Μικρός Ευκλείδης

mathimatiki1 1

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού μας Σχολείου συμμετείχαν  στον 19ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» την Παρασκευή 4 Απριλίου 2025 τις 2 πρώτες διδακτικές ώρες. Ο διαγωνισμός γίνεται στο πλαίσιο του περιοδικού «ο μικρός Ευκλείδης» της ΕΜΕ για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου κάθε χρόνο.

Παρακάτω θα βρείτε τα θέματα για την κάθε τάξη. Οι Δασκάλες των τάξεων κα Αγγελετοπούλου Βασιλική και κα Ζαχαράκη Κατερίνα θα διορθώσουν τα τεστ και θα τα στείλουν στον διοργανωτή.

Οι μαθητές με τα καλύτερα ποσοστά επιτυχίας θα βραβευτούν.

Καλή επιτυχία και μπράβο σε όλους τους μαθητές μας.

THEMATA_E_2025_04_04 THEMATA_ST_2025_04_04

Σαν σήμερα

8/4: Ημέρα του Έθνους των Ρόμα
Η 8η Απριλίου αποτελεί μέρα γιορτής για τους τσιγγάνους όλου του κόσμου, με παρελάσεις, πορείες και συγκεντρώσεις, σε τουλάχιστον 150 πόλεις του κόσμου, εις ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου τους, που έγινε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους από τη διεθνή κοινότητα.
   - Σχετικές αναρτήσεις