Επιστολή ενημέρωσης/6ο Γυμνάσιο

 

Σας επισυνάπτουμε επιστολή του Προέδρου της Διοικούσας  Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων που απευθύνετε στους γονείς των δημοτικών σχολείων της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

εδώ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ»

 

Ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες του 3ου διαγωνισμού μαθηματικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 2021. Οι επιτυχόντες και στο ιστολόγιο της ΕΜΕ Έβρου,   εδώ

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και  διαγωνίστηκαν!

 Εκφράζουμε  τα συγχαρητήριά μας  στους συμμετέχοντες μαθητές του δικού μας σχολείου  και ιδιαίτερα σε όσους  διακρίθηκαν !

Θωμαΐδου Μαρία   και   Μυστακίδη Φίλιππο  της Β΄ τάξης

Γιαννακίδη Γρηγόρη, Κατσίκη Λυδία, Πολυμένη Ζωή  και Τελούδη Αναστασία της Δ΄ τάξης

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

Αγαπητοί γονείς

σας ενημερώνουμε σχετικά με τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τον τρόπο υποβολής αιτήσεων και τη διάρκεια του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ώστε οι δικαιούχοι του προγράμματος να καταθέσουν την αίτησή τους, να την ολοκληρώσουν και να κάνουν χρήση των επιταγών που δικαιούνται έως την ημερομηνία λήξης του προγράμματος.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» στους παρακάτω συνδέσμους στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Έβρου

Επεξηγηματικό κείμενο:   εδώ

Αφίσα του προγράμματος:  εδώ

Εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022

Η Απόφαση για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022

Εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

Διδασκαλία Β΄ Ξένης Γλώσσας για το σχ. έτος 2021-2022

Για τον ορθό και έγκαιρο προγραμματισμό της διδασκαλίας της 2ης Ξένης Γλώσσας, στην Ε’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων, οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου συμπληρώνουν δήλωση με τη γλώσσα προτίμησης του παιδιού τους (Γαλλική ή Γερμανική).

Διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά Σχολε…

Ενημέρωση του 6ου Γυμνασίου-Πειραματικού Αλεξ/πολης

Σας παραθέτουμε το ενημερωτικό σημείωμα του 6ου Γυμνασίου-Πειραματικού Αλεξ/πολης σχετικά με την εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 6ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Εφαρμογή υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου

 

Σχετικά με την  εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19 μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας  εδώ

Για τις Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων, 17 Μαΐου 2021, πατήστε   εδώ

ΦΕΚ

 

 

 

 

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 10 ΜΑΪΟΥ 2021

 

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου  επαναλειτουργούν τα Σχολεία και θα δεχτούμε, μετά από δύο μήνες σχεδόν,  τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Η είσοδος των μαθητών/τριών στο Σχολείο θα επιτρέπεται μόνο με μάσκα και την επίδειξη του αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self-test) (2 την εβδομάδα), τα οποία θα διενεργούνται στους μαθητές από τους γονείς/κηδεμόνες τους.

Για ποιους είναι υποχρεωτικό το self-test στα σχολεία;

To self-test είναι υποχρεωτικό  για:

–    τους/τις μαθητές/τριες
–    τους/τις εκπαιδευτικούς
–    τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)
–    τα μέλη του διοικητικού και του λοιπού προσωπικού (καθαρίστριες, εργαζόμενους κυλικείου).

  Από την Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 τα self-tests, θα διατίθενται από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία δήλωσης self-testing.gov.gr

Με την είσοδό  στην υπηρεσία αυτή, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις κατηγορίες:

1. Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19:

Δηλώνεται το αποτέλεσμα του self-test από τον γενικό πληθυσμό,  μέλη ΕΕΠ/ΕΒΠ, διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων, και   εκπαιδευτικούς.

2. Σχολική κάρτα για COVID-19:

Δηλώνεται το αποτέλεσμα για την έκδοση σχολικής κάρτας από τους γονείς/κηδεμόνες ανήλικων μαθητών και ενήλικες μαθητές.

 Για τους μαθητές, θα εκδίδεται    σχολική κάρτα  (μπορείτε να τη δείτε και να την αντιγράψετε χειρόγραφα) μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Μπορείτε να συνδεθείτε απ’ευθείας πατώντας     ΕΔΩ

 

 Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς κατά την προσέλευσή τους, την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.
 Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στο Σχολείο, δεν γίνεται δεκτός/ή,  λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.