ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Την ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της 28ης Οκτωβρίου παραδόθηκε στους  μαθητές του σχολείου μας το βραβείο τους,  Β΄ πανελλήνιο βραβείο Πολιτιστικής δράσης εορτής Εθνικής Επετείου   25ης Μαρτίου 1821, από τον Πατριωτικό  Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821.

Οι νυν μαθητές του σχολείου αλλά και οι απόφοιτοί του που φέτος φοιτούν  στην Α΄ και  Β΄Γυμνασίου βραβεύτηκαν για τη θεατρική παράσταση » Αντώνης και Δόμνα Βισβύζη».

Συγχαίρουμε τόσο τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς άλλα και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας για την ομαδική αυτή τους προσπάθεια.

5η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι αθλητικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 5ης Ημέρας Αθλητισμού.

Οι μαθητές της Α΄, Β΄, και Γ΄τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ιστιοπλοϊκό σκάφος, να ενημερωθούν από προπονητή του Ναυταθλητικού Ομίλου Ιστιοπλοΐας Αλεξ/πολης για την ιστιοπλοΐα και να μπουν μέσα στο σκάφος.

 

 

Ακολούθησε ενημέρωση και επίδειξη του αθλήματος του TAE KWON DO, αλλά συμμετείχαν και οι ίδιοι οι μαθητές σε ασκήσεις.

Διεξήχθη αγώνας χειροσφαίρισης μεταξύ των μαθητών της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης, ενώ οι μαθητές της Δ΄ τάξης έπαιξαν «μηλάκια».

Στη συνέχεια οι μαθητές όλων των τάξεων μετέβησαν στο γήπεδο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» όπου τους περίμενε ο προπονητής της ομάδας Βόλεϊ Ανδρών του Εθνικού, κ. Μουστακίδης, μαζί με παίχτες της ομάδας που προπονούνταν. Αφού τους  ενημέρωσε έπαιξαν αγώνες βόλεϊ υπό τη διαιτησία του.

Τέλος, εκπαιδευτικοί και μαθητές πήραν μέρος σε αγώνα δρόμου στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς».

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτών των δράσεων.

Αγιασμός σχολικής χρονιάς 2018-19

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9.00. Έπειτα οι μαθητές θα παραλάβουν τα νέα βιβλία και θα αποχωρήσουν στις 10.00 με ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Η  Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων σας εύχονται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΔΕΑΓΑΤΣ ΩΣ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Την Τετάρτη 23/5/2018, στην κατάμεστη αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου της πόλης μας, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν  την εκδήλωση

« Από το Δεδέaγaτς  ως την Αλεξανδρούπολη»

(περισσότερα…)

Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΝΘΟΚΗΠΟΣ

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης, με τη βοήθεια της καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Πυργούλας  Χρυσαφίδου, φύτεψαν στο παρτέρι του σχολείου μας λουλούδια με σκοπό να αποκτήσουμε σχολικό ανθόκηπο.

(περισσότερα…)

ΗΜΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

    Το 2018 έχει χαρακτηριστεί ως έτος των Μαθηματικών. Η 27η   Απριλίου ορίστηκε για το σχολείο μας, από το Σύλλογο Διδασκόντων, ημέρα υλοποίησης δράσεων σχετικά με τα Μαθηματικά.

    Οι μαθητές των μικρών τάξεων, Α΄, Β΄και Γ΄παρουσίασαν τα μαθηματικά μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική και την κίνηση. Οι μαθητές της Δ΄τάξης παρουσίασαν τη ζωή και το έργο του Θρακιώτη μαθηματικού, διεθνώς αναγνωρισμένου, Κων/νου Καραθεοδωρή. Μάλιστα του έγραψαν κι ένα ποίημα. Τέλος, οι μαθητές της Ε΄και Στ΄ τάξης διαπίστωσαν τη χρήση των τεχνολογιών στα μαθηματικά μέσα από την παρουσίαση του Δρ. Χατζηφιλιππίδη Βασίλη.

Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή

Λαμπρό μυαλό ελληνικό
από τη Βύσσα το χωριό.
Το πρώτο βραβείο μαθηματικών
κέρδισε μόλις 16 χρονών.

Ξεκίνησε μηχανικός
μα την αγάπη του δεν ξέχασε.
Κατέληξε μαθηματικός
και τον κόσμο ενέπνευσε.

Στη Σμύρνη πριν καταστραφεί
Πανεπιστήμιο πέτυχε να οργανώσει.
Και στα προβλήματα του Αϊνστάιν
τη λύση κατόρθωσε να δώσει.

 

 

 

 

 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ Α΄ ΤΑΞΗ 2018-2019

Α. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2018-19 θα πραγματοποιηθούν από 2 έως και 18 Μαΐου 2018.Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

Β. ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  3ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Η περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Καραϊσκάκη – Ιωακείμ Καβύρη – Φυλής – Μαζαράκη (μη συμπεριλαμβανομένης) – Βιζβίζη (μη συμπεριλαμβανομένης) – Μαυρομιχάλη (μη συμπεριλαμβανομένης) – Αίνου – Διον. Σολωμού – Σαράντα Εκκλησιών – Λεωφ. Δημοκρατίας – Προέκταση Σπάρτακου – Καραολή Δημητρίου – Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου.

 

Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ  Α΄ ΤΑΞΗ 2018-2019

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.), ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), το οποίο παραλαμβάνεται από το σχολείο

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου. Το Πιστοποιητικό Φοίτησης εκδίδεται στις 15 Ιουνίου 2018 . Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

Σε περιπτώσεις μη φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας του νηπίου υποβάλλει σχετική αίτηση προς τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.), στην οποία θα αναφέρονται οι λόγοι μη φοίτησης. Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, αφού εξετάσει την εν λόγω αίτηση, εγκρίνει ή όχι την εγγραφή του μαθητή.

Επίσκεψη στο στρατόπεδο «Πατσούκα»

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου, μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, οι μαθητές της  Δ΄ τάξης παρευρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Στρατόπεδο «Πατσούκα». (περισσότερα…)

Πάσχα

Την τελευταία μέρα, πριν τη λήξη των μαθημάτων για τις διακοπές του Πάσχα, γέμισε το σχολείο με χρώματα, αρώματα και πασχαλινούς ήχους.

     Οι μαθητές της Α΄ τάξης μαζί με τους νονούς τους, δηλαδή τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών γέμισαν τα καλαθάκια τους με αυγά.

 

  Οι μαθητές της Δ΄τάξης ευχήθηκαν σε όλους Καλό Πάσχα τραγουδώντας τα «Λαζαράκια» και προσφέροντας τα ομώνυμα χειροποίητα κουλουράκια.

Καλό Πάσχα

σε όλους και το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ψυχές μας ενώ η αγάπη να φωλιάζει στις καρδιές μας.