τα βιβλία σε ρόδες έφτασαν στο σχολείο μας

Με πολλή ανυπομονησία περιμέναμε να φθάσει στο σχολείο μας η βαλίτσα  με τις ρόδες και το υπέροχο περιεχόμενο.

Το πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το 2012 υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ, είναι πρωτοποριακό και φέρνει μικρές κινητές δανειστικές βιβλιοθήκες στη σχολική τάξη.

Τα βιβλία σε ρόδες ενθαρρύνουν τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν και να διαβάσουν τα βιβλία, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν.  Τους προσφέρουν την επιλογή να δανειστούν βιβλία στο σπίτι και να χαράξουν έτσι την προσωπική τους αναζήτηση, καθώς το ένα βιβλίο τους δημιουργεί το ενδιαφέρον να διαβάσουν το άλλο.

Τα βιβλία σε ρόδες παρέμειναν στο σχολείο μας για ένα μήνα περίπου και διαβάστηκαν από τα παιδιά των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ενημέρωση σχετικά με την εποχική γρίπη

Έγινε ενημέρωση από τη Διευθύντρια του σχολείου προς όλους και όλες σχετικά με την επερχόμενη γρίπη.

Τονίστηκε, ότι τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους για να αποφύγουμε τον κίνδυνο διάδοσης της ασθένειας.

Τονίστηκε επίσης η μεγάλη σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων υγιεινής, όπως αποφυγή επαφής χεριών με μάτια , μύτη και στόμα, αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών και γενικά προσωπικών αντικειμένων, τακτικότατο πλύσιμο χεριών και πολλά άλλα σχετικά θέματα.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

αρτοκλασία στον Αγ.Νικόλαο τον Ορφανό

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του κ. Ομήρου Στέλιου, ήταν κι αυτή της «αρτοκλασίας» στην εκκλησία του Αγ.Νικολάου του Ορφανού.

Στη Λειτουργική της εκκλησίας, η αρτοκλασία είναι ο τεμαχισμός των άρτων , που έχουν προηγουμένως ευλογηθεί από τον ιερέα και στη συνέχεια μοιράζονται στο εκκλησίασμα.

Η αρτοκλασία θεωρείται ότι είναι κατάλοιπο από τα κοινά γεύματα τις «αγάπες» των πρώτων Χριστιανών.

Συνήθως η αρτοκλασία γίνεται για ψυχική και σωματική υγεία, ως αντίδοτο κατά των ασθενειών.

Στην αρτοκλασία πήραν μέρος οι τάξεις Γ1,Γ2και Δ΄.

΄Ηταν μια ξεχωριστή μέρα για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε με πραγματική κατάνυξη την ακολουθία της αρτοκλασίας.

Οι μαθητές μας και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν  για την ιστορία του νααού και για τον πανέμορφο χώρο που βρίσκεται αυτός.

Φεύγοντας από το ναό και αφού γευτήκαμε τον ευλογημένο άρτο, αισθανθήκαμε τόσο «πλήρεις» και υποσχεθήκαμε να επαναλάβουμε την αρτοκλασία , γιατί σύμφωνα με τους λόγους του Αγίου Συμεών Θεσσαλονίκης, «η αρτοκλασία είναι άνωθεν παραδεδομένη εκ του Σωτήρος αυτού».

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Μια βραδιά στο Διοικητήριο…..

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Αυτό το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, σας περιμένουμε στο Διοικητήριο!

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Μια βραδιά στο Διοικητήριο» το Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 18:00.
Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα συστήσει στους πολίτες της Θεσσαλονίκης την ιστορία και τον ρόλο ενός από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης, του Διοικητηρίου, στο οποίο στεγάζεται το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και άλλες υπηρεσίες. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Youthnest και το περιοδικό Parallaxi, σε συνεργασία με το Κ.Θ.Β.Ε και τελεί υπό την αιγίδα του ΥΜΑΘ.

 

Συνέχεια

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΚΑΛΕΣ , ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ

Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές,

μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος.

 Ο.Ελύτης

 

Η Διευθύντρια και το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου μας , σας εύχονται υγεία, αγάπη, αρμονία στη ζωή σας!.

ΚΑΛΕΣ, ΓΙΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Disney in concert

΄Ενα θέαμα που κανείς δεν πρέπει να χάσει!

Με πρωτοβουλία της κ. Σίσσυς , παρακολουθήσαμε το υπερθέαμα » Disney in concert aroud the world»   στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση ήταν πλημμυρισμένη από μουσική πολύ γνωστών κινηματογραφικών ταινιών του      Disney  , όπως : Μαίρη Πόπινς, Η πεντάμορφη και το τέρας, ο βασιλιάς των λιονταριών, οι πειρατές της Καραϊβικής κ.α

Παράλληλα με τη ζωντανή μουσική από την ΚΟΘ , είχαμε τη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και αποσπάσματα από τις παραπάνω ταινίες.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Κάλαντα από τα παιδιά μας !

Σε μια απόλυτα γιορταστική ατμόσφαιρα, τα παιδιά του σχολείου μας έψαλλαν τα κάλαντα στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.

Το σχολείο μας , πιστό πάντα στην πρόσκληση των «γιατρών του κόσμου», πρόσφερε κουτιά με εβαπορέ γάλα και φάρμακα στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι γιατροί του κόσμου.

Τα παιδιά με πολλή ζωντάνια έψαλλαν τα κάλαντα με συνοδεία των μεταλλόφωνων και κάτω από την καθοδήγηση της κ. Σίσσυς.

Πολλοί γονείς και συγγενείς ήταν εκεί , χαρούμενοι και συγκινημένοι από τις όμορφες παιδικές φωνούλες.

Το ραντεβού μας ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Σχολιάστε

χαρούμενες γιορτές στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης , η ΣΤ΄τάξη επισκέφτηκε τους χώρους του Ινστιτούτου και παρακολούθησε πρόγραμμα σχετικό με τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα που υπάρχουν στη Γαλλία.

Στη συνέχεια ακολούθησε εργαστήριο όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να «κατασκευάσουν» τα ίδια ένα Πύργο του ΄Αιφελ και να τον  διακοσμήσουν όπως ήθελε το καθένα.

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Σχολιάστε

παγκόσμια ημέρα «ΑΜΕΑ»

Η 3η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από το 1992 με απόφαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία ΑΜΕΑ.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία , διοργανώθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα.

Στην αρχή της εκδήλωσης  η Διευθύντρια εξήγησε στα παιδιά, ότι η μέρα αυτή δεν είναι γιορτή αλλά μέρα υπενθύμισης και περίσκεψης για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και το τι θα μπορούσε να γίνει ώστε να αντιμετωπίζονται όλα τα άτομα με ισοτιμία και όχι με οίκτο.

Κοινός στόχος θα πρέπει να γίνει η ζωή των ΑΜΕΑ να είναι ίση με τους άλλους με πραγματική ισότητα και όχι τυπική. Τα ΑΜΕΑ πρέπει να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα μέλη του κοινωνικού συνόλου.

Στην εκδήλωσή μας παρευρέθηκαν άτομα ΑΜΕΑ , τα οποία μίλησαν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας και στη συνέχεια δέχτηκαν ερωτήσεις από τα παιδιά για διάφορα θέματα που απασχολούν τα ΑΜΕΑ.

Η εκδήλωση έκλεισε με διαδραστικό παιχνίδι ενσυναίσθησης όπου τα παιδιά μπήκαν στο ρόλο των ΑΜΕΑ και προσπάθησαν να αντιληφθούν το πώς αισθάνονται αυτά τα άτομα.

Κλείνοντας ας θυμηθούμε τα  παρακάτω λόγια:

«Δεν ξέρω που οδηγεί αυτός ο δρόμος, μα περπατάω καλύτερα όταν το δικό σου χέρι σφίγγει δυνατά το δικό μου».

Με την ελπίδα ότι περάσαμε το μήνυμα που έπρεπε στους μαθητές μας και τις μαθήτριες, ευχαριστούμε την εκπαιδευτικό κ. Ελένη Σακαράκη για την πολύτιμη βοήθειά της στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ο.Π

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Σχολιάστε