“φροντίζουμε τα προσφυγάκια του κέντρου φιλοξενίας του camp Διαβατών”

το σχολείο μας , τόπος συγκέντρωσης δεμάτων με προορισμό τα προσφυγάκια του camp Διαβατών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

                                               ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                    ΤΜΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση  αλληλεγγύης και προσφοράς στην εκπαιδευτική κοινότητα «Φροντίζουμε τα  προσφυγάκια του Κέντρου Φιλοξενίας του Camp Διαβατών»

 

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 ολοκληρώθηκε η συλλογική  δράση του Τμήματος Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Ανατολικής  Θεσσαλονίκης, της Β’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Αγωγής Υγείας της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσα-λονίκης «Φροντίζουμε τα  προσφυγάκια του Κέντρου Φιλοξενίας του Camp Διαβατών».

Αντιπροσωπία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Β΄ΕΛΜΕ, τον Πρόεδρο της Δ΄ΕΛΜΕ, το Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, το Διευθυντή του ΓΕΛ Χορτιάτη, την εκπαιδευτικό του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς που οργάνωσε τη συσκευασία των δεμάτων που συγκεντρώθηκαν από όλα τα σχολεία και την Υπεύθυνη του Τμήματος Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης,  επέδωσε   στη Συντονίστρια Εκπαίδευσης  του Κέντρου Φιλοξενίας  του  Camp Διαβατών, δέματα που συγκεντρώθηκαν από την πρωτοβουλία και συνεισφορά των  ακόλουθων σχολείων:

36ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 2ο Δημοτικό Σχολείο  Πυλαίας, 1ο Πειρα-ματικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Σχολείο Αγγελοχωρίου,  8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, 2ο Γυμνάσιο Περαίας, 2ο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Ανατολικής  Θεσσαλονίκης, 3ο Γυμνάσιο Μίκρας, Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη, 1ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πυλαίας- Χορτιάτη, Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης, ΓΕΛ Χορτιάτη, Εσπερινό ΕΠΑΛ Καλαμαριάς, 7ο  ΓΕΛ Καλαμαριάς,  3Ο ΓΕΛ Καλαμαριάς. Η κινητοποίηση των  σχολείων, η συνεργασία με Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και η ατομική συνεισφορά συναδέλφων συνέβαλε ώστε να συγκεντρωθούν σχολικά είδη και είδη ρουχισμού συσκευασμένα σε κιβώτια και μεγάλες σακούλες  για τη  μεταφορά των οποίων χρειάστηκε φορτηγό.

  Με την προσφορά εφοδιάστηκε το Γραφείο της Συντονίστριας και το    Νηπιαγωγείο του  camp με αναλώσιμα είδη όπως τόνερ, φύλλα εκτυπωτή, χαρτόνια, απολυμαντικά, κ.α.

Για τις ανάγκες των νηπίων,  των παιδιών που φοιτούν σε δημοτικά σχολεία και των εφήβων μαθητών Γυμνασίων, ΓΕΛ κι ΕΠΑΛ δόθηκαν τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, στυλό, μολύβια, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, σβήστρες, ξύστρες, κασετίνες, όλα καινούρια, σάκες και σακίδια σε πολύ καλή κατάσταση. Οι ανάγκες για ρουχισμό καλύφθηκαν με καινούρια είδη, μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση, άριστα συσκευασμένα στην πλειοψηφία τους.

Η δράση κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί με επιτυχία επειδή οργανώθηκε ένα δίκτυο συνεργασίας κι αξιοποιήθηκε η δυνατότητα που είχαν όλα μέλη να προσφέρουν αυτό που μπορούσαν, να κινητοποιήσουν μέλη της κοινότητάς τους, να διαθέσουν χώρους υποδοχής, να προσφέρουν προσωπική εργασία, να αφιερώσουν προσωπικό χρόνο.

Οφείλουμε ένα  μεγάλο ευχαριστώ για τη γνωριμία, τη συνεργασία, την επικοινωνία που αναπτύχθηκε και καλλιεργήθηκε στις Διευθύνσεις όλων των σχολείων που προθυμοποιήθηκαν να ανοίξουν τα σχολεία τους για να συγκεντρωθούν τα δέματα, στη Διεύθυνση του 8ου Γυμνασίου Καλαμαριάς για την παραχώρηση των χώρων όπου συγκεντρώθηκαν, συσκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν.

Ευχαριστούμε  τις Διευθύνσεις των Σχολείων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, που κινητοποιήθηκαν,  συγκέντρωσαν και συσκεύασαν  δέματα.

Το Τμήμα Αγωγής Υγείας είναι αρωγός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σε όποια δράση συμβάλλει στην προσφορά  βοηθείας σε ευαλώτα μέλη και ομάδες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 

 

 

Σχετικά με 36ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διευθύντρια: Παπαργυρίου Όλγα
Α΄ τάξη Χρήστος Κολαργιός
Β τάξη Αυγερινού Χρυσάνθη

 

Γ1 τάξη Γεωργία Βοργιατζίδου

Γ2 τάξη Φρόσω Χαλκιά

Δ1΄τάξη Στέλιος Ομήρου

Δ2΄τάξη ΄Αννα Κουφονίκου

Ε΄τάξη Θεόδωρος Ψαρόπουλος

ΣΤ΄τάξη  Ελένη Σακαράκη

 

Φ.Αγωγή: Γραμματόσης Νίκος

Αγγλικά : Μαρία Παπαδημητρίου

Γαλλικά: Σπουτοπούλου-Σπουτάρου Ντορέτα

Εικαστικά: Μηλιώνη Κατερίνα

Μουσική : Πλακωτή Σίσυ

Θεατρική Αγωγή : Κώστας Παπακώστας

ΤΠΕ: Τσίγκου Μαρία , Μωράτης Ηλίας

 

 

 

 

 

 

Ολοήμερο Αναγνωστοπούλου Παρασκευή

 

 

 

 

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *