Ομάδα Σκάκι του Σχολείου μας

Φέτος είναι μια χρονιά αποφοίτησης όχι μόνο για την έκτη δημοτικού αλλά και για την ομάδα σκακιού του σχολείου μας, μια ομάδα που ξεκίνησε με πείσμα το 2018 με τη συμμετοχή της στο τοπικό κύπελλο σχολείων Χαλανδρίου όπου κατετάγη τέταρτη για να συνεχίσει δυναμικά κατακτώντας τη δεύτερη θέση ένα χρόνο αργότερα, συμμετέχοντας παράλληλα και σε άλλα τοπικά τουρνουά σχολείων δημόσιων και ιδιωτικών.

Τα χρόνια του κορωνοϊού άλλαξαν τα δεδομένα στο σκάκι με τα πρωταθλήματα να γίνονται  πλέον διαδικτυακά. Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε  σε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα με πιο πρόσφατο  το Πανελλήνιο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων όπου και  ήταν το μοναδικό δημόσιο σχολείο που κατάφερε να κατεβάσει ομάδα σε όλη τη Βόρεια Αθήνα και ένα από τα ελάχιστα της Αθήνας γενικότερα!

Σε αυτό το πρωτάθλημα πήραμε την 16η θέση σε σύνολο 42 ομάδων με δύο  νίκες επί του 1ου Αγίου Νικολάου Κρήτης και επί του Κολλεγίου Ψυχικού.

Και όλα αυτά μόνο με  λίγη  όρεξη για στρατηγικό παιχνίδι  και πολλή ομαδικότητα.

Στο σχολείο μας καταφέραμε να αφήσουμε όχι μόνο ένα κύπελλο αλλά και  ένα παράδειγμα συνεργασίας, επιμονής και ενδιαφέροντος για το άθλημα.

Από την ομάδα μένει τώρα μόνο η Ηώ Γραμμένου  και αποφοιτούν ο Αινείας Οτάκε, ο Μιχάλης Λιάσκας, ο Άγγελος Φρεσκάκης και ο Κωνσταντίνος Τζιούφας.

Παλιότερα μέλη της ομάδας συνεχίζουν ήδη τις σπουδές τους στο Γυμνάσιο, ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου στο Βαρβάκειο, η Ιάνασσα Οτάκε στα Ανάβρυτα και η Ίνα Ντάφλα στο Γυμνάσιο Φιλοθέης.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι δύο παλαιότεροι απόφοιτοι του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου  υπήρξαν πολύ ξεχωριστοί σκακιστές!

Δέχτηκαν μάλιστα  να παραχωρήσουν στο σχολείο μας μια μικρή τηλεφωνική συνέντευξη.

Ο Γιάννης Γεωργιάδης,  πρωταθλητής Ελλάδας το 2004 ήταν μαθητής του 3ου και απόφοιτος  του  σχολείου το 1999. Κατέκτησε τον τίτλο του ΙΜ και του GM ενώ ήταν πολλές φορές κυπελλούχος με την ομάδα του στην Ελλάδα και στην Ελβετία.

Όλα έδειχναν ότι θα τον κέρδιζε το σκάκι αλλά το σκάκι  έκανε … ισοπαλία με τις σπουδές του Γιάννη στο Πολυτεχνείο όπου τελικά σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Ξεκινώντας  από το Χαλάνδρι, σήμερα ζει και εργάζεται στη Ζυρίχη σε μεγάλη ελβετική τράπεζα ενώ εξακολουθεί να παίζει σκάκι .

    

Ο Κώστας Ζήβας είναι απόφοιτος του σχολείου μας το 2007 και τρίτος Πανελληνιονίκης το 2009!

Αν και όταν ήταν στο δημοτικό ονειρευόταν να γίνει … παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι,   το σκάκι κατάφερε  με έναν άλλο, διαφορετικό τρόπο να  του ανοίξει παγκόσμιους δρόμους.

Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Πάντειο, στο τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαικών σχέσεων  βρίσκοντας παραλληλισμούς των σχέσεων αυτών με τη στρατηγική του σκακιού .

Μετά όλα έμοιαζαν εύκολα. Μεταπτυχικές σπουδές με υποτροφία στο Cambridge και πάλι υπότροφος διδακτορικού στο Yale!

Προς το παρόν μοιράζει το χρόνο του μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.

Αφετηρίες, σταθμοί, προορισμοί… Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου υπήρξε για όλα αυτά τα παιδιά μια αφετηρία, το σκάκι ένας, μεγαλύτερος ή μικρότερος σταθμός.

Όπως αναφέρει και ο Βαγγέλης Καμπούρης  « Το σκάκι είναι Πολιτισμός. Η μεγαλύτερη ομορφιά του παιχνιδιού αυτού είναι ότι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες  … ενώ φέρνει κοντά ανθρώπους από κάθε οικονομική και κοινωνική τάξη.  Στον κόσμο της σκακιέρας επικρατεί δικαιοσύνη. Η τύχη δεν έχει καμία θέση. Οι παίκτες ξεκινούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις και το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται αποκλειστικά από την πνευματική τους προσπάθεια. Το σκάκι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα μικρά παιδιά που ασχολούνται με αυτό, καθώς μέσα από το παιχνίδι καλλιεργούν δεξιότητες που θα χρειαστούν για να διακριθούν στην κοινωνία μας, όπως η πειθαρχία σκέψης, η συγκέντρωση,  η σοβαρότητα, η αναλυτική σκέψη, η ανάληψη προσωπικής ευθύνης ενώ ( …) μαθαίνουν να σκέφτονται και να υπολογίζουν πάντα τον αντίπαλο.»

    

       

Καλές παρτίδες  στη ζωή σας παιδιά!

  • Εκ μέρους της ομάδας , Λητώ Ιωαννίδη

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 22 Ιουλίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ

 ΕΙΡΗΝΗ

Παρουσίαση της Ειρήνης του Αριστοφάνη σε διασκευή Σοφίας  Ζαραμπούκα.

Ανοιχτό μάθημα θεατρικής αγωγής  (Γιώτα Ιωαννίδου) από τους μαθητές του Δ1 (Λίνα Φουφουδάκη)  και του Δ2 (Βασιλική Γιαννικάκη).

  

     ΚΛΗΔΟΝΑΣ

Από την εκδήλωση του Δ2 «Ανάβουνε φωτιές στις γειτονιές» με θέμα τον Κλήδονα (Λουκά Κατερίνα – Γιαννικάκη Βασιλική)

     

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 29 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Βουτιά στον κόσμο του βιβλίου από το Β2.

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 28 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

«Ήταν κάποτε ένα σκουπιδάκι» Δράση του Α2

Θέλουμε έναν κόσμο διαφορετικό και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το πετύχουμε: μειώνουμε  τα απορρίμματά μας κι επαναχρησιμοποιούμε!

Όλοι μαζί μπορούμε!

«Ήταν κάποτε ένα σκουπιδάκι»

Το Β2 συνεργάστηκε με το Α2 στα πλαίσια αυτής της δράσης και αυτές είναι οι δημιουργίες του:

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 28 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Αποχαιρετισμός της ΣΤ’ τάξης.

Tην τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Στ’ τάξης μαζί με εκπαιδευτικούς  αποχαιρέτησαν το Δημοτικό με τον πιο πολύχρωμο και θεαματικό τρόπο!!!

Τους ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι και Καλή Πρόοδο στο Γυμνάσιο!

       

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤ’

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 27 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, όλοι οι μαθητές θα λάβουν Τίτλους Προόδου και κατά περίπτωση Τίτλους Σπουδών και Αντίγραφα Απολυτηρίου.

Οι μαθητές μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο οποιαδήποτε στιγμή από τις 08.00 μέχρι τις 08.45. Θα ανέβουν στις τάξεις όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί τους για να παραλάβουν τους παραπάνω τίτλους σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο που θα μεταφέρουν στο σπίτι. Οι γονείς παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στο σχολείο και την επιστροφή τους στο σπίτι.

Από τις 08.45 έως τις 09.00 οι εκπαιδευτικοί θα κατέβουν στην είσοδο του σχολείου όπου θα παραδώσουν τους υπόλοιπους φακέλους στους γονείς των μαθητών που δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν στο σχολείο.

Ζητούμε συγγνώμη για τις ιδιαίτερες συνθήκες υπό τις οποίες γίνεται και φέτος η παράδοση των τίτλων και η λήξη των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς λόγω της επιδημίας του κονωροϊού Covid19.

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το βοηθητικό προσωπικό του σχολείου ευχόμαστε σε όλους σας ένα ασφαλές, ευχάριστο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

 

Από τη Διεύθυνση

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 21 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ψηφιακή μέριμνα

ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ψηφιακή Μέριμνα- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 14 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Bεβαίωση ταυτοπροσωπίας ανηλίκου

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ signed

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 11 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Συγκέντρωση τροφίμων για το Χαμόγελο του Παιδιού.

 Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021, φορτηγάκι του Χαμόγελου του Παιδιού επισκέφτηκε το σχολείο μας για να παραλάβει τα τρόφιμα και τα είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας που είχαν συγκεντρωθεί.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες το σχολείο κατάφερε να παραδώσει συσκευασμένα δεκαεπτά κιβώτια και εννέα σακούλες με είδη διατροφής και καθαριότητας και κάποια ρούχα! Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις αρχικές μας προσδοκίες και για τον λόγο αυτό εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους μαθητές και κυρίως τους γονείς του σχολείου μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. Υλοποιήθηκε έτσι μια πράξη ευγένειας που διδάσκει στα παιδιά μας την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά με τον καλύτερο τρόπο.

Ευχαριστούμε επίσης τα μέλη του βοηθητικού και του διδακτικού προσωπικού που βοήθησαν στη συσκευασία και την παράδοση των ειδών.

Από τη Διεύθυνση

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 10 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών για την έγκριση παράλληλης στήριξης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΑΡΑΛ 2021-22_65491.Δ3.7.6.21

Υποβολή σχολίου Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Χωρίς κατηγορία 8 Ιουνίου 2021 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Προηγούμενα άρθρα


Πρόσφατα άρθρα

Αρχείο

Σαν σήμερα

  1. 23/07/776 π.Χ: Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες αρχίζουν στην Ολυμπία.

Σκακιστική άσκηση