης και των ανθρωπιστικών αρχών που προσπαθεί να διδάξει στους μαθητές της, οργάνωσε δύο δράσεις που υλοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η πρώτη αφορούσε στην ανταπόκριση στο αιτήματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου για τη συγκέντρωση παιχνιδιών για τα παιδιά των ωφελούμενων. Συγκεντρώθηκαν πολλές σακούλες με καινούρια και μεταχειρισμένα παιχνίδια σε άριστη κατάσταση που παραδόθηκαν από μαθητές μας στο προσωπικό του Δήμου.

Η δεύτερη δράση αφορούσε στο κάλεσμα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου καθώς και των οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Συγκεντρώθηκαν και πάλι πολλά είδη που συσκευάστηκαν σε πακέτα από μέλη του Συλλόγου Γονέων και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου και παραδόθηκαν σε υπηρεσία που ανέλαβε τη μεταφορά τους στο Σύλλογο.

Οι δύο αυτές δράσεις τείνουν να γίνουν παράδοση στο σχολείο μας και αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους, με τη βεβαιότητα ότι οι προσφορές επιστρέφουν σε όποιον προσφέρει πολλαπλάσιες.

 

Ο Διευθυντής του     Σχολείου                                                                                                                                     Λεωνίδας Τσούρμας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

                                    Νέα όψη για το κτίριο του σχολείο μας

 

Εντός των Χριστουγέννων, αποπερατώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης της εξωτερικής τοιχοποιίας και του χρωματισμού του κτιρίου του σχολείου μας από συνεργάτη εργολάβο του Δήμου Χαλανδρίου.

Ολοκληρώθηκε έτσι ένα μεγάλο έργο που εκκρεμούσε και αποτελούσε επιθυμία όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας. Έτσι, επιστρέφοντας από τις διακοπές αντικρίσαμε ένα πραγματικό όμορφο κτίριο, με φωτεινά χρώματα και εμπνευσμένες ζωγραφιές μεγάλου μεγέθους, μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για όλους μας. Πιστεύουμε ότι η εργασία μας, κυρίως των παιδιών, μέσα σε τέτοιο περιβάλλον αποκτά ένα επιπλέον κίνητρο και ταυτόχρονα προσφέρει ψυχική ηρεμία και αίσθημα οικειότητας και ασφάλειας.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Χαλανδρίου για την προσφορά και την προσπάθειά του να βελτιώσει την ποιότητα της εκπαίδευσης και τη ζωή των παιδιών μας. Θεωρούμε το κτίριο του σχολείου μας κόσμημα για τη γειτονιά και το δήμο και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να το διατηρήσουμε στην καλύτερη κατάσταση.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου                                                                                                                                   Λεωνίδας Τσούρμας

 

 


 

 

ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΜΑΣ  ΘΑ   <<  ΤΡΕΞΟΥΝ  >> ΚΑΙ ΠΑΛΙ   ΣΤΟΝ  14ο  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ  ΠΑΙΔΙΚΗΣ   ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ   ΤΟΥ   ΔΗΜΟΥ   ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 

Πρόκειται  για  το  ετήσιο  πρόγραμμα  Φιλαναγνωσίας  που  <<  τρέχει  >>   στον  Δήμο  Χαλανδρίου  εδώ  και  14  χρόνια.

Έχει  ως  στόχο  την  καλλιέργεια  της  σχέσης  των  παιδιών  με  τη Λογοτεχνία  και   στο  επίκεντρό  του   βρίσκονται  η   χαρά  και  η  διασκέδαση  της  ανάγνωσης .

Από  το  Σχολείο  μας  συμμετέχουν  τα  τμήματα  Α1, Α2, Β2, Γ1, Γ2, Δ1,  Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2.

Τα  παιδιά  μας  θα  δανειστούν  βιβλία  από  τη Δημοτική  Βιβλιοθήκη  Χαλανδρίου  και  την  Παιδική  Βιβλιοθήκη <<  Μίμης  Βασιλόπουλος  >>, θα  απολαύσουν  το  διάβασμα ,  θα γνωρίσουν  από  κοντά  συγγραφείς , θα  ζωγραφίσουν  τους  αγαπημένους  τους  ήρωες  και  θα  συμμετάσχουν  σε θεατρικά  δρώμενα   με  αφορμή  τα  βιβλία  που  τους  άρεσαν  περισσότερο.

Τον   Μάιο  θα  είναι  έτοιμοι  για  τον   βιβλιο -διαγωνισμό,  όπου μπορεί  να  κερδίσουν  όμορφα  δώρα!

 

 

 


 

3ο  Δημοτικό  Σχολείο  Χαλανδρίου                  Χαλάνδρι,  8  Ιανουαρίου  2019

                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με  απόφαση του  Δήμου Χαλανδρίου  αύριο  Τετάρτη  9  Ιανουαρίου  2019   όλα τα σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ..

Από  τη  Διεύθυνση

 

 


 

3ο  Δημοτικό  Σχολείο  Χαλανδρίου                  Χαλάνδρι,  7  Ιανουαρίου  2019

                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με  απόφαση της Περιφέρειας  Αττικής  τα σχολεία  του  Δήμου Χαλανδρίου  αύριο  Τρίτη  8  Ιανουαρίου  2019   θα  παραμείνουν κλειστά  λόγω   δυσμενών  καιρικών  συνθηκών .

Από  τη  Διεύθυνση

 

 


 

Δεκέμβριος 2018

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου σας εύχονται χαρούμενα Χριστούγεννα!

Το 2019 ας είναι για όλους μας ένας χρόνος αγάπης, ειρήνης,

αλληλοκατανόησης και συνεργασίας!

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                   Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους κ. κ. Γονείς και Κηδεμόνες,

Η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών και η σχετική ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο θα γίνουν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 και από ώρα 13:20. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών σας. Την ημέρα εκείνη το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Οι δασκάλες των Α΄ και Β΄ Τάξεων δε θα δεχτούν τη μέρα αυτή γονείς για ενημέρωση, καθώς θα αναλάβουν τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου. Θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πρόοδο των μαθητών αυτών των τάξεων τις προβλεπόμενες, από το πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων, μέρες και ώρες.

Ενημερώνουμε επίσης ότι την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 το σχολείο δε θα λειτουργήσει λόγω της εορτής του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του Δήμου Χαλανδρίου.

 

 


 ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΗΣ  ΣΤ΄  ΤΑΞΗΣ    <<  ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ  >> ΣΤΟΝ    ΚΟΣΜΟ     ΤΗΣ    ΓΝΩΣΗΣ     

                                                                    

Τα     παιδιά   των   δύο    τμημάτων    της  ΣΤ΄ τάξης     πραγματοποίησαν  μέχρι   τώρα     δύο   επισκέψεις .

Στις  31  Οκτωβρίου  2018,  βρέθηκαν  στο  Βυζαντινό  Μουσείο  όπου  παρακολούθησαν  μια  ψηφιακή   έκθεση   προηγμένης  τεχνολογίας ,  την  οποία  επιμελήθηκαν  το  Εθνικό  Μετσόβιο  Πολυτεχνείο  και  το  National   Geographic.

Στο  πρώτο  μέρος  της  έκθεσης   παρακολούθησαν   την  ιστορία  της  Ιερουσαλήμ   και   του  ναού  της  Αναστάσεως  στο  πέρασμα  των  αιώνων.  Στη  συνέχεια  είδαν   πώς    έγινε  η  αποκατάσταση  του  Παναγίου  Τάφου  από  διεπιστημονική   ομάδα  του  ΕΜΠ.

 

 

Λίγες  μέρες  αργότερα  ,  στις  19   Νοεμβρίου,  οι  μαθητές  μας  ξεναγήθηκαν  στη  Βουλή  των  Ελλήνων, όπου   έμαθαν  πολλά  για  την  ιστορία  του  Κοινοβουλίου  και  για  το  πολίτευμα  της   χώρας.  Επίσης    αισθάνθηκαν  για  λίγο   βουλευτές,  όταν   βρέθηκαν    στη  μεγάλη  αίθουσα  συνεδριάσεων  και  κάθισαν  στις  θέσεις   των  εκπροσώπων  του  ελληνικού  λαού.

 

 

                    

 

 

 


 

 

      Η Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας ξεκίνησε τη λειτουργία της.

 

 

 

 


 

 

                               ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ «ΔΡΩ»

                                                    15/ 10/2018

Παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σιτάρι και ψωμί» στον όμορφο χώρο του «Δρω» μέσα στο δάσος. Μάθαμε πολλά για το σιτάρι και στο τέλος πλάσαμε το δικό μας ζυμαράκι!

 

 

 

 

 


 

Νέο Εργαστήρι Πληροφορικής

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είχαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα έργο σημαντικής εκπαιδευτικής αξίας για τους μαθητές μας, το εργαστήρι πληροφορικής που βρίσκεται στο 2ο όροφο του κτιρίου.

Το έργο υλοποιήθηκε με σύμπραξη του σχολείου που ανέλαβε την πρωτοβουλία, την οργάνωση και την επίβλεψη του έργου, του Δήμου Χαλανδρίου που έκανε τη δωρεά των ηλεκτρονικών υπολογιστών και ανώνυμου μέλους του συλλόγου γονέων που αναζήτησε  χορηγό για τον ελαιοχρωματισμό της αίθουσας. Αφαιρέθηκαν όλα τα παλιά υλικά με τη βοήθεια του τμήματος καθαριότητας του δήμου μας, εγκαταστάθηκε νέο δίκτυο με περιμετρική καλυμμένη καλωδίωση, τοποθετήθηκε πάγκος εργασίας για να μπορούν οι μαθητές να εργάζονται σε ζεύγη και μικρές ομάδες, αναβαθμίστηκε το διαδίκτυο με νέα μηχανήματα και υψηλότερη ταχύτητα, τοποθετήθηκαν μεμβράνες σκίασης και κουρτίνες συσκότισης, συντηρήθηκε ο βιντεοπροβολέας, βάφτηκαν οι τοίχοι με απαλά χρώματα και το ταβάνι με λευκό, δημιουργώντας συνθήκες ήρεμης και ευχάριστης εργασίας για όλους.

Το σχολείο ευχαριστεί θερμά τον δήμο Χαλανδρίου για κάθε ανταπόκριση στα αιτήματά μας και για τη συνεχή παροχή βοήθειας, τους ανώνυμους χορηγούς και όσους εμπλέκονται στο έργο με μόνη επιδίωξη τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας, την υποδιευθύντρια του σχολείου για την αφοσίωση και τη συνεχή και άοκνη εργασία της και την εκπαιδευτικό πληροφορικής που έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε από φέτος στο σχολείο μας με οργανική θέση, κάτι που εγγυάται και την καλή συντήρηση και συνεχή φροντίδα του εργαστηρίου.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου                                                                                                                                   Λεωνίδας Τσούρμας

 

 

 

 

 

 


 

 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                            Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

 

 

Προς τους Κ.Κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας

 

Αγαπητοί Γονείς,

 

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υλοποιείται και φέτος η δράση με θέμα «Τσάντα στο σχολείο», με την οποία καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον δύο σαββατοκύριακα το μήνα στο σχολείο. H τσάντα των μαθητών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή πριν από το σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων έως τη Δευτέρα.

 

Τα παιδιά θα αφήσουν τις τσάντες στους στο σχολείο μας τις Παρασκευές: 21/09/2018, 5/10/2018, 19/10/2018, 2/11/2018, 23/11/2018, 14/12/2018, 18/01/2019, 1/02/2019, 15/02/2019, 8/03/2019, 29/03/2019, 12/04/2019, 17/05/2019 και 31/05/2019.

 

Επισημαίνεται σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ότι: «Η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου Σαββατοκύριακου».

 

Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων–παιδιών. Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών, οδηγώντας σε καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες. Σε καμία περίπτωση η υλοποίηση της δράσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε μετάθεση των κατ’ οίκον εργασιών που συνήθως ανατίθενται το σαββατοκύριακο στις άλλες μέρες της εβδομάδας.

 

Σημειώνεται ακόμη ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση».

 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τέλος, πριν την έναρξη της δράσης, θα ενημερώσουν τους μαθητές της τάξης τους για τη δράση και τις ενδεχόμενες μεταβολές και προσαρμογές που θα προκύψουν στον προγραμματισμό της μελέτης και γενικά στη σχολική καθημερινότητα. Επίσης, θα βοηθήσουν τους μαθητές μαζί με τους γονείς τους να αποφασίσουν για πρακτικά ζητήματα και ιδιαιτερότητες, που μπορεί να αναδυθούν και για τον έλεγχο της σχολικής τσάντας, που θα αφήσουν στο σχολείο για το σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του σχολείου.

 

Παρακαλούμε όλους να συνδράμουν στην επιτυχία της δράσης και ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 

 


 

 

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 

Στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, το σχολείο μας επισκέφθηκε την Τετάρτη 26/9/2018 το αθλητικό κέντρο Planet στο Γέρακα Αττικής.

 

Βασική επιδίωξη της δράσης ήταν να αποκομίσουν τα παιδιά τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης. Η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός και εκτός του σχολείου, είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να νοιώσουν τη χαρά της άθλησης μέσα από ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και χορό.

 

Μια ιδιαίτερη στιγμή του προγράμματος ήταν η γνωριμία των παιδιών με τα παραολυμπιακά αθλήματα. Μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια και την εξάσκηση στα παραολυμπιακά σπορ (sitting volley, goalball, δρόμοι ταχύτητας αθλητών με απώλεια όρασης κλπ), τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τα Παραολυμπιακά σπορ (αξία της συμμετοχής, ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, «ευ αγωνίζεσθαι», ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στην διαφορετικότητα, την αναπηρία, τις κοινωνικές ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό).

 

Στέλιος Καπρίνης

Καλλιόπη Δημητρίου

Εκπαιδευτικoί Φυσικής Αγωγής

 

 

             

  

 


 

3ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Χαλάνδρι, 27  Σεπτεμβρίου  2018

 

                                                          ΕΚΤΑΚΤΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με  απόφαση της Περιφέρειας  όλα τα σχολεία  της     Αττικής    αύριο    Παρασκευή   28  Σεπτεμβρίου  2018   θα  είναι κλειστά  λόγω   δυσμενών  καιρικών  συνθηκών  και   θυελλωδών  ανέμων.

 

Από  τη  Διεύθυνση

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                    Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

 

Προς τους κ.κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του Β2 Τμήματος

Αγαπητοί γονείς,

Ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και πριν από την προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με το Διευθυντή του Σχολείου, στις 18.15 και στην αίθουσα διδασκαλίας του Β2 Τμήματος, θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε τη νέα σας δασκάλα κα Γεωργία Φλώρου.

Η συνάντηση αυτή έχει καθαρά προαιρετικό χαρακτήρα και στόχο τη αμοιβαία γνωριμία, καθώς η εκπαιδευτικός δεν γνωρίζει ακόμη αρκετά τα παιδιά για να μπορεί να εκφράσει άποψη για την πρόοδό τους. Αυτό θα γίνει σε εύλογο διάστημα και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και την κατανόηση του έκτακτου της συνάντησης.

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

 

EΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, «ο σχολικός κανονισμός αποτελείται από το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται ανενόχλητα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου».

O εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του σχολείου μας, αποτελεί συνεπώς ένα έργο συλλογικό.  Αποτελεί μέρος της εφαρμογής του εκπαιδευτικού μας σχεδίου για ένα σύγχρονο σχολείο.  Δεν έχει σκοπό να περιορίσει την ελευθερία των μελών της εκπαιδευτικής μας κοινότητας αλλά να τα βοηθήσει να διαμορφώσουν υγιείς προσωπικότητες, να καλλιεργήσει το σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των άλλων αλλά και τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται και να εδραιώσει δημοκρατικές αρχές.

Ο σχολικός κανονισμός δεν έχει στατικό χαρακτήρα και τη μορφή ενός καθηκοντολογίου αλλά συνδέεται δυναμικά με το περιβάλλον, το χρόνο, την παιδαγωγική και  τις ιδιαίτερες συνθήκες.  Όσο οι παράγοντες αυτοί θα αλλάζουν, ο κανονισμός θα προσαρμόζεται, θα εμπλουτίζεται και θα τροποποιείται.

Η επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου προϋποθέτει όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, δάσκαλοι και γονείς, να αποδεχτούν ανεπιφύλακτα και να εφαρμόσουν όλα όσα αναφέρονται στον κανονισμό.

 

ΑΡΘΡΟ 1  – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Στο Σχολείο μας είμαστε όλοι ίσοι, έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις και σεβόμαστε τη διαφορετικότητα όλων.  Για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε όλοι μαζί για να συμβιώνουμε ευχάριστα και να βελτιωνόμαστε, μαθαίνοντας, παίζοντας και δημιουργώντας.

Η άφιξη το πρωί στο σχολείο πραγματοποιείται από τις 8:00πμ έως στις 8:15πμ που χτυπά το κουδούνι.  Η έγκαιρη προσέλευσή μας βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.  Σε περίπτωση που καθυστερήσουμε δικαιολογημένα, ερχόμαστε στο σχολείο συνοδευόμενοι κατά τη διάρκεια του πρώτου διαλείμματος και όχι στη διάρκεια του πρώτου διδακτικού δίωρου, ώστε να μη διαταράσσεται η διεξαγωγή του μαθήματος στην τάξη και η λειτουργία του σχολείου.

Σε καμία περίπτωση δεν αποχωρούμε από το σχολείο πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αποχώρησης (π.χ. ασθένεια), γίνεται πάντα με συνεννόηση με έναν εκ των δύο γονέων του μαθητή-μαθήτριας ή στην περίπτωση μονογονεϊκής  οικογένειας με τον έχοντα ή την έχουσα την επιμέλεια. Ενημερώνεται  ο εκπαιδευτικός και ο Διευθυντής και υπογράφεται η σχετική άδεια αποχώρησης.

Όλοι συγκεντρωνόμαστε στην αυλή του σχολείου και συντασσόμαστε στη θέση που έχει οριστεί για το τμήμα μας για την πρωινή προσευχή. Ακούμε τις ανακοινώσεις του Διευθυντή και στη συνέχεια ανά τμήμα προσεκτικά και με τη συνοδεία εκπαιδευτικού πηγαίνουμε στις τάξεις μας.

Οι σχολικές γιορτές καθώς και οι διδακτικές επισκέψεις αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής.  Απουσιάζουμε από αυτές μόνο αν έχουμε σοβαρό λόγο.  Η συμμετοχή σε αυτές πέρα από υποχρεωτική είναι και απαραίτητη τόσο για την ολόπλευρη εκπαίδευσή μας όσο και για την εικόνα και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Γενικά δεν απουσιάζουμε από το σχολείο χωρίς σοβαρό λόγο.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος βγαίνουμε στο προαύλιο με προσοχή, χωρίς βιασύνη, στο χώρο που έχει καθοριστεί.  Οι αίθουσες κλειδώνουν και για κανένα λόγο δε μένουμε σε αυτές.  Σε περίπτωση βροχής παραμένουμε κάτω από τα υπόστεγα.

Παίζουμε χωρίς να τσακωνόμαστε ή να ασκούμε οποιουδήποτε είδους βία. Δεν προσβάλλουμε τους συμμαθητές μας για κανένα λόγο.  Κάθε βίαιη συμπεριφορά μπορεί να επιφέρει τις ανάλογες συνέπειες. Σεβόμαστε τους κανόνες, λύνουμε τις όποιες διαφορές μας με συζήτηση και για οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα απευθυνόμαστε μόνο στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

Φροντίζουμε να πετάμε τα σκουπίδια μας στους ειδικούς κάδους και να διατηρούμε το κτίριο του σχολείου καθαρό.

Οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε όλη την υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου.  Απαγορεύεται να χρησιμοποιούμε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό του σχολείου και ειδικά τις ηλεκτρονικές συσκευές (φωτοτυπικά μηχανήματα, ραδιοκασετόφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές κ.ά.) χωρίς άδεια.  Αν θέλουμε να ειδοποιήσουμε τους γονείς μας και μόνο για σοβαρό λόγο (π.χ. ασθένεια), ενημερώνουμε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό, ο οποίος αναλαμβάνει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τους γονείς μας.

Χρησιμοποιούμε τις τουαλέτες σύμφωνα με το φύλο μας και τηρούμε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και καθαριότητας των χώρων.

Στο κυλικείο ψωνίζουμε ακολουθώντας τη σειρά με ηρεμία και υπομονή.

Με το χτύπημα του κουδουνιού για μάθημα, επιστρέφουμε άμεσα στις γραμμές χωρίς να σπρωχνόμαστε ή να τρέχουμε.

Αποφεύγουμε να φέρνουμε στο σχολείο πολύτιμα ή επικίνδυνα αντικείμενα, παιχνίδια, μεγάλα χρηματικά ποσά.  Απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα και οι συσκευές αποθήκευσης και επεξεργασίας εικόνας και ήχου.  Σε περίπτωση απώλειάς τους το σχολείο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Δεν επιτρέπεται η επικοινωνία και η συναλλαγή με άτομα που είναι εκτός σχολικού χώρου στη διάρκεια του διαλείμματος ακόμη κι αν αυτά τα πρόσωπα είναι συγγενικά μας.  Το διάλειμμα είναι ο δικός μας χρόνος που αφιερώνεται για την ικανοποίηση των αναγκών μας, την ξεκούραση, το παιχνίδι και την κοινωνικοποίησή μας.

Φροντίζουμε ώστε η εμφάνισή μας να είναι καθαρή και ευπρεπής.

Γνωρίζουμε ότι κάθε πράξη μας που παραβαίνει τον κανονισμό έχει κάποιες επιπτώσεις ανάλογα με τη σοβαρότητά της.  Στο παιδαγωγικό αυτό πλαίσιο οι συνέπειες που μπορεί να επιβληθούν είναι οι:

 1. Παρατήρηση
 2. Επίπληξη
 3. Παραπομπή στον Διευθυντή
 4. Ενημέρωση γονέων – κηδεμόνων
 5. Ενημέρωση Συλλόγου Διδασκόντων
 6. Ενημέρωση Σχολικού Συμβούλου
 7. Αλλαγή τμήματος
 8. Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος

 

ΑΡΘΡΟ 2 – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Μέσα στην τάξη έχουμε όλοι μας τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις.  Σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου και δεν προβαίνουμε σε διακρίσεις. Λειτουργούμε ως ομάδα, τα μέλη της οποίας αλληλοεπηρεάζονται και αλληλεπιδρούν.

Μιλάμε ελεύθερα, διατυπώνουμε τη γνώμη μας χωρίς φόβο και εκφράζουμε τις πεποιθήσεις μας, σεβόμενοι πάντα τις απόψεις και τις πεποιθήσεις των άλλων.  Συμπεριφερόμαστε με ευγένεια αποφεύγοντας την εριστική συμπεριφορά, τη βιαιοπραγία και την επιθετικότητα.  Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου και φροντίζουμε να μην καταπατούμε τα δικαιώματα των συμμαθητών μας.

Ζητάμε τη βοήθεια του δασκάλου μας και μοιραζόμαστε μαζί του τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Κοινωνικοποιούμαστε, αναπτύσσουμε φιλικές σχέσεις και συμμετέχουμε σε ομαδικές εργασίες, σε σχολικές εκδηλώσεις και εκδρομές.

Φροντίζουμε για τη σωματική μας υγιεινή και την ευπρεπή μας εμφάνιση.

Διατηρούμε την τάξη μας καθαρή και τακτοποιημένη. Χρησιμοποιούμε με προσοχή τα διάφορα υλικά της και αφού τελειώσουμε την εργασία μας τα ξαναβάζουμε στη θέση τους.

Συμμετέχουμε στο μάθημα και είμαστε επιμελείς στις μαθητικές μας υποχρεώσεις κάθε μέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του δασκάλου μας και τις απαιτήσεις του μαθήματος.

Είμαστε υπεύθυνοι για τον εφοδιασμό της σχολικής μας τσάντας και τη διατήρηση του μαθητικού υλικού σε καλή κατάσταση.

Βγαίνουμε από την τάξη την ώρα του μαθήματος μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος και μόνο με την άδεια του δασκάλου.

Σε περίπτωση απουσίας μας από τα μαθήματα φροντίζουμε να πάρουμε τη διδακτέα ύλη και τις εργασίες από κάποιον συμμαθητή μας.

 

ΑΡΘΡΟ 3 – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι εκπαιδευτικοί επιτελούμε έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Στο έργο αυτό περιλαμβάνεται η διδασκαλία, η εκπαίδευση, η διαπαιδαγώγηση, η εμψύχωση και η κοινωνικοποίηση των μαθητών.  Η πρόοδος, ο πολιτισμός και η συνοχή της κοινωνίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση από τη δική μας συμβολή και προσπάθεια.  Τα καθήκοντα και οι αρμοδιότητές μας σε συνδυασμό με την άρτια επιστημονική μας κατάρτιση οφείλουν να εναρμονίζονται με τους στόχους αυτούς.

Συνεργαζόμαστε με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και συνεισφέρουμε στη διαμόρφωση ήρεμου, ευχάριστου και συνεργατικού κλίματος μέσα στο σχολείο.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς κάνουμε απολογισμό του διδακτικού και παιδαγωγικού μας έργου και συζητάμε για το βαθμό επίτευξης των στόχων μας.

Προωθούμε και ενθαρρύνουμε την ενεργό συμμετοχή των μαθητών σε ποικίλες δραστηριότητες και τη μεταξύ τους συνεργασία.

Υποστηρίζουμε ότι όλα τα μαθήματα είναι εξίσου σημαντικά, σύμφωνα άλλωστε με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές που υποστηρίζουν την ύπαρξη πολλαπλών μορφών νοημοσύνης.

Οργανώνουμε εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές, εθελοντικές δράσεις και άλλες δραστηριότητες και τους ενθαρρύνουμε να συμμετέχουν όλοι ως σημαντικά και αναπόσπαστα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Ιδιαίτερη φροντίδα καταβάλλουμε κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων.  Ως υπεύθυνοι εφημεριών στο προαύλιο, βοηθάμε ώστε τα διαλείμματα να είναι χρόνος χαράς και ξεκούρασης και όχι συγκρούσεων, ζημιών και παραπόνων.

Καλλιεργούμε συνειδητά το αίσθημα της αυτοπειθαρχίας και της κοινωνικής συνείδησης στους μαθητές.

Για μας, κάθε μαθητής αποτελεί μια ιδιαίτερη προσωπικότητα με ξεχωριστή ψυχοσύνθεση, ανάγκες και προβλήματα.

Συζητάμε όλα τα κρίσιμα θέματα του σχολείου στο Σύλλογο Διδασκόντων, παίρνοντας συλλογικές αποφάσεις με γνώμονα το καλό όλης της σχολικής μονάδας.

Ενημερώνουμε τους γονείς και τους κηδεμόνες για το ήθος και την επίδοση των μαθητών, τόσο ιδιαιτέρως, όσο και ομαδικά σε τακτική βάση και σε μέρες και ώρες που καθορίζονται και κοινοποιούνται από την αρχή του σχολικού έτους.

Η γνώση της οικογενειακής και κοινωνικής κατάστασης των μαθητών καθώς και της κατάστασης της υγείας τους κρίνεται χρήσιμη και αναγκαία για μας τους εκπαιδευτικούς.  Αντιμετωπίζεται με εχεμύθεια για να μπορούμε να χειριστούμε με ευαισθησία τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών.

Αντιλαμβανόμαστε την καθημερινή αγωνία των γονιών να προσφέρουν σε ό,τι πολυτιμότερο έχουν στη ζωή, στα παιδιά τους, οτιδήποτε θα τα κάνει καλύτερους ανθρώπους.  Ο στόχος γονέων – εκπαιδευτικών είναι κοινός και γι’ αυτό επιθυμούμε εμπιστοσύνη από μέρους τους στην επιστημονική μας ιδιότητα και υπόσταση, πάντα βέβαια στα πλαίσια του διαλόγου, της ειλικρινούς συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού καθώς και της επίγνωσης του ρόλου που έχει αναλάβει η κάθε πλευρά.

 

ΑΡΘΡΟ 4 – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ- ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Οι γονείς, σύμφωνα με το νόμο, είμαστε υπεύθυνοι για τα παιδιά μας όπως και για την εν γένει συμπεριφορά τους και την πρόοδο τους.

Σεβόμαστε την προσωπικότητα των παιδιών μας, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους, ακούμε με προσοχή τη γνώμη τους και τις εμπειρίες τους από τη σχολική ζωή, τα υποστηρίζουμε στην προετοιμασία και στη μελέτη των μαθημάτων.  Επιδιώκουμε να χτίσουμε μια ουσιαστική σχέση, επικοινωνία και συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών μας ώστε αυτά να νιώθουν με θετικό τρόπο τη συμμετοχή τους στις σχολικές δραστηριότητες και στη μάθηση, να αισθάνονται ότι οι γονείς και το σχολείο τους στηρίζουν και ικανοποιούν τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους. Επίσης, τα βοηθάμε να εμπεδώσουν τη σημασία που έχουν οι κανόνες για τη λειτουργία του σχολείου και ότι είναι ανάγκη και καθήκον τους να τους τηρούν, για δικό τους όφελος και για την πρόοδό τους.

Είμαστε υπεύθυνοι και οφείλουμε να έρχεται το παιδί μας το πρωί στο σχολείο εγκαίρως  (8.00πμ έως 8.15πμ) και να αποχωρεί με το τέλος του πρωινού  προγράμματος (13.15) ή του ολοήμερου (15.00 ή 16.00). Η πρωινή προσέλευση γίνεται από την μπροστινή κεντρική είσοδο για όλους τους μαθητές.  Η αποχώρηση 13.15 γίνεται για  τους μαθητές των Α και Β τάξεων και τα αδέλφια τους από την πίσω είσοδο του σχολείου ενώ η αποχώρηση των υπόλοιπων τάξεων  γίνεται από την μπροστινή κεντρική είσοδο. Επίσης η αποχώρηση του Ολοήμερου γίνεται από την μπροστινή κεντρική είσοδο.

Μετά τη λήξη της προσευχής, η πόρτα κλείνει μέχρι το πρώτο διάλειμμα. Πιθανή καθυστέρηση προσέλευσης για οποιοδήποτε λόγο σημαίνει ότι η είσοδος του μαθητή στο σχολείο θα επιτρέπεται την ώρα του 1ου διαλείμματος.

Οι γονείς επισκεπτόμαστε το χώρο του σχολείου οποιαδήποτε εργάσιμη ώρα, εκτός από την ώρα των διαλειμμάτων. Αν το σχολείο έχει διάλειμμα, περιμένουμε να τελειώσει, οι μαθητές να μπουν στις τάξεις τους και μετά εισερχόμαστε στους χώρους του σχολείου για να επισκεφθούμε τους εκπαιδευτικούς ή το διευθυντή.

Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς να έχει πάρει άδεια.

Οι γονείς-κηδεμόνες διαβάζουν προσεκτικά όλες τις ανακοινώσεις που μεταφέρουν οι μαθητές στο σπίτι ή αναρτώνται στην κεντρική είσοδο του σχολικού κτιρίου ή στην ενημερωμένη ιστοσελίδα του σχολείου.

Οι γονείς οφείλουμε ακόμη να γνωστοποιούμε στο δάσκαλο της τάξης και στο διευθυντή κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή.

Όταν το παιδί πρέπει να απουσιάσει λόγω ασθένειας ή για άλλο σοβαρό λόγο, ενημερώνουμε πάντοτε το σχολείο.

Ως γονείς-κηδεμόνες οφείλουμε να ενημερωνόμαστε τακτικά από τους δασκάλους για την επίδοση, την πρόοδο και την εν γένει συμπεριφορά του παιδιού μας στο σχολείο, σε ημέρες και ώρες που μας γνωστοποιούνται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου. Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώνουμε το δάσκαλο της τάξης ή το διευθυντή οι οποίοι και θα το διευθετήσουν.

Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχουμε ουσιαστικά και εποικοδομητικά στις δραστηριότητες και στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, με ιδέες, δημιουργικές πρωτοβουλίες, συνεργατικό πνεύμα.  Έτσι βοηθάμε τη λειτουργία και την επίτευξη των στόχων του σχολείου μας.

Αν διαπιστώσουμε οποιοδήποτε γεγονός ή πράξη στη λειτουργία του σχολείου που παρεκκλίνει του φυσιολογικού, τηρούμε στάση ψύχραιμη και απόσταση από τα πράγματα, ώστε να έχουμε αποτελεσματική, ορθή και υπεύθυνη συμπεριφορά και αντίδραση.  Πριν από οποιαδήποτε αντίδραση ή διαμαρτυρία μας, επιδιώκουμε άμεσα την ουσιαστική επικοινωνία με τους υπεύθυνους του σχολείου, ακούμε την άποψη των εκπαιδευτικών των παιδιών μας, συνεργαζόμαστε με διάθεση ειλικρίνειας, αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και αναγνώρισης του έργου και της προσπάθειάς τους.

Μόνο μέσα από τη συνεργασία , την καλή προαίρεση και την αυτοκριτική θα πετύχουμε την εύρυθμη λειτουργία και το θετικό παιδαγωγικό κλίμα στο σχολείο μας προς το συμφέρον των παιδιών μας.

 

                                                                Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                         Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας

 

Η Διεύθυνση του σχολείου σάς καλεί την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων, για να σας ενημερώσει σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και οι συναντήσεις με το σύνολο των γονέων είναι λίγες, η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Θα προηγηθούν συναντήσεις ενημέρωσης των γονέων των μαθητών της Α΄ Τάξης με τις δασκάλες τους. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6.00μμ στις αίθουσες Α1 και Α2.

Με την ευκαιρία, σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 το ολοήμερο πρόγραμμα αναπτύσσεται πλήρως και, για όσους το έχουν επιλέξει, θα τελειώνει στις 4.00μμ.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Ο Αγιασμός του Σχολείου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00πμ.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός από τη Διεύθυνση του σχολείου και θα ανακοινωθεί το προσωρινό πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 9.30πμ περίπου με ευθύνη των γονιών τους.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Από τη Διεύθυνση

 

 

 

 

 


 

 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου για το τρέχον σχολικό έτος 2017-2018, δεν θα γίνουν μαθήματα ούτε στο πρωινό πρόγραμμα ούτε στο ολοήμερο. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο από τις 8.30πμ μέχρι τις 10.30πμ συνοδεία των γονιών τους, για να παραλάβουν τους τίτλους προόδου και σπουδών και να αποχαιρετήσουν τους εκπαιδευτικούς τους.

Η προσέλευση και η αποχώρηση τη μέρα αυτή θα γίνει με ευθύνη των γονιών.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

 

 


 

 

                              ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

 

 • Σχ. Έτος 2017-18
 • Υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας: << Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών>> της Unicef από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α1.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΣ:

*Η προώθηση της αγωγής ΕΙΡΗΝΗΣ.

*Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών και της σχολικής κοινότητας σε σημαντικά κοινωνικά και ανθρωπιστικά  ζητήματα. Η γνωριμία με το διαφορετικό, με τα προβλήματα των συνομηλίκων τους στην Ελλάδα και τον κόσμο και  η προώθηση των δικαιωμάτων του ΠΑΙΔΙΟΥ.

 

    

 

 

 • Σαν τα λουλούδια

    

 

 • Τα παιδιά δημιούργησαν ένα παζάρι ΑΓΑΠΗΣ.

 

 

 • Στις 5-6-2018 στην αίθουσα  πολλαπλών  χρήσεων  του  σχολείου  μας  οι  μαθητές  παρουσίασαν  το πρόγραμμα σε γονείς, κηδεμόνες και μαθητές/μαθήτριες του σχολείου
 •    Τα έσοδα από το παζάρι προσφέρθηκαν από τα παιδιά  για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου και του Χαμόγελου του Παιδιού.

 

 

 

14 Ιουνίου 2018

 Ε1-Α1 Συνεργασία-Παρουσίαση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Ε1 παρουσίασαν στα  παιδιά του Α1 το πρόγραμμά τους, «Ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων». Στη συνέχεια οι ρόλοι άλλαξαν! Οι ηθοποιοί έγιναν θεατές και οι θεατές  ηθοποιοί… Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Α1 παρουσίασαν στα μεγαλύτερα  παιδιά το δικό τους  πρόγραμμα.

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                             Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους κ.κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών των Α΄, Β΄ και Γ΄  Τάξεων

Σας ενημερώνουμε ότι η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, θα διενεργήσει έλεγχο βιβλιαρίων υγείας των μαθητών των Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξεων του σχολείου μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο έλεγχος θα διενεργηθεί από τις Επισκέπτριες Υγείας του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίου και του ΣΠΜΠ Κάτω Χαλανδρίου. Μετά τον έλεγχο, θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα και για τη δομή ΠΦΥ που μπορείτε να απευθύνεστε για τη διενέργεια εμβολιασμών, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων.

Παρακαλούμε να συμπληρώσετε το επισυναπτόμενο έντυπο συναίνεσης και να το προσκομίσετε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο σχολείο με το βιβλιάριο υγείας του παιδιού. Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε να λάβει μέρος το παιδί σας στον έλεγχο, παρακαλούμε να το δηλώσετε στο έντυπο και να μην προσκομίσετε το βιβλιάριο υγείας.

Όσοι γονείς δεν μπόρεσαν να προσκομίσουν τα βιβλιάρια των παιδιών τους στον έλεγχο των Δ΄,Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξεων που έγινε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018, μπορούν με την ευκαιρία αυτή, να το κάνουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018.

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

 

                                Αναφορά του Δήμου Χαλανδρίου στη συμμετοχή του Σχολείου μας

στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ:
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ…              
από το Κάτω Χαλάνδρι στο Πολύδροσο

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης που συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι αφηγούνται τα παραμύθια τους σε μικρούς και μεγάλους σε εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με μεγάλη επιτυχία, την Πέμπτη 31 Μαΐου από το  3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Στην εκδήλωση οι μαθητές  της Β’ και της Ε’ τάξης παρουσίασαν την  έρευνα  τους και συνέθεσαν το δικό τους παραμύθι. Μίλησαν με γιαγιάδες και παππούδες, γνώρισαν παλιούς δασκάλους. Οι μαθητές έριξαν μια «γέφυρα» ανάμεσα  στο παλιό και το νέο σχολείο, στην ιστορία του 3ου Δημοτικού Σχολείου, μια ιστορία 58 ετών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, οι Αντιδήμαρχοι Σέργιος Γκάκας και Δημήτριος Χριστουλάκης καθώς και η Πρόεδρος του Δ.Σ Ευαγγελία Γαλάνη.

 

 

 


 

 

                Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Β ΚΑΙ Ε ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 

 

 

 

Η προσαρμογή της μουσικής και των στίχων στα Ελληνικά, καθώς και η ηχογράφηση της ερμηνείας του τραγουδιού από τους μαθητές της Β τάξης έγιναν από τον μουσικό του σχολείου μας κ. Παναγιώτη Τσιρίδη.

 

 

 


 

 

 

         ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

 

 

 


 

                                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Α1 ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΓΑΠΗΣ

 

 

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Β ΚΑΙ Ε ΤΑΞΗΣ  ΣΤΟ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

 

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                                    Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, με απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, τα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας θα είναι κλειστά, λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Περικλής».

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

 

 


 

 

Η διακεκριμένη ηθοποιός κ. Μάνια Παπαδημητρίου επισκέφθηκε το σχολείο μας την Παρασκευή 18 Μαΐου.

Αφού αφηγήθηκε ένα παραδοσιακό Κρητικό παραμύθι  «Το Χερομυλάκι»,  ακολούθησε η δραματοποίηση του παραμυθιού από τους μαθητές της Β τάξης.

Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκανε.

 

              

 

 

 


 

ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ   ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΙΒΟΥ

Την  Κυριακή , 13  Μαίου  2018 ,   μαθητές  μας  συμμετείχαν  στους   αγώνες  στίβου

<<  ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ  2018  >>  που  διοργάνωσε  ο  Δήμος  Χαλανδρίου. Στόχος  να  αναδειχτούν  οι αξίες  του   αθλητισμού, της  συμμετοχής   και  της  συλλογικότητας. Τα  παιδιά μας διακρίθηκαν  για  μια  ακόμη  φορά και  νιώσαμε  όλοι  μεγάλη  χαρά και  αισιοδοξία.

 

                  

 

 


 

 

            ΜΙΑ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ  ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ  ΤΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ   ΜΑΣ

Στα  πλαίσια  του  προγράμματος  <<  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ  Παιδικής  Ανάγνωσης του  Δήμου  Χαλανδρίου  >> , οι μαθητές  της Ε΄  τάξης διάβασαν μια σειρά βιβλίων . Ανάμεσα  σ’ αυτά ξεχώρισαν  το ιστορικό  μυθιστόρημα <<  Κωνσταντινούπολη   1453  >>  της  Μαρίζας  Ντεκάστρο.  Αποφάσισαν να  προσκαλέσουν  τη συγγραφέα  του  βιβλίου στο σχολείο  για να τη γνωρίσουν  και  να συζητήσουν  μαζί της.

Η  κ.  Ντεκάστρο αποδέχτηκε  την  πρόσκληση  και  μας  επισκέφτηκε την  Τετάρτη  2 Μαίου   2018.  Στη   συνάντηση  που  είχε  η  συγγραφέας  με  τους  μαθητές  μας , συζητήθηκε η  σύλληψη  της  ιδέας  ενός  βιβλίου και  κυρίως ο τρόπος  γραφής του. Ιδιαίτερα  έγινε  λόγος για τις δυσκολίες που  παρουσιάζονται ,  όταν  κανείς  ασχολείται μ΄ ένα  σημαντικό  ιστορικό  γεγονός. Ακολούθησε ένα  παιχνίδι  φαντασίας όπου  με βάση το αλφάβητο τα  παιδιά  βρήκαν λέξεις  σχετικές  με το έργο και στη  συνέχεια  αρκετά  παιδιά  δημιούργησαν θαυμάσιες, αλλά και  διαφορετικές    περιλήψεις  του βιβλίου.

Ήταν  εντυπωσιακό   ότι  κάποιοι  μαθητές  έφτιαξαν  κατασκευές  που  θύμιζαν  εκείνη  την  εποχή ( κάστρα, σπαθιά, ζωγραφιές ). Στο  τέλος  προσέφεραν  στη  συγγραφέα  ένα  αυτοσχέδιο καλάθι  με  λουλούδια , δώρα  και  μια όμορφη  ευχαριστήρια  κάρτα.  Η  κ.Ντεκάστρο  υπέγραψε επίσης  βιβλία  που  είχαν  φέρει τα παιδιά.

Να  σημειωθεί  ότι  εντυπωσιάστηκε  ιδιαίτερα  από το  ενδιαφέρον, τη  συμμετοχή, την  επινοητικότητα και  την  ευγένεια των μαθητών μας.

Η  επίσκεψή  της   έδωσε  σε  όλους  μας  μεγάλη  χαρά!

 

                   

 

      

 

 


 

Εγγραφές μαθητών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-2019 – Λήξη διδασκαλίας μαθημάτων 2017-18»

Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην  παρακάτω διεύθυνση:

http://dipe-v-ath.att.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7338:7338&catid=22&Itemid=133

 

 


Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2018-2019

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Γυμνασίων» (Β΄ 1371) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Μουσικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των ΜουσικώνΓυμνασίων.

Για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2018-2019, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Μουσικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2018. Οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 20 έως 25 Ιουνίου 2018 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

και ώρα 10.00 με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων [ακρόαση ηχητικού δίσκου (cd)]. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι αίθουσες ή η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου για την ταυτόχρονη διενέργεια της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων, η εξέταση πραγματοποιείται διαδοχικά ανά ομάδες υποψηφίων με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, έτσι ώστε οι ομάδες να μην έρθουν σε επικοινωνία μεταξύ τους μέχρι το πέρας της γραπτής εξέτασης όλων των υποψηφίων. Μετά την ολοκλήρωση της γραπτής εξέτασης η διαδικασία εισαγωγής θα συνεχίσει την ίδια ημέρα με την εξέταση των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή. Αναλόγως του αριθμού των αιτήσεων η διαδικασία της εξέτασης των υποψηφίων από την αρμόδια επιτροπή δύναται να διαρκέσει έως τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018.

Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με πρωτ. 58167/Δ2/13-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» (Β΄ 1371).

 


 

ΘΕΜΑ: Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων το σχολικό έτος 2018-2019

Σχετ.: Η με αρ. πρωτ. 61178/Δ2/18-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων» (Β΄ 1375)

 

Λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 61178/Δ2/18-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων» (Β΄ 1375) σας ενημερώνουμε ότι στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν σε εξετάσεις που διενεργούνται για την επιλογή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια λειτουργούν τρεις κατευθύνσεις: α) Εικαστικών Τεχνών β) Θεάτρου-Κινηματογράφου γ) Χορού. Για την εισαγωγή μαθητών στα Καλλιτεχνικά Σχολεία (Γυμνάσια) για το σχολικό έτος 2018-2019, οι γονείς-κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο της περιοχής τους (σύμφωνα με τα συνημμένα) από τις 2 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2018. Σε

περίπτωση που μαθητής επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε δύο (2) κατευθύνσεις ο γονέας- κηδεμόνας του υποβάλλει διαφορετική αίτηση για κάθε κατεύθυνση. Οι γονείς-κηδεμόνες μαζί με την αίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Όσον αφορά την κατεύθυνση Χορού, οι γονείς/κηδεμόνες μαζί με την αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής πρέπει να προσκομίσουν Ιατρικές Βεβαιώσεις υγείας και καλής φυσικής/ορθοπεδικής κατάστασης από Παθολόγο/Παιδίατρο και από Ορθοπεδικό γιατρό, στις οποίες θα βεβαιώνεται η δυνατότητα φοίτησης των μαθητών στην κατεύθυνση Χορού των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων.

Για το πρόγραμμα των εξετάσεων, τα θέματα των εξετάσεων, τη βαθμολόγηση και τις εγγραφές των μαθητών ισχύει η με πρωτ. 61178/Δ2/18-04-2018 Υ.Α. «Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γυμνασίων» (Β΄ 1375)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Γέρακα, τηλ. 210-6616130

στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Ηρακλείου Κρήτης, τηλ.2810-762610

στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης τηλ. 2310-727341 στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, τηλ. 210-4613060 στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λ.Τ. Περιστερίου τηλ. 210-5743178

 

 

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

 

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΜΠΑΡΛΑ

 

 


 

ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΓΙΑ…  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ !

Την  Τετάρτη  21  Μαρτίου  2018  οι  μαθητές  του  σχολείου  μας,  με  τη  βοήθεια  μελών  του  Συλλόγου  Γονέων  και  Κηδεμόνων  και  εκπαιδευτικών , δημιούργησαν  πασχαλινές  λαμπάδες  με  σκοπό  να τις  προσφέρουν  στο  Κοινωνικό  Παντοπωλείο  του  Δήμου  Χαλανδρίου.

Η  προσφορά  μας  ας  γίνει  χαμόγελο  στα  πρόσωπα   όλων  των  παιδιών

 

        

 

 


 

Το Β1 συμμετέχει στη μεγάλη πολιτιστική  γιορτή της Αθήνας για το βιβλίο.( Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με πρωτοβουλία της Unesco.)  Ενισχύουμε την Ανάγνωση βιβλίων και την κάνουμε καθημερινή συνήθεια.

 

       

 

 


 

Απρίλιος 2018

Το  Σχολείο μας  συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Χαμόγελο του παιδιού. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς για την στήριξη της πρωτοβουλίας.

 

 

 

 


Την  Τρίτη  13  Μαρτίου 2018 ,στην  αίθουσα πολλαπλών  χρήσεων  του  σχολείου  μας,  υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό  πρόγραμμα  για  τους  μαθητές  της  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης  από  την  ψυχολόγο  του  οργανισμού

<<  Το  Χαμόγελο  του  Παιδιού >>  κ. Κυριακή  Καραμπίνου .

Το  θέμα  του  προγράμματος  ήταν  η  ασφάλεια στο  διαδίκτυο .

Τα  παιδιά  παρακολούθησαν  με ιδιαίτερο  ενδιαφέρον  την  εισήγηση  και  συζήτησαν  με   την  ψυχολόγο  τις  απορίες και  τους  προβληματισμούς  τους  σχετικά  με το  θέμα.

Οι γονείς  παρακολούθησαν το  ίδιο  πρόγραμμα , την  Τετάρτη 14  Μαρτίου  2018 ,στις  6.30μ.μ.  από  τον  ψυχολόγο  του  <<  Χαμόγελου  του  Παιδιού>>  κ.  Στέφανο  Αλεβίζο .

Με  τη  συνάντηση  αυτή κλείνει  για την τρέχουσα  σχολική  χρονιά  ο  κύκλος ενημέρωσης  των  γονέων .

Εκκρεμεί  ένα  εκπαιδευτικό πρόγραμμα  που αναβλήθηκε  λόγω  κωλύματος  εκ  μέρους  του   συλλόγου    <<  Το  Χαμόγελο  του   Παιδιού  >>  κι  έχει  προγραμματιστεί  να  υλοποιηθεί  στις  30  Μαρτίου  2018.

Ευχαριστούμε  θερμά  <<  Το  Χαμόγελο  του  Παιδιού>> για  την  συνεργασία  την  οποία  είχαμε.  Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον  κ. Στέφανο  Αλεβίζο  και την  κ. Κυριακή  Καραμπίνου,  ψυχολόγoυς και συντονιστές  των  παραπάνω  δράσεων.

 

 

                     

 

 

 


 

 

     Εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία και στα Πρότυπα Σχολεία   για το  σχολικό έτος 2018-2019.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών  στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία και τις σχετικές ρυθμίσεις,  για το σχολικό έτος 2018-2019».

Ως ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων έχει ορισθεί η 30η  Απριλίου 2018.

(http://depps.minedu.gov.gr).

                                                                                                                                                                                                                                                            


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                        Χαλάνδρι, 13 Μαρτίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Προς τους κ.κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας

H Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας, της ενεργούς δράσης και της αλληλεγγύης που προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας και ενόψει των επικείμενων εορτών του Πάσχα αποφάσισαν, όπως και τα Χριστούγεννα, να συγκεντρώσουν τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και των οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

 

Πιο συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν:

συσκευασμένα είδη τροφίμων (γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρές, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, αλεύρι, χυμοί)

είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες περιποίησης βρεφών)

είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες)

είδη υγιεινής (σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης)

είδη οικιακής χρήσης (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη).

 

Παρακαλείστε, η παράδοση των παραπάνω ειδών να γίνεται στους δασκάλους των τμημάτων των παιδιών σας ή στα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων από την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 μέχρι και την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Επίσης, μετά από αίτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου, θα συγκεντρωθούν πασχαλινές λαμπάδες για τα παιδιά των ωφελούμενων του δήμου μας. Οι λαμπάδες, παρακαλούμε και πάλι να δίνονται στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ή στα μέλη του Συλλόγου Γονέων από την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 μέχρι και την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018.

Με την ευχή η όποια προσφορά σας να επιστρέψει στις οικογένειες σας πολλαπλάσια!

 

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                       Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 1. Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 θα δοθούν στο σχολείο μας δύο θεατρικές παραστάσεις για όλους τους μαθητές. Θα παρουσιαστεί το έργο «Η Φάρμα των Ζώων» με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά. Οι παραστάσεις αυτές δεν έχουν κανένα κόστος για το σχολείο ή τους μαθητές και αποτελούν προσφορά του Δήμου Χαλανδρίου.
 2. Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 ψυχολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα υλοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές της Ε και ΣΤ Τάξης του σχολείου μας με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
 3. Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 οι εκπαιδευτικοί των Α, Β και Γ τάξεων θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώνεται από την Σχολική Σύμβουλο της 22ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής, στην οποία ανήκει και το σχολείο μας. Κατά την ημέρα διεξαγωγής της ημερίδας οι αντίστοιχες τάξεις του σχολείου μας δε θα λειτουργήσουν διότι η παρουσία των εκπαιδευτικών είναι υποχρεωτική.
 4. Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στις 30μμ και στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, θα πραγματοποιηθεί το τρίτο και τελευταίο για τη φετινή σχολική χρονιά επιμορφωτικό πρόγραμμα για τους γονείς με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει και πάλι ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Το θέμα είναι σημαντικό καθώς αφορά όλους του μαθητές και τις οικογένειές τους και για το λόγο αυτό η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.
 5. Η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών και η σχετική ενημέρωση για το δεύτερο τρίμηνο θα γίνουν την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και από ώρα 13:20. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών σας. Την ημέρα εκείνη το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά. Οι δασκάλες των Α και Β Τάξεων δε θα δεχτούν τη μέρα αυτή γονείς για ενημέρωση, καθώς θα αναλάβουν τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου. Θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πρόοδο των μαθητών αυτών των τάξεων τις προβλεπόμενες, από το πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων, μέρες και ώρες.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                             Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 εκπαιδευτική ημερίδα, της Σχολικής Συμβούλου της 22ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής για τους εκπαιδευτικούς των Α, Β και Γ τάξεων, αναβάλλεται.

Συνεπώς, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με πλήρες πρόγραμμα πρωινού και ολοημέρου, για όλους τους μαθητές όλων των τάξεων.

 

Από τη Διεύθυνση

 


 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εν όψει της 6ης Μαρτίου Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό  πραγματοποιεί για 5η συνεχή χρονιά μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού. Η σημαντικότερη δράση είναι η ίδια η φωνή των παιδιών και τα μηνύματα τους ενάντια σε αυτό το φαινόμενο.

Στα πλαίσια αυτών των δράσεων οι μαθητές του Ε2 του σχολείου μας έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

 

 

 


Την  Παρασκευή,  17  Φεβρουαρίου  2018  και  εν  όψει  της  γιορτής  της  Αποκριάς  πραγματοποιήθηκαν  εορταστικές  δραστηριότητες  κατά τις  δύο  τελευταίες  διδακτικές  ώρες του πρωινού  προγράμματος.

Οι  μαθητές φόρεσαν τις  αποκριάτικες  στολές  τους  και  την  τελευταία  διδακτική  ώρα διασκέδασαν  και χόρεψαν  σε  αποκριάτικους  ρυθμούς  στο  προαύλιο  του  σχολείου.

Την  ηχητική κάλυψη  της  γιορτής  ανέλαβε  ο  Σύλλογος  Γονέων  και  Κηδεμόνων.

Για  την  επιτυχία της  εκδήλωσης  καθοριστική  ήταν  και  η  παρουσία  του  κ.  Καστίγιο,  γονέα  μαθητή του  σχολείου  μας, ο οποίος  έπαιξε μουσική, τραγούδησε  και  δίδαξε λατινικούς  χορούς  στους  μαθητές  μας.

Τον  ευχαριστούμε  από  καρδιάς !

 

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                      Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 1. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 δε δόθηκαν στο σχολείο μας οι δύο προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις για όλους τους μαθητές, όπως σας είχαμε ανακοινώσει. Το πρόβλημα προέκυψε από λανθασμένη καταχώρηση για την οποία το σχολείο δε φέρει ευθύνη. Οι παραστάσεις, μετά από επικοινωνία με το Δήμο Χαλανδρίου, θα δοθούν κανονικά τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018.

 

 1. Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων το πρόγραμμα «Τσάντα στο Σχολείο» θα εφαρμοστεί στο σχολείο μας τα παρακάτω σαββατοκύριακα:

Παρασκευή 16 έως Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Παρασκευή 16 έως Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Παρασκευή 27 έως Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Παρασκευή 25 έως και Δευτέρα 29 Μαΐου 2018

 

 1. Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και λόγω της γιορτής της Αποκριάς, την 5η και 6η διδακτική ώρα, το σχολείο θα λειτουργήσει με διαφοροποιημένο πρόγραμμα. Θα γίνουν εκπαιδευτικές δράσεις με αποκριάτικα θέματα και οι μαθητές μπορούν να φορέσουν αποκριάτικες στολές. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε όσοι μαθητές επιθυμούν να έχουν σε μια τσάντα την αποκριάτικη στολή τους. Οι εκπαιδευτικοί των τριών πρώτων τάξεων θα βοηθήσουν τα παιδιά, εάν χρειαστεί, στην αλλαγή των ρούχων και οι εκπαιδευτικοί των υπόλοιπων τάξεων θα οργανώσουν την προετοιμασία των μαθητών τους. Τα παιδιά θα σχολάσουν κανονικά στις 13.15 και θα αποχωρήσουν ντυμένα με τις αποκριάτικες στολές. Το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά. Για την ασφάλεια των παιδιών και την καλύτερη λειτουργία του σχολείου, δεν επιτρέπεται η χρήση αιχμηρών ή επικίνδυνων αντικειμένων και παιχνιδιών (π.χ. σπαθιά και ρόπαλα) καθώς και η χρήση κονφετί, σερπαντίνας και σπρέι. Σε περίπτωση βροχής οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις τάξεις και την αίθουσα εκδηλώσεων.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                       Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

 

Προς τους κ. κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας

 

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι, με το από 13/12/2017 με αριθ. πρωτ. Φ.7/219218/Δ1, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εγκρίνει τη δράση με θέμα «Τσάντα στο Σχολείο».

Σύμφωνα με την έγκριση: «Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα, στο σχολείο. Η τσάντα των μαθητών/τριών παραμένει στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα. Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. … Η δράση υλοποιείται με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων–παιδιών. Η συγκεκριμένη δράση συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών και των μαθητριών. … Σημειώνεται τέλος ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες δύνανται να υλοποιούν κατ’ οίκον σε ατομική ή ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας όρισε ως πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής της δράσης την Παρασκευή 19 έως τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018. Αποφάσισε επίσης για τα πρακτικά ζητήματα που αναδύονται και θα ανακοινωθούν στους μαθητές από τους εκπαιδευτικούς κατά τμήμα.

Μετά την πρώτη εφαρμογή, ο Σύλλογος Διδασκόντων θα συνεδριάσει για να κάνει αποτίμηση και να οργανώσει τη συνέχιση της δράσης. Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για τα Σαββατοκύριακα που θα υλοποιηθεί η δράση έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

Στις  17  Ιανουαρίου, επισκέφθηκε το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσης, και έδωσε ομιλία αποκλειστικά και μόνο σε γονείς ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος στο  Χαμόγελο του Παιδιού  σχετικά με την κακοποίηση  και  τη σεξουαλική παρενόχληση.

Ο κύριος Αλεβίζος, έχοντας μετεκπαιδευθεί σχετικά στις Η.Π.Α. και στην Ολλανδία, παρουσίασε όλες τις πτυχές ενός φαινομένου, που αν δεν αναγνωστεί, προληφθεί και αντιμετωπιστεί έγκυρα και σωστά, μπορεί να αφήσει ανεξίτηλα σημάδια στην ψυχή και στο σώμα του αναπτυσσόμενου ατόμου.

Μετά  την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση  με γονείς και η βραδιά έκλεισε με την υπόσχεση της τρίτης και τελευταίας συνάντησης με θέμα τον ηλεκτρονικό εκφοβισμό.

 

       

 

 

 


 

 

3ο Δημ. Σχολ. Χαλανδρίου                                                 Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών μας       

 

Η Διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας καλούν την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 6.30μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, για να παρακολουθήσετε πρόγραμμα που αφορά στην παιδική κακοποίηση με τίτλο «Σσσς. Είναι Μυστικό. Ο Ρόλος των Γονέων στην πρόληψη της σεξουαλικής παρενόχλησης/κακαποίησης παιδιών». Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά (ICMEC, 2013) 1 στα 7 κορίτσια και 1 στα 25 αγόρια θα κακοποιηθούν ή παρενοχληθούν σεξουαλικά μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Από αυτά τα παιδιά μόνο το 1 από τα 3 θα το επικοινωνήσει στους γονείς του. Στόχος της συγκεκριμένης ομιλίας είναι να ενημερωθούμε οι γονείς για το φαινόμενο και να μας δοθούν απλές συμβουλές που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας για να τα θωρακίσουμε απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο.

Η επιτυχία της συνάντησης και η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά εξαρτάται από την παρουσία και τη συμμετοχή όλων μας. Η παρουσία των παιδιών στη συζήτηση καλό είναι να αποφευχθεί καθώς οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα την προηγούμενη μέρα με τρόπο και λόγο που ταιριάζει στην ηλικία τους.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

Α1:        Κάποιες από τις δράσεις που πραγματοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης και του προγράμματος   ΕΜΕΙΣ ΤΑ  ΠΡΩΤΑΚΙΑ, είναι:

 • Συνεργασθήκαμε

 

 • Φυτέψαμε λουλούδια  στον  κήπο μας

 

 

 • Επισκεφθήκαμε την  Παιδική  Βιβλιοθήκη  Δ.  Χαλανδρίου

 

      

 

 

 • Ενημερωθήκαμε για  τα  δικαιώματά μας.

                   

 

 

 • Προετοιμάσαμε και  παρουσιάσαμε  τη  χριστουγεννιάτικη  γιορτή μας.

                                  

 

 


 

 

ΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΜΑΣ  ΘΑ   <<  ΤΡΕΞΟΥΝ  >>  ΣΤΟΝ  13ο  ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ  

         ΠΑΙΔΙΚΗΣ   ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ   ΤΟΥ   ΔΗΜΟΥ   ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Πρόκειται  για  το  ετήσιο  πρόγραμμα  φιλαναγνωσίας  που

<<  τρέχει  >>   στον  Δήμο  Χαλανδρίου  εδώ  και  13  χρόνια.

Έχει  ως  στόχο  την  καλλιέργεια  της  σχέσης  των  παιδιών  με  τη

Λογοτεχνία  και   στο  επίκεντρό  του   βρίσκονται  η   χαρά  και  η  διασκέδαση  της  ανάγνωσης .

Από  το  Σχολείο  μας  συμμετέχουν  τα  τμήματα  Α1, Β1, Β2,

Γ1, Γ2, Ε1 και  Ε2.  Τα  παιδιά  μας  θα  δανειστούν  βιβλία  από  τη

Δημοτική  Βιβλιοθήκη  Χαλανδρίου  και  την  Παιδική  Βιβλιοθήκη

<<  Μίμης  Βασιλόπουλος  >>, θα  απολαύσουν  το  διάβασμα ,  θα

γνωρίσουν  από  κοντά  συγγραφείς , θα  ζωγραφίσουν  τους  αγαπημένους  τους  ήρωες  και  θα  συμμετάσχουν  σε θεατρικά  δρώμενα   με  αφορμή  τα  βιβλία  που  τους  άρεσαν  περισσότερο.

Τον   Μάιο  θα  είναι  έτοιμοι  για  τον   βιβλιο -διαγωνισμό,  όπου

μπορεί  να  κερδίσουν  όμορφα  δώρα!

 

 

 

 


 

 

Η Διεύθυνση ,ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το 2018 .

 

 


 

Oι μαθητές της Β Τάξης σας  προσκαλούν την Τρίτη 19/12/2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημ. Σχολ. Χαλανδρίου.

Τα  παιδιά μας έγιναν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σκηνογράφοι αλλά και συγγραφείς προσθέτοντας λόγια στο αυτοσχέδιο θεατρικό έργο που θα παρακολουθήσετε.

Η κλασική μουσική θα μας ταξιδέψει στο παγωμένο κάστρο της

<< Βασίλισσας του Χιονιού >>.

 

 

 

 


3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                    Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

 

Προς τους κ.κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών της Γ΄ Τάξης

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με το από 15/11/2017 με αριθ. πρωτ. 197509/Δ5 έγγραφο του ΥΠΠΕΘ οι μαθητές της Γ΄ Τάξης θα διδαχθούν και φέτος το αντικείμενο της κολύμβησης.

Για το λόγο αυτό, καλείστε αύριο Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 στις 08:20 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου για να ενημερωθείτε αναλυτικότερα από τη Διεύθυνση και τους Γυμναστές του σχολείου σχετικά με το πρόγραμμα.

 

  Από τη Διεύθυνση

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                   Χαλάνδρι, 11 Δεκεμβρίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους κ.κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας

H Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας, της ενεργούς δράσης και της αλληλεγγύης που προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας και ενόψει των επικείμενων εορτών των Χριστουγέννων αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς και των οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

 

Πιο συγκεκριμένα, θα συγκεντρωθούν:

συσκευασμένα είδη τροφίμων (γάλα εβαπορέ, κακάο, άνθος αραβοσίτου, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, πουρές, δημητριακά, φρυγανιές, βρεφικές κρέμες και γάλατα, αλεύρι, χυμοί)

είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, κρέμες περιποίησης βρεφών)

είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες)

είδη υγιεινής (σακούλες απορριμμάτων, χλωρίνη, μαλακτικά ρούχων, καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης)

είδη οικιακής χρήσης (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη).

 

Παρακαλείστε, η παράδοση των παραπάνω ειδών να γίνεται στους δασκάλους των τμημάτων των παιδιών σας ή στα μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Επίσης, μετά από αίτημα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου, θα συγκεντρωθούν παιχνίδια για παιδιά ηλικίας έως δώδεκα ετών για τις οικογένειες των ωφελούμενων του δήμου μας. Τα παιχνίδια, καινούρια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, παρακαλούμε και πάλι να δίνονται στους εκπαιδευτικούς του σχολείου ή στα μέλη του Συλλόγου Γονέων από την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 έως και την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017. Σε περίπτωση που το παιχνίδι είναι συσκευασμένο, παρακαλείσθε να αναγράφετε το φύλο και την ηλικία στην οποία απευθύνεται.

Με την ευχή η όποια προσφορά σας να επιστρέψει στις οικογένειες σας πολλαπλάσια!

 

Από τη Διεύθυνση

 

 


3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                                                             Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

                                                                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ             

Προς τους κ. κ. Γονείς και Κηδεμόνες,

Η επίδοση των ελέγχων προόδου των μαθητών και η σχετική ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο θα γίνουν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και από ώρα 13:20. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλή αποχώρηση των παιδιών σας. Την ημέρα εκείνη το ολοήμερο σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά.

Οι δασκάλες των Α΄ και Β΄ Τάξεων δε θα δεχτούν τη μέρα αυτή γονείς για ενημέρωση, καθώς θα αναλάβουν τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου. Θα μπορείτε να ενημερώνεστε για την πρόοδο των μαθητών αυτών των τάξεων τις προβλεπόμενες, από το πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων, μέρες και ώρες.

Ενημερώνουμε επίσης ότι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του σχολείου πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017. Τη μέρα αυτή το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα και το ολοήμερο επίσης. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018.

Καλές γιορτές σε όλους! Ευτυχισμένο το 2018!

Από τη Διεύθυνση

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                 Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

 

 Προς τους κ.κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Σχολείου μας

Αγαπητοί Γονείς,

 Η εβδομάδα ενημέρωσης για την επίδοση των μαθητών στο σχολείο για τον μήνα Δεκέμβριο ξεκινά την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και τελειώνει την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση γίνεται την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα με βάση το πρόγραμμα που σας έχει κοινοποιηθεί και μπορείτε να βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Από τον μήνα Δεκέμβριο και στο εξής, λόγω δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στη λειτουργία του σχολείου, οι συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς θα γίνονται τις ίδιες μέρες και ώρες αποκλειστικά στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία.

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας σχετικά με την πρόοδο των παιδιών σας και την καλύτερη λειτουργία του σχολείου, παρακαλείσθε όπως προσέρχεστε στο σχολείο τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

 

ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΚΑΛΟΙ/ΕΣ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ
Α1 Βασιλική Γιαννικάκη Πέμπτη

Παρασκευή

10:00-10:45 (3η  ώρα) επίθετα Α-

Θ10:45-11:30 (4η ώρα) επίθετα Κ-Φ

Α2 Γεωργία Κουτρουφίνη ΔευτέραΠαρασκευή 13:30-15:00 κορίτσια13:30-15:00 αγόρια
Β1 Θεόπλαστη Θωμά Τετάρτη

Παρασκευή

12:35-13:15 (6η ώρα) αγόρια

 

08:15-09:00 (1η ώρα) κορίτσια

Β2 Καλλιόπη Κουρή  Τρίτη 10:45-12:30 (4η και 5η ώρα)
Γ1 Βασίλειος Βλάνδος Δευτέρα 09:00-10:45 (2η και 3η ώρα)
Γ2 Λίνα Φουφουδάκη Δευτέρα

Τετάρτη

12:35-13:15 (6η ώρα) αγόρια

12:35-13:15 (6η ώρα) κορίτσια

Δ1 Κυριακή Μεσκινετζή  Πέμπτη

Παρασκευή

10:45-11:30 (4η ώρα) επίθετα Α-Ματ

09:00-09:40 (2η ώρα) επίθετα Μουρ-Χ

Δ2 Πανωραία Σούλτη Πέμπτη 09:00-09:40 (2η ώρα) κορίτσια10:00-10:45 (3η ώρα) αγόρια
Ε1 Ιωάννα Κολοκούρη Τρίτη

Παρασκευή

11:45-12:25 (5η ώρα) Β-Κ11:45-12:25 (5η ώρα) Λ-Ω
Ε2 Άννα-Μαρία Γκίνη Τετάρτη 12:35-14:00
ΣΤ1 Σοφία Μαυράκη Τρίτη 10:00-10:45 (3η  ώρα) επίθετα Α-Κ

10:45-11:30 (4η ώρα) επίθετα Π-Φ

ΣΤ2 Γεωργία Δουκάκη Δευτέρα

 

Τρίτη

12:35-13:15 (6η ώρα) κορίτσια

12:35-13:15 (6η ώρα) αγόρια

ΟΛΟΗΜΕΡΟ Αθανάσιος Κολλάτος Πέμπτη 12:35-13:15 (6η ώρα)

 

  ΕΚΠ/ΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ
ΑΓΓΛΙΚΩΝ Σταυρούλα Καλογεράκου Τρίτη 11:45-12:25 (5η ώρα)
ΑΓΓΛΙΚΩΝ Χριστίνα Πέτσα Τετάρτη 10:00-10:45 (3η ώρα)
ΓΑΛΛΙΚΩΝ Καλλιόπη Βουτυράκη Τρίτη 10:45-11:30 (4η ώρα)
ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ Σοφία Λιακοπούλου Πέμπτη 10:00-10:45 (3η ώρα)
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ Τερέζα Μπαγλανέα Τετάρτη 08:15-09:00 (1η ώρα)
ΘΕΑΤ. ΑΓΩΓΗΣ Αγαθή Κοντορούση Δευτέρα 13:15-14:00
ΜΟΥΣΙΚΗΣ Αλεξάνδρα Γεωργοπούλου Τετάρτη 10:45-11:30 (3η ώρα)
ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παναγιώτης Τσιρίδης Πέμπτη 08:00-08:15
ΤΜ. ΕΝΤΑΞΗΣ Αναστασία Ταξίδου Τρίτη 10:45-11:30 (4η ώρα)
ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ Στυλιανός Καπρίνης Δευτέρα 10:00-10:45 (3η ώρα)
ΦΥΣ. ΑΓΩΓΗΣ Χρήστος Τριάντης Τρίτη 10:00-10:45 (3η ώρα)

 

 

 


 

«Κανόνες υγιεινής στους χώρους των σχολείων όλων των βαθμίδων, δημόσιων και ιδιωτικών»

 

Ελληνική Δημοκρατία

Περιφέρεια Αττικής

Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

 • Κοινωνικής Μέριμνας

Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου

 • Περιβαλλοντικής Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας

Βόρειου Τομέα Αθηνών

Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου

Ταχ. Δνση: Λ. Μεσογείων 448

Ταχ. Κωδ.: 153 42 – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ e-mαίΙ: prkatanalotίat1@patt.gov.gr Πληροφορίες: Γ. Μπλόντζου

Α. Μούσιου

Τηλ: 213 2100611

Fax: 213 2100623

 

ΘΕΜΑ: «Κανόνες υγιεινής στους χώρους των σχολείων όλων των βαθμίδων, δημόσιων και ιδιωτικών»

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σας επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της εφαρμογής και τήρησης των κανόνων υγιεινής από μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σε ατομικό επίπεδο, καθώς και στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους, με σκοπό την προστασία της υγείας των μαθητών

Ι. Οδηγίες ατομικής υγιεινής:

 • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τους παθογόνους μικροοργανισμούς.
 • Κάλυψη της μύτης και του στόματος με χαρτομάντιλο (ή εναλλακτικά με το εσωτερικό του αγκώνα) σε βήχα ή φτέρνισμα. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
 • Τα παιδιά δεν πρέπει να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
 • Κοψίματα και εκδορές Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται και να καλύπτονται.
 • Επιτήρηση των παιδιών ώστε να αποκλείεται η κοινή χρήση από τα παιδιά των σερβίτσιων φαγητού.
 • Υγιεινή των χεριών

Το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών και το στέγνωμα είναι το βασικό μέτρο τόσο για την πρόληψη των λοιμώξεων. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό είναι απαραίτητο, ιδίως μετά από τον καθαρισμό της μύτης, το βήχα ή το φτέρνισμα, το παιχνίδι, τη χρήση τουαλέτας ή την ε*αφή με δυνητικώς μολυσμένα αντικείμενα και πριν την προετοιμασία, το χειρισμό ή τη λήψη της τροφής καθώς και πριν και μετά την εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης.

 • Για το σκοπό αυτό Θα πρέπει να υπάρχουν νιπτήρες εγκατεστημένοι σε κατάλληλες Θέσεις (π.χ. τουαλέτες, αποδυτήρια, χώρους κουζίνας, παρασκευαστήρια γευμάτων, διαδρόμους, χώρους δραστηριότητας κ.λ.π.) ώστε να είναι προσβάσιμοι και αξιοποιήσιμοι τόσο από τα παιδιά όσο και από το προσωπικό. Πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με υγρό σαπούνι και χειροπετσέτες μιας χρήσης καθώς και κάδο απόρριψης των χρησιμοποιημένων χειροπετσετών. Ιδανική Θα είναι η ύπαρξη φωτοκύτταρου για τη λειτουργία της βρύσης.

 

 • Το πλύσιμο πρέπει να διαρκεί 40- 60 δευτερόλεπτα τουλάχιστον και να γίνεται σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: βρέχουμε τα χέρια με τρεχούμενο νερό – όχι καυτό, απλώνουμε υγρό σαπούνι τρίβοντας διεξοδικά ολόκληρη την επιφάνεια του χεριού (παλάμες, ράχη, ανάμεσα στα δάχτυλα και τους αντίχειρες, τα νύχια) με προσοχή ώστε να μην
 • δημιουργούνται ερεθισμοί και ρωγμές, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε καλά με χαρτοπετσέτα. Χρησιμοποιούμε πετσέτα για να κλείσουμε τη βρύση.
 • Συνιστάται τα παιδιά να πλένουν και να στεγνώνουν τα χέρια τους με τον ίδιο τρόπο όπως οι ενήλικες.
 • Τα παιδιά και οι εργαζόμενοι μπορούν εναλλακτικά να χρησιμοποιούν αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα σε ποσότητα περίπου 3 ml ή χαρτομάντιλα με αντισηπτικό. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών, για 30 δευτερόλεπτα τουλάχιστον, μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει τελείως.
 • Η αλκοολούχα γέλη που προορίζεται για την αντισηψία των χεριών πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν είναι διαθέσιμη παροχή νερού και σαπουνιού (π.χ. κατά τη διάρκεια εκδρομών), και δεν είναι αποτελεσματική, αν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα.
 • Τα αντιβακτηριακά υγρά σαπούνια δεν είναι απαραίτητα και ενδέχεται να αυξάνουν τον κίνδυνο της βακτηριακής αντοχής.

Επισημαίνεται ότι, η χρήση γαντιών μιας χρήσης δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών.

ΙΙ. Οδηγίες καθαρισμού και απολύμανσης:

 • Συστηματικός και επαρκής αερισμός όλων των χώρων.
 • Σε κάθε σχολείο πρέπει να υπάρχουν γραπτές οδηγίες καθαριότητας των χώρων του σχολείου. Οι οδηγίες πρέπει να περιλαμβάνουν τον τρόπο καθαρισμού και απολύμανσης των δαπέδων, των επιφανειών και αντικειμένων, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται σε περιπτώσεις μόλυνσης του περιβάλλοντος με αίμα ή παράγωγά του.
 • Πέρα από τις συνήθεις εργασίες καθαρισμού, επιβάλλεται προσεκτικός και συχνός καθαρισμός λείων επιφανειών που χρησιμοποιούνται συχνά (π.χ. πόμολα, χερούλια, παιχνίδια, έπιπλα, κουπαστή από σκάλες ή κιγκλίδωμα, βρύσες, τουαλέτες, κλπ) με κοινά καθαριστικά, δηλαδή υγρό σαπούνι και νερό, ή διάλυμα οικιακής χλωρίνης 10°/ο (1 μέρος οικιακής χλωρίνης αραιωμένο σε 10 μέρη νερό) ή αλκοολούχο αντισηπτικό. Σημειώνεται ότι οι εργασίες καθαρισμού πρέπει να γίνονται με χρήση γαντιών.
 • Σε γενικές γραμμές μπορούν να χρησιμοποιηθούν οικιακής χρήσης απορρυπαντικά και αντισηπτικά για τον καθαρισμό των επιφανειών από εμέσματα, ούρα ή κόπρανα. Για την απολύμανση επιφανειών οι οποίες έχουν μολυνθεί με αίμα, με υγρά του σώματος που μπορεί να περιέχουν αίμα, με υγρά δερματικών βλαβών ή εξιδρώματα, απαιτείται η χρήση κατάλληλου διαλύματος χλωρίνης 1:10 το οποίο αφού δράσει για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, απομακρύνεται με πανί μιας χρήσης.
 • Ο καθαρισμός των αντικειμένων που δεν είναι εμφανώς λερωμένα μπορεί να γίνει με ένα απολυμαντικό, όπως οινόπνευμα. Τα αντικείμενα που είναι εμφανώς λερωμένα καθαρίζονται πρώτα με υγρό σαπούνι και νερό και κατόπιν με απολυμαντικό.
 • Ξεχωριστά πανιά καθαρισμού / σπόγγοι πρέπει να χρησιμοποιούνται για κάθε περιοχή (π.χ. κωδικοποιημένα χρώμα) και να φυλάσσονται σε στεγνό μέρος μεταξύ των χρήσεων. Όλα τα άλλα σύνεργα καθαρισμού πρέπει να ελέγχονται τακτικά και να συντηρούνται.

 

 • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται στο καθαρισμό των αντικειμένων και των επιφανειών με τις οποίες ήρθε σε επαφή άτομο που εμφάνισε συμπτώματα λοιμώδους νοσήματος.
 • Οι πλαστικές σακούλες των κάδων, όταν γεμίζουν, πρέπει να δένονται σφικτά και να απομακρύνονται αμέσως.
 • Τα μέσα ατομικής προστασίας μιας χρήσης μετά τη χρήση τους πρέπει να
  απορρίπτονται αμέσως στις πλαστικές σακούλες των κάδων απορριμμάτων.
 • Αποχωρητήρια

Τα αποχωρητήρια Θα καθαρίζονται και Θα απολυμαίνονται καθημερινά και τακτικά στο διάστημα της ημέρας. Επίσης όταν κατά τη διάρκεια λειτουργίας παρουσιαστεί ανάγκη καθαρισμού Θα καθαρίζονται άμεσα. Θα είναι εφοδιασμένα με χαρτί τουαλέτας και τα απαραίτητα για το πλύσιμο και το στέγνωμα των χεριών, μέσα. Τα παράθυρα στο χώρο των αποχωρητηρίων να καλύπτονται μόνιμα με κατάλληλο προστατευτικό πλέγμα (σίτα), για να εμποδίζεται η είσοδος βλαβερών εντόμων κλπ.

 

ΙΙΙ. Κανόνες Υγιεινής κατά την σίτιση των μαθητών στα ολοήμερα σχολεία:

Στο ολοήμερο σχολείο το γεύμα των μαθητών παρασκευάζεται στο σπίτι από τους γονείς ή κηδεμόνες και καταναλώνεται από τους μαθητές σε αίθουσα, που χρησιμοποιείται μόνο για την σίτιση ή και για άλλες δραστηριότητες.

«Εχοντας υπόψη μας τα αποτελέσματα των ελέγχων του σχολικού έτους 2016-2017 και προκειμένου να εξασφαλίζονται όλα τα μέσα για την τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής, τόσο από τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό, όσο και από τους μαθητές παρακαλούμε να φροντίσετε:

 • Στους χώρους σίτισης να τοποθετηθεί νιπτήρας για το πλύσιμο των χεριών των μαθητών με σαπούνι και χειροπετσέτες, ώστε οι μαθητές, πριν το γεύμα και με την καθοδήγηση των δασκάλων, να πλένουν τα χέρια τους. Η εξυπηρέτηση των μαθητών από τους νιπτήρες των αποχωρητηρίων δεν είναι πάντα εφικτή, γιατί τις περισσότερες φορές τα αποχωρητήρια βρίσκονται μακριά από τους χώρους σίτισης.
 • Στους ανωτέρω χώρους να εγκατασταθεί νεροχύτης, με ζεστό και κρύο νερό, για το πλύσιμο των σκευών, που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά την διαδικασία της σίτισης.
 • Τα ψυγεία που χρησιμοποιούνται για την διατήρηση των γευμάτων Θα πρέπει να εξασφαλίζουν σταθερή Θερμοκρασία. Στα ψυγεία πρέπει να τοποθετούνται μόνο οι περιέκτες του γεύματος και όχι οι τσάντες μεταφοράς τους, όπως παρατηρείται συχνά κατά τους υγειονομικούς ελέγχους, για να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη για τη συντήρηση των γευμάτων Θερμοκρασία. Επίσης, με τις τσάντες μεταφοράς αυξάνεται ο κίνδυνος μεταφοράς ρύπων στο εσωτερικό του ψυγείου και ως εκ τούτου της επιμόλυνσης των τροφίμων.
 • Όλα τα σκεύη που χρησιμοποιούνται και παραμένουν στο σχολείο, να τοποθετούνται σε ντουλάπια.
 • Εάν στο σχολείο δεν υπάρχει αίθουσα αποκλειστικά για την σίτιση των μαθητών, η αίθουσα που χρησιμοποιείται, Θα πρέπει μετά το γεύμα να καθαρίζεται σχολαστικά, όλα τα σκεύη να τοποθετούνται στα ντουλάπια και να απομακρύνονται άμεσα τα απορρίμματα.
 • Η συγκέντρωση των απορριμμάτων Θα γίνεται σε κλειστές σακούλες και Θα απορρίπτονται άμεσα στους κάδους του Δήμου.
 • Το βοηθητικό προσωπικό, που ασχολείται με την προετοιμασία των γευμάτων, Θα πρέπει να εφοδιαστεί με το προβλεπόμενο, από την ισχύουσα νομοθεσία, Πιστοποιητικό Υγείας.

Στην προσπάθεια αυτή, της εξασφάλισης όλων των απαραίτητων μέσων για την σίτιση, η συνεργασία των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών των ολοήμερων σχολείων με τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων κρίνεται

 

απαραίτητη, ώστε να αξιοποιούνται εμπειρίες, να αντιμετωπίζονται διαφορετικά βιώματα μαθητών και να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, που προκύπτουν για ορισμένους μαθητές από την αδυναμία της οικογένειας για την παροχή γεύματος στο σχολείο.

Είμαστε στην διάθεσή σας, για κάθε συνεργασία με σκοπό την προστασία και την προαγωγή της Υγείας του ευαίσθητου πληθυσμού των μαθητών.

Το παρόν κοινοποιείται στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στο Γραφείο της κ. Περιφερειάρχη Αττικής, στο Γραφείο του κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, στο Γραφείο του κ. Εκτελεστικού Γραμματέα, στο Γραφείο του κ. Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας .

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ  ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

1 Δ/νση Α/ βάθμιας Εκπαίδευσης Β» Αθήνας Ανάφης & Αγίων Αποστόλων

141 21 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

 1. Δ/νση Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης Β» Αθήνας Λεωφ. Μεσογείων 324

153 41 ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 1. Υπουργείο Υγείας

Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας

Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Αριστοτέλους 17

101 87 ΑΘΗΝΑ

 1. Περιφέρεια Αττικής α) Γρ. κ. Περιφερειάρχη q pe ratt(al ρ att. q ον. q r β) Γρ. κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών 3π1. ρΙ.ιον.ςΓ

γ) Γρ. κ. Εκτελεστικού Γραμματέα ektelestikos(alpatt.gov.gr

δ) Γρ. κ. Αναπλ. Προϊσταμένου

Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

gdγm c(i)patt.gov.gr

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ  Τμήμα Υγειονομικού & Περιβαλλοντικού Ελέγχου

 

 

 

 

 


 

Χαλάνδρι,   17   Νοέμβρη   2017

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ   ΕΠΕΤΕΙΟ   ΤΟΥ   ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Οι   μαθητές της Ε΄ τάξης   του   Σχολείου μας   ετοίμασαν

την εκδήλωση για την εξέγερση   του   Πολυτεχνείου,

η   οποία   περιλαμβάνει;

Θεατρικά   δρώμενα

Το χρονικό εκείνων   των ημερών

Ποιήματα

Τραγούδια

 

Η     παρουσία σας μας δίνει ιδιαίτερη   χαρά!

 


 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους κ.κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οι σχολικές εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017. Τη μέρα αυτή δε θα γίνουν μαθήματα. Η γιορτή του σχολείου μας θα ξεκινήσει στις 08:15πμ. Στις 09:15πμ περίπου οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο με ευθύνη των γονιών τους οι οποίοι είναι ευπρόσδεκτοι στη γιορτή.

Με την ευκαιρία σάς ενημερώνουμε ότι με απόφαση της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 τα σχολεία θα είναι κλειστά και δε θα γίνουν μαθήματα λόγω της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου τους.

Από τη Διεύθυνση

 

 


 

 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                           Δευτέρα  23 Οκτωβρίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στο σχολείο μας θα τελεστεί μαθητική γιορτή για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ». Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 8:30πμ χωρίς τσάντες και θα αποχωρήσουν στις 9.30πμ με ευθύνη των γονιών τους. Δε θα γίνουν μαθήματα και το ολοήμερο σχολείο δε θα λειτουργήσει. Οι γονείς των μαθητών είναι ευπρόσδεκτοι στη γιορτή που θα πραγματοποιήσουν οι μαθητές της Δ΄ Τάξης.

 

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 ημέρα εθνικής εορτής, οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δήμου Χαλανδρίου για τον εορτασμό, όπως έχουν προγραμματιστεί.

Από τη Διεύθυνση

 

 

 


 

 

logo-gr

 

                                                 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, υλοποιήθηκε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με θέμα την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας με σημαντική συμμετοχή σε αριθμό ατόμων και έντονο ενδιαφέρον.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Τόσο η εμπειρία και ο σαφής λόγος του ομιλητή όσο και το ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις του ακροατηρίου, δημιούργησαν συνθήκες καλής συνεργασίας στη μικρή μας εκπαιδευτική κοινότητα και προϋποθέσεις συνέχισης αυτής της προσπάθειας με πολλαπλά οφέλη, κυρίως για τους τελικούς αποδέκτες, τα παιδιά μας.

Εκ μέρους όλων, ευχαριστούμε θερμά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ιδιαίτερα τον κ. Στέφανο Αλεβίζο για την συνεργασία και την επιτυχία της συνάντησης.

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναντήσεις με θέμα τη βία και την κακοποίηση κατά των παιδιών τον Ιανουάριο του 2018 με εισηγητή και πάλι τον κ. Αλεβίζο και τους κινδύνους από τη χρήση του διαδικτύου το Μάρτιο του 2018. Να σημειωθεί ότι τα ίδια προγράμματα υλοποιούνται και με τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας με παιδαγωγικό τρόπο και λόγο ανάλογο της ηλικίας τους.

Προσδοκούμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις μελλοντικές μας συναντήσεις.

Από τη Διεύθυνση

 

 

 

 


                                                                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι η φωτογράφιση των μαθητών που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη 11/10/2017 μετατίθεται για την επόμενη ημέρα Πέμπτη 12/10/2017.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 


 

 

Την  Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017,στα πλαίσια της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού  2017-18  με το κεντρικό σύνθημα   «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές δραστηριότητες με την συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου.

Οι δράσεις περιλάμβαναν συνομιλία με αναγνωρισμένους αθλητές και επίδειξη του αθλήματος της πυγμαχίας για τις Έ και ΣΤ́ τάξεις στην αίθουσα εκδηλώσεων , παιχνίδι για τις Ά και Β́ τάξεις στο προαύλιοu, zumba  για τα κορίτσια όλων των τάξεων , δρόμο ταχύτητας μετ΄εμποδίων για τις  Γ́  και Δ́ τάξεις, μπάσκετ και ποδόσφαιρο για τις Έ  και ΣΤ́ τάξεις.

Το  πρόγραμμα  δομήθηκε  με  σκοπό  οι  μαθητές   :

 • να αθληθούν διασκεδάζοντας
 • να παίξουν και να μοιραστούν  υλικά και  χρόνο
 • να αυτορρυθμιστούν  και  να  αναλάβουν  ρόλους στην ομάδα
 • να γνωρίσουν καινούρια αθλήματα
 • να έρθουν   σε  επαφή με  αθλητή  υψηλού  επιπέδου και να μοιραστούν  εμπειρίες  μαζί  του
 • να αγωνιστούν για  την  ομάδα  τους  και  να  χειροκροτήσουν  την  προσπάθεια  και  την νίκη  της  αντίπαλης  ομάδας.

 

 

AFISA ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

IMG_0574q           IMG_0554;        AΘΛ.2

 

 

Ομαδική Εργασία από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α1

Ομαδική Εργασία από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α1

Αθλητική Ημέρα Φωτογραφίες

 

 

 


 

Kοινοποιούμε στους γονείς την εγκύκλιο του Υπουργείου  Υγείας που αφορά στην επιδημική έξαρση της ιλαράς, προς ενημέρωσή τους.

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α’Πληροφορίες: Ε. Γκαρέτσου Ταχ. Διεύθυνση: Αριστοτέλους 19 Ταχ. Κώδικας: 101 87Τηλέφωνο :,2132161327FAX: 2132161327Email: ddγ@mοh .goν.gr egaretsοu@moh.gοv.gr ΑΘήνα, 21 /9/2017  Αρ. Πρωτ. Γ1α/Γ.Π.οικ.71220ΠΡΟΣ: ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

ΘΕΜΑ: « Επιδημική Έξαρση Ιλαράς -Εμβολιασμός»

Σχετ.:

Ι. Το ΠΔ 106/2014 (ΦΕΚ 173, τ.Β 729-8-2014) «Οργανισμός του Υπουργείου Υγείας», όπως ισχύει έως σήμερα

 1. Το ΠΑ με αρ. 73/23-9-2015 (ΦΕΚ 116,τ.Α,23/9/2015) «Διορισμός Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών»
 2. Η Υπουργική Απόφαση με αρ. πρωτ. Α1β/Γ.Π.οικ.77529/2015 (ΦΕΚ2200,τ. Β’,13-10-2015) «Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων κατ του δικαιώματος υπογραφής εγγράφων «Με εντολή Υπουργού» στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας» όπως έχει τροποποιηθεί και ι χύει
 3. Το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών κατ Εφήβων 2017 (ΑΔΑ:9 Ο7Η465ΦΥΟ-2ΒΦ)
 4. Το Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2017 (ΑΔΑ £Ζ8ΛΔ465ΦΥΟ-9ΜΑ)
 5. Το πραχτικό της όης Συνεδρίας για το έτος 2017 της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
 6. Η με αρ. πρωτ. 12920/2017- 15/9/2017 έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης από τον ιό της -ιλαράς στηνΕλλάδα του ΚΕΕηΝΟ

Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και σύμφωνα με το πρακτικό της 6ης  συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σας ενημερώνουμε τα εξής:

Με αφορμή την επιδημική έξαρση ιλαράς σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και πρόσφατα στην Ελλάδα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συστήνει:

 • τον άμεσο εμβολιασμό με το εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-Παρωτίτιδας (εμβόλιο ΜΜΙ) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες’ δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολισμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά (με τη μορφή μονοδύναμου εμβολίου ιλαράς ή μικτού εμβολίου ΜΜΝ).
 • τη διενέργεια της τηs δόσης του εμβολίου ΜΜR στην ηλικία των 12 μηνών και τη διενέργεια της 2ης δόσης τρεις (3) μήνες μετά την 1η δόση ή -εφόσον έχει παρέλθει το διάστημα αυτό- το ταχύτερο δυνατόν. Σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, η 2η δόση μπορεί να γίνει με μεσοδιάστημα τουλάχιστον 4 εβδομάδων από την 1η. Οι συστάσεις αυτές ισχύουν για όσο διάστημα η επιδημική έξαρση ιλαράς είναι σε εξέλιξη και μέχρι να εκδοθεί νεότερη απόφαση της Επιτροπής.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 1. Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων

(ΜΕ την παράκληση να ενημερωθούν όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς αρμοδιότητας σας)

Σταδίου 29,Αθήνα, Τ.Κ. 10110

 1. Υπουργείο Εσωτερικών

Γενική Δνση Αποκεντρωμένης &Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δνση Οργάνωσης & λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τμήμα Οργάνωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης

(με την υποχρέωση να ενημερώσουν τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού

αρμοδιότητά σας)

Σταδίού 27,10183 ΑΘήνα

3 Όλες τις Υ.ΠΕ της χώρας

Υπόψη Διοικητών

(Με την υποχρέωση να ενημερωθούν τα Νοσοκομεία κατ όλοι ο φορείς ευθύνης τους )

4.Ε.Ο.Φ.

Υπόψη Προέδρου

Μεσογείων 384 ,11522 – Χολαργός

5. Κεντρική Υπηρεσία ΕΟΠΥΥ

Υπόψη Προέδρου

Κηφισίας 39, Μαρούσι 15123
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ (με τα συνημμένα)

1 Υπουργείο Παιδείας, ‘Ερευνας & Θρησκευμάτων

Τμήμα Αγωγής Υγείας

Ανδρέα Παπανδρέου 37, 15180 – Μαρούσι

 1. Δ/νση Υγειονομικού ΓΕΕΘΑ

Στρατόπεδο Παπάγου – Χολαργός (με την παράκληση να ενημερωθούν όλες οι Υγειονομικές Υπηρεσίες)

 1. Δνση Υγειονομικού Ελληνικής Αστυνομίας

Πειραιώς 153, 118 54 ΑΘήνα

 1. Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Γραμματεία Πρόνοιας

(Με την παράκληση να ενημερωθούν όλες οι προνοιακές μονάδες ευθύνης σας)

 

Πειραιώς 40,101 82

 1. Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Πλουτάρχου 3, 10675 – Αθήνα

(με την υποχρέωση να ενημερώσει όλα τα μέλη του)

 1. Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (με την υποχρέωση να ενημερώσει όλα τα μέλη του) Πειραιώς 134, 118 54 – ΑΘήνα
 2. Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Με την υποχρέωση να ενημερώσει όλα τα μέλη της) Θεμιστοκλέους 38, Αθήνα, Τ.Κ. 10678
 3. ΕΣΔΥ

Λεωφ. Αλεξάνδρας 196 Τ. Κ. 11521 ΑΘήνα

 1. Ε.Ι.ΠΑΣΤΕΡ

Βασ. Σοφίας 127 ί . Κ. 11521 Αθήνα

 1. ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Αγράφων 3-5, 15121 – Μαρούσι

 1. Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

Γρ. Προέδρού

Δ/νση Κοινωνικής Παιδιατρικής

Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Τ.Κ.115 27 – Αθήνα

 1. ΕΚΕΠΥ

Υπόψη Διοικητή

Κηφισίας 39, Μαρούσι

 1. ΣΕΥΥ

Υποιμη Γενικού Επιθεωρητή

Πειραιώς 205,

ΑΘήνα, Τ.Κ. 11853

 1. Κ.Ε.Δ.Υ

Αλ. Φλέμιγκ 34, 16672 – Βάρη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ

1- Γρ. Υπουργού

 1. Γρ. Αναπληρωτή Υπουργού
 2. Γρ. Γεν. Γραμματέων
 3. Γρ. Γεν. Δ/ντων
 4. Δ/νση Δημόσιας Υγείας

 


                                           

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, συναντήθηκαν το πρωί και έβαψαν τμήμα του ισογείου που είχε καλυφθεί από γκράφιτι, καθώς και σημείο έξω από τις τουαλέτες όπου υπήρχαν συνθήματα από εξωσχολικά άτομα.

Επίσης προσπάθησαν να καθαρίσουν το χώρο που οδηγεί στο κλειστό γυμναστήριο του υπογείου.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για να βάψουν και την είσοδο προς το υπόγειο όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της απομάκρυνσης των βαρέων αντικειμένων από την πλευρά του Σχολείου και του Δήμου Χαλανδρίου.

Η Διεύθυνση του Σχολείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και όλη η σχολική μας κοινότητα χαιρετίζει αυτές τις δράσεις και ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Γονέων για την όποια προσφορά του.

Από τη Διεύθυνση

 

 

22193202_511820102543916_488688466_n   22214961_511820272543899_1376328487_n   22215344_511820195877240_979198643_n

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου ξεκινά τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 και όλοι οι μαθητές θα αποχωρούν στις 15:00.

Θα γίνει λεπτομερής ενημέρωση για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, όταν υπάρξει πλήρης ανάπτυξη του προγράμματος.

 

Από τη Διεύθυνση

 

 

 


 

3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου                                  Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

 

 

                                                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους κ. κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών/τριών μας

Η Διεύθυνση του σχολείου σάς καλεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 7.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων, για να σας ενημερώσει σε θέματα που αφορούν στη λειτουργία του σχολείου. Θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην αρχή της σχολικής χρονιάς και οι συναντήσεις με το σύνολο των γονέων είναι λίγες, η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Θα προηγηθούν συναντήσεις ενημέρωσης των γονέων των μαθητών της Α΄ Τάξης με τις δασκάλες τους. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 6.00μμ στις αίθουσες Α1 και Α2.

 

                                                                                                                                                 Από τη Διεύθυνση

 

 

 


 

 

                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Αγιασμός του Σχολείου μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9.00πμ.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει σύντομος χαιρετισμός από τη Διεύθυνση του σχολείου και θα ανακοινωθεί το προσωρινό πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 9.30πμ περίπου με ευθύνη των γονιών τους.

Καλή σχολική χρονιά!

Από τη Διεύθυνση

 

 


   

  Αποχαιρετισμός και ευχαριστίες στους γονείς του Β2.

 

20170616_125500

Μετά από δύο υπέροχα και δημιουργικά χρόνια , η δασκάλα του Β2 ευχαριστεί θερμά όλους τους γονείς του τμήματος για την άψογη συνεργασία καθώς και για την αγάπη και στήριξη του εκπαιδευτικού έργου.

20170615_080258  20170615_080254-1   20170615_184724   20170616_115532

 

 

 


 

Αφιέρωμα του Δήμου Χαλανδρίου στο Σχολείο μας με αφορμή την συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραμυθιού :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έχοντας περπατήσει κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη γειτονιά τους και αφού διάβασαν κείμενα για τη Μικρασία και άκουσαν τραγούδια και αφηγήσεις για την ιστορία της προσφυγιάς, δημιούργησαν μαζί με τους δασκάλους τους και παρουσίασαν το Σάββατο ένα σπονδυλωτό δρώμενο, το οποίο γέμισε συγκίνηση τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα, με αφορμή το Φεστιβάλ Παραμυθιού έφτιαξαν κι ένα εφημεριδάκι με κεντρικό τίτλο «Το 3ο Δημοτικό “ανακαλύπτει” τη Μικρα Ασία». Τη βραδιά πλαισίωσαν οι Αφροδίτη Χαραλαμπάκη και η Μαρία Κοτσίρη, οι οποίες αφηγήθηκαν με μουσική και τραγούδι μικρασιάτικα παραμύθια μαγεύοντας το κοινό που «απαίτησε» κι άλλο παραμύθι εκτός προγράμματος.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το Φεστιβάλ Παραμυθιού, που συνδιοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με την προοπτική να δημιουργήσουν έναν ετήσιο πολιτιστικό θεσμό για την πόλη, φαίνεται ότι «απογείωσε» τη δημιουργικότητα τόσο των μαθητών που συμμετείχαν όσο και των εκπαιδευτικών τους. Μέσα από τα θέματα της τοπικής ιστορίας που πραγματεύτηκαν τα παιδιά έδωσαν στο κοινό αφηγήσεις, δρώμενα και τραγούδια τα οποία συγκίνησαν αλλά και …δίδαξαν παλιούς και νέους Χαλανδραίους.

Oι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, έχοντας περπατήσει κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα τη γειτονιά τους και αφού διάβασαν κείμενα για τη Μικρασία και άκουσαν τραγούδια και αφηγήσεις για την ιστορία της προσφυγιάς, δημιούργησαν μαζί με τους δασκάλους τους και παρουσίασαν το Σάββατο ένα σπονδυλωτό δρώμενο, το οποίο γέμισε συγκίνηση τους παρευρισκόμενους. Παράλληλα, με αφορμή το Φεστιβάλ Παραμυθιού έφτιαξαν κι ένα εφημεριδάκι με κεντρικό τίτλο «Το 3ο Δημοτικό “ανακαλύπτει” τη Μικρα Ασία». Τη βραδιά πλαισίωσαν οι Αφροδίτη Χαραλαμπάκη και η Μαρία Κοτσίρη, οι οποίες αφηγήθηκαν με μουσική και τραγούδι μικρασιάτικα παραμύθια μαγεύοντας το κοινό που «απαίτησε» κι άλλο παραμύθι εκτός προγράμματος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   OLYMPUS DIGITAL CAMERA   30   17 (2)   009

 

 


 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τα τμήματα Β2 και Στ1 του Σχολείου μας συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Παραμυθιού που διοργανώνει ο Δήμος Χαλανδρίου. Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει με το Σχολείο μας το Σάββατο 13 Μαϊου με τα Παραμύθια της Μικράς Ασίας που έφτιαξαν οι μικροί  μαθητές διερευνώντας παράλληλα την τοπική Ιστορία.

Mikra Asia  Mikra Asia1   image (1)

 

 

 


 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α’ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α’τάξη του δημοτικού τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018  θα γίνουν από την ΤΡΙΤΗ 2 ΜΑΪΟΥ 2017 έως και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19  ΜΑΪΟΥ 2017.

Στην Α’τάξη φέτος εγγράφονται οι γεννηθέντες,-είσες το έτος 201 1.

Για την εγγραφή παρακαλούμε  να έχετε μαζί σας ΟΛΑ τα παρακάτω:

Ι. ΑΔΥΜ συμπληρωμένο από ιατρό (το έγγραφο το ζητάτε από το νηπιαγωγείο σας ή το δημοτικό ).

 2. Το βιβλιάριο Υγείας του παιδιού με τα εμβόλια. (ΟΧΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ).

3.  Οποιοδήποτε έγγραφο, το οποίο αποδεικνύει τη διεύθυνση διαμονής.

* Το πιστοποιητικό του παιδιού εκδίδεται από το σχολείο.

* Η βεβαίωση παρακολούθησης του Νηπιαγωγείου θα προσκομισθείστο τέλος του σχολικού έτους.

* ‘Οσοι επιθυμούν την εγγραφή του παιδιού και στο ΟΛΟΗΜΕΡΟ, παρακαλώ να έχουν και τις βεβαιώσεις, οί οποίες αποδεικνύουν ότι εργάζονται.

Χαλάνδρι 25 Μαίου 2017          3° Δημ.Σχολείο Χαλανδρίου

 

 


 

5 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 1. Την ΠΕΜΠΤΗ 6/4/2017 τις δύο (2) πρώτες διδακτικές ώρες Θα γίνει εκκλησιασμός των μαθητών στη ΡΙΖΑΡΕΙΟ ΣΧΟΛΗ.
 2. Τα τμήματα Α1 και Α2 δεν θα ακολουθήσουν, διότι έχουν προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη στον πολυχώρο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ.
 3. Με νεότερη ανακοίνωση του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β’ΑΘΗΝΑΣ ,τα μαθήματα κολύμβησης για τα τμήματα Γ1 και Γ2 Θα ξεκινήσουν μετά το ΠΑΣΧΑ.
 4. Τα μαθήματα σταματούν για τις καθιερωμένες διακοπές την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017( μετά τη λήξη και του ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ) και ξεκινούν τη ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου σας ΕΥΧΕΤΑΙ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

 

 


 

                                                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 και ώρα 10.30 π.μ. η ΣΤ ‘ τάξη του Σχολείου μας θα παρουσιάσει το Θεατρικό έργο <Η Μεγάλη Μέρα>.

Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά!

 

Scanj      Scane

 


 

 

Aγαπητοί γονείς και μαθητές,

σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό από τις 24 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017, για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν ξανά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017.

Δεχθείτε τις πιο θερμές ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα και ένα 2017 γεμάτο Υγεία, Χαρά και Δημιουργικότητα.

 

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου

 

wishes2014           New-year-2017-Hd-Pictures-1

 

 


 

    

                             «Αλληλεγγύη για όλους»

Νοέμβριος 2015

Το Σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τον  Σύλλογο Γονέων  και όλους τους Γονείς για την άμεση ανταπόκρισή τους και την ολόψυχη υποστήριξη στην πρωτοβουλία για συλλογή τροφίμων και ρούχων για τους Σύριους πρόσφυγες.  Ήδη τα τρόφιμα προωθήθηκαν στην Ειδομένη και ο ρουχισμός θα μεταφερθεί στην Κω.

ALLILEGGII

 

20151124_093240

 

20151124_093227

                 

 

 


Ενημερωτικό Κείμενο  

των Πράξεων «Πρόγραμμα Εισαγωγής Η/Υ και Συναφούς Εξοπλισμού σε Δημοτικά Σχολεία για μια Ψηφιακά Υποστηριζόμενη Διδασκαλία» ΑΠ 1,2,3 του ΕΠ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2007-2013

 

Το έργο είχε ως στόχο την προμήθεια και τον εξοπλισμό 1022 Δημοτικών Σχολείων, ως εξής:

Εξοπλίστηκαν 198 Δημοτικά Σχολεία τα οποία είναι ενταγμένα στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), με ένα κινητό εργαστήριο πληροφορικής, το οποίο λειτουργεί ως κινητή τάξη, για όλα τα μαθήματα. Ο εξοπλισμός του αποτελείται από δέκα φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα ειδικό τροχήλατο ερμάριο για την αποθήκευση και φόρτιση των Η/Υ, δομημένη καλωδίωση, τοπικό δίκτυο για τη σύνδεση των Η/Υ με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, καθώς και τα λογισμικά λειτουργίας.

Οι υπόλοιπες σχολικές μονάδες, δηλαδή 174 μονοθέσια, 426 διθέσια και 224 τριθέσια δημοτικά σχολεία  εξοπλίστηκαν  με έναν φορητό υπολογιστή και τον σχετικό εξοπλισμό (λογισμικά λειτουργίας, τοπικό δίκτυο, απαραίτητη δομημένη καλωδίωση).

Ο συνολικός π/υ του έργου ανέρχεται σε 2.522.227,62 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

Αφίσα Π133

 

 


 

Δεκέμβριος 2015

Τοποθέτηση Ψυχολόγου στο σχολείο μας.
Αγαπητοί γονείς
Σας ενημερώνουμε ότι από τη Διεύθυνση Π.Ε.  B Αθήνας τοποθετήθηκε στο σχολείο μας η ψυχολόγος κ. Ελισάβετ Μπαμπλέκου.
Πρόκειται για τοποθέτηση βάσει προγράμματος ΕΣΠΑ.  Στο σχολείο μας θα εργάζεται καθημερινά.

 


 

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΣΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 1, 2 & 3 (MIS 520707, 485613, 485614) ΤΟΥ Ε.Π. «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ως έργα υποψήφια για

ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Οι Πράξεις «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3, (MIS 520707, 485613, 485614) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ως έργα υποψήφια για ένταξη στο ΕΠΑΝΑΔ του ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, αφορούν στην στήριξη και ενίσχυση του θεσμού της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και  ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για έξι σχολικά έτη (2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014,

2014-2015 και 2015-2016). Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο των Αξόνων Προτεραιότητας 1, 2 και 3 (MIS 520707, 485613, 485614) «Αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης» στις 8 περιφέρειες Σύγκλισης, στις 3 περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου και στις 2 περιφέρειες Σταδιακής Εισόδου, αντίστοιχα.

Ένα μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και εν γένει για το κοινωνικό κράτος αποτελεί η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η διαρκής υποστήριξη στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ως «Μαθητές με Αναπηρία ή/και Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες» θεωρούνται όσοι για ολόκληρη ή ορισμένη περίοδο της σχολικής τους ζωής εμφανίζουν σημαντικές δυσκολίες μάθησης εξαιτίας αισθητηριακών, νοητικών, γνωστικών, αναπτυξιακών προβλημάτων, ψυχικών και νευροψυχικών διαταραχών οι οποίες, σύμφωνα με τη διεπιστημονική αξιολόγηση, επηρεάζουν τη διαδικασία της σχολικής προσαρμογής και μάθησης».

Στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες συγκαταλέγονται ιδίως όσοι παρουσιάζουν νοητική αναπηρία, αισθητηριακές αναπηρίες όρασης (τυφλοί, αμβλύωπες με χαμηλή όραση), αισθητηριακές αναπηρίες ακοής (κωφοί, βαρήκοοι), κινητικές αναπηρίες, χρόνια μη ιάσιμα νοσήματα, διαταραχές ομιλίας − λόγου, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες όπως δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία, σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (φάσμα αυτισμού), ψυχικές διαταραχές και πολλαπλές αναπηρίες.

Στόχος της Πράξης είναι η υλοποίηση της εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης στα σχολεία γενικής αγωγής προκειμένου να υποστηρίζονται οι μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη σχολική τάξη παράλληλα με τον εκπαιδευτικό της τάξης. Για το σκοπό αυτό προσλαμβάνεται το αναγκαίο προσωπικό.

Επίσης, στόχος των πράξεων είναι η υποστήριξη των μαθητών με το αναγκαίο προσωπικό (ΕΕΠ/Σχολικοί Νοσηλευτές και ΕΒΠ) ώστε να καταστούν λειτουργικοί κατά το χρόνο παραμονής τους στις σχολικές μονάδες σε Περιφέρειες όπου δεν καλύπτουν τα ΠΕΠ.

Η εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες είναι μία έμπρακτη εφαρμογή προς την κατεύθυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης τους στη σχολική κοινότητα με αποτέλεσμα τη βελτίωση της προσβασιμότητας των μαθητών στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΑΠ1» (MIS 520704), «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΑΠ6» (MIS 5000044), «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΡΩΝ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ – ΑΠ3» (MIS 453706)

ΤΟΥ ΕΠ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΔ ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020

Οι Πράξεις αφορούν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αναδιάρθρωση του ρόλου των ειδικών σχολείων και των τμημάτων ένταξης με τη χρήση υπάρχοντος προσβάσιμου εκπαιδευτικού υλικού σε ψηφιακή μορφή, ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μαθητών χωρίς διακρίσεις.

Έχοντας υπόψη τα νέα πρότυπα που επιτάσσει η Διεθνής Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, η Πράξη εστιάζεται σε κρίσιμους παράγοντες – προϋποθέσεις ποιότητας και αποτελεσματικότητας στην εκπαίδευση και έχε ως βασικό στόχο να αναδιαρθρώσει την παρεχόμενη Ειδική Εκπαίδευση στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και στα Τμήματα Ένταξης.

Επιπλέον, στοχεύει στην εφαρμογή νέων διδακτικών προσεγγίσεων για την εξατομικευμένη υποστήριξη μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού.

Στο πλαίσιο της Πράξης απασχολούνται Εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ώστε να εφαρμόσουν καινοτόμα προγράμματα διδασκαλίας με τη χρήση εκπαιδευτικού υλικού που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο άλλων δράσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και των εποπτευόμενων φορέων του. Επίσης, απασχολείται Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Η/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ -ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΑΠ1» (MIS 446745) ΚΑΙ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή/ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΑΠ 6,8,9» (MIS 5000043) TOY Ε.Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΤΟΥ ΕΣΠΑ 2014-2020

 

Η Ένταξη και η Ανάπτυξη του Σχολείου για Όλους (inclusive education) θεωρείται σε όλες τις χώρες της ΕΕ ως μία από τις σημαντικότερες  εκπαιδευτικές  προτεραιότητες  κανάπτυξης της ποιότητας και της ισότητας στην εκπαίδευση και για την καλύτερη προώθηση των εκπαιδευτικών ευκαιριών για μαθητές με αναπηρία και ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής.

Η παρούσα Πράξη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα για το εκπαιδευτικό σύστημα και κρίσιμο ζήτημα για το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή σε περιόδους οικονομικής κρίσης, που είναι η ουσιαστική ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα και η υποστήριξη για επιτυχή συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών με αναπηρία, ή/και εκπαιδευτικές ανάγκες. Η πράξη αφορά στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω της αναδιάρθρωσης του ρόλου των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) και της μετατροπής τους σε Κέντρα Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), της σύστασης Σχολικών Δικτύων Εκπαίδευσης και Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) και της λειτουργίας των Επιτροπών Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) για τη διαγνωστική εκπαιδευτική αξιολόγηση και τη συνεχή υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών καθώς και την παραπομπή τους στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης  και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) για γνωμάτευση όταν, παρά την υποστήριξη στο σχολείο τους, συνεχίζουν   να έχουν δυσκολίες μάθησης ή συμπεριφοράς ή ένταξης στο σχολικό περιβάλλον.

 Ειδικότερα στοχεύει:

Στην ενδυνάμωση του γενικού σχολείου ώστε να λειτουργεί για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις, να διευκολύνει την πρόσβαση και συμμετοχή των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και να προλαμβάνει τη σχολική αποτυχία και τη σχολική διαρροή.

Στην αλλαγή σχέσης του γενικού σχολείου και του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης  και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) με το ειδικό σχολείο μετατρέποντας το ειδικό σχολείο σε κέντρο έγκαιρης υποστήριξης των γενικών σχολείων, των μαθητών τους και των οικογενειών των μαθητών της περιοχής του.

Στη διασφάλιση της επαρκούς στελέχωσης των Ειδικών Διεπιστημονικών Επιτροπών Αξιολόγησης και Υποστήριξης (ΕΔΕΑΥ) και των Κέντρων Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) με στόχο την αποτελεσματικότερη διεπιστημονική υποστήριξη των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

 

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 5 Ιουνίου 2015 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

Αρχείο

Τάξεις

Μεταστοιχεία