ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

      Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα  2/10/2023 και ώρα 16.30 – 18.30 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών & γονέων για τη σχολική χρονιά 2023-2024.

     Θα προηγηθεί ολιγόλεπτη ενημέρωση από την διευθύντρια στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και θα ακολουθήσει συνεργασία με τους/τις δασκάλους/ες στις αίθουσες των τμημάτων.

Η Διευθύντρια

Τσαρμποπούλου Αντιγόνη

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-24

Ανακοίνωση-Αγιασμός

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2023-24 θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Σχολείου τη Δευτέρα 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 και ώρα 9:30.

Θα ακολουθήσει γνωριμία των μαθητών/τριών με τους/τις δασκάλους/λες και η διανομή των σχολικών βιβλίων (τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους σχολική τσάντα).

Προβλεπόμενη ώρα αποχώρησης 10:30-10:45

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Θα δοθούν εκ νέου οι δηλώσεις για το Ολοήμερο. Οι γονείς-κηδεμόνες των παιδιών που θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο Σχολείο, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε το έντυπο με τις ώρες προτίμησής σας και να επιστραφεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 13/9/23.

Καλή σχολική χρονιά!

Η διευθύντρια

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-24

Project για το αμπέλι!

Για το κλείσιμο του προγράμματος για το αμπέλι της Β΄ τάξης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο, όπου ο δάσκαλος Στέλιος Ομήρου με τα παιδιά της τάξης του και του γονείς τους την Κυριακή 28/5/2023 παρακολούθησαν μουσική παράσταση για τα παιδιά και ξεναγήθηκαν στους χώρους του κτήματος και της παραγωγής και στο μουσείο του οινοποιείου με τα ανοιχτήρια και τα παλιά εργαλεία.

Ο δάσκαλος και οι γονείς δοκίμασαν κρασιά του κτήματος!

1686909411656 1686909411669

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Εκπαιδευτική Ρομποτική με Α’ Τάξη και Νηπιαγωγείο

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιότητων με θεματική την Εκπαιδευτική Ρομποτική, η Α’ Τάξη του Σχολείου μας μαζί με το 50ο Νηπιαγωγείο συνεργάστηκαν σε κοινό πρόγραμμα Ρομποτικής. Στόχος μας ήταν οι μικροί/ές μας μαθητές/τριες, και από τις δύο σχολικές βαθμίδες, μέσα από τρεις κοινές συναντήσεις να εξοικειωθούν στον Προγραμματισμό με παρέα το ρομπότ-μελισσούλα ‘’Beebot’’ . Νήπια και πρωτάκια συνεργάστηκαν μεταξύ τους  αποτελεσματικά, εκφράζοντας την έκδηλη χαρά και τον ενθουσιασμό τους στις βιωματικές μας δράσεις, καθώς ανά μικτές ομάδες προγραμμάτιζαν το ρομπότ να κατευθυνθεί τόσο προς το γράμμα της Αλφαβήτας από το οποίο άρχιζε το όνομά τους όσο και προς το αγαπημένο τους λουλουδάκι ή το μαγαζί της γειτονιάς τους από το οποίο επέλεγαν κάθε φορά να ψωνίσουν. Η συγκεκριμένη σύμπραξη αποτέλεσε μία πολύ όμορφη διασχολική συνεργασία, η οποία πέρα από τον αρχικό μας στόχο συνέβαλε και στην ομαλότερη μετάβαση των Νηπίων στο Δημοτικό.

                        IMG 20230502 120458 IMG 20230502 1225022

IMG 20230516 115619

IMG 20230516 1250373

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Στην έκθεση βιβλίου!

Ο δάσκαλος Ομήρου Στέλιος με τα παιδιά της Β΄ τάξης και τους γονείς τους παρευρέθησαν στην έκθεση βιβλίου το Σάββατο 6/5/2023 και παρακολούθησαν τη μουσικοδιαδραστική αφήγηση του παραμυθιού “Μου αρέσει να είμαι εγώ” για την αποδοχή του εαυτού μας και της διαφορετικότητας!

IMG fb69dfd9bafff31f315898fd21488055 V IMG 683240f35a6407009b1059640e29c816 V

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Μουσικοθεατρική παράσταση Β΄ τάξη

Screenshot 20230131 102136 Viber

Ευχάριστες και γιορτινές στιγμές πέρασε ο δάσκαλος της Β΄ τάξης Ομήρου Στέλιος με τους μαθητές και τους γονείς της τάξης στις 27.12.2022 στη Μονή Λαζαριστών, που παρακολούθησαν την μουσικοθεατρική παράσταση “Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει”.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Παγκόσμια ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση

karagio theatro2 theatre1 Βοήθεια!

θέατρο, βοήθησέ με!

Κοιμάμαι. Ξύπνησέ με

είμαι χαμένη μέσα στο σκοτάδι, οδήγησέ με, τουλάχιστον κοντά σε ένα κερί

είμαι οκνηρή, κάνε με να ντρέπομαι

είμαι κουρασμένη, ανέβασέ με

είμαι αδιάφορη, χτύπησέ με

παραμένω αδιάφορη, τσαλάκωσέ μου την εικόνα

φοβάμαι, δώσε μου κουράγιο

είμαι αδαής, εκπαίδευσέ με

είμαι απάνθρωπη, εξανθρώπισέ με

 Α. ΜΝΟΥΣΚΙΝ

στο σχολείο μας΄,  για να τιμήσουμε την ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση όπως κάνουμε κάθε χρόνο, αποφασίσαμε φέτος να καλέσουμε Καραγκιοζοπαίχτη και να παρακολουθήσουμε την παράστασή του.

Το θέατρο σκιών , το λαϊκό θέατρο που γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι, αποτελεί έναν τρόπο διασκέδασης με παραδοσιακό τρόπο. Οι ιστορίες του είναι κωμικές με ηθικοδιδακτικό χαρακτήρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί , ενθουσιαστήκαμε και διασκεδάσαμε πάρα πολύ με τις ιστορίες του Καραγκιόζη που απολαύσαμε από τον Καραγκιοζοπαίχτη.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο

Aπό την εκδρομή μας στην Αθήνα

Η καθιερωμένη πια εκδρομή της ΣΤ΄στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και συνοδών.

Με κεντρικό προορισμό τη Βουλή των Ελλήνων, ξεκινήσαμε το πρωί της Παρασκευής 11 του Νοέμβρη, για την πρωτεύουσα.

Η χαρά όλων μας αλλά κυρίως των παιδιών , ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, επίσης η λαχτάρα για όσα έμελλε να δούμε , μας κινητοποιούσε και περάσαμε τις ώρες της διαδρομής πολύ πολύ ευχάριστα.

Πρώτος σταθμός μας ήταν το Αττικό πάρκο , όπου συναντήσαμε πολλά και σπάνια ζώα και πουλιά.

Την επόμενη μέρα ανεβήκαμε στον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Μετά από μια μικρή περιήγηση στην Πλάκα, οδεύσαμε προς το κτήριο της Παλιάς Βουλής των Ελλήνων όπου στεγάζεται το ιστορικό Μουσείο της Αθήνας.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου εκτός όλων των άλλων , απολαύσαμε και τον χορό των νερών.

Την τρίτη και τελευταία μέρα, επισκεφτήκαμε την Βουλή των Ελλήνων, ξεναγηθήκαμε στους χώρους των παλιών ανακτόρων και θαυμάσαμε την αλλαγή φρουράς των ευζώνων.

Συνεχίσαμε με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  , απολαύσαμε την υπέροχη ξενάγηση στα Αναφιώτικα και μεταφερθήκαμε στη σχολική ζωή μιας άλλης , πολύ περασμένης εποχής.

Κι επειδή όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν δυστυχώς γρήγορα, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής , πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Μεγάλη η κούραση, αλλά και ποιος την υπολογίζει μπροστά στην υπέροχη εκδρομή μας , με την άψογη συνεργασία εκπαιδευτικών, παιδιών, γονέων- συνοδών! Και βέβαια του πρακτορείου που είχε τη διοργάνωση της εκδρομής.

DSC 9193 DSC 9188DSC 9116 DSC 9162DSC 9066 DSC 8995DSC 8994 DSC 8871

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο

Αγιασμός του σχολείου

A 20220912 085053

Στις 12 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο αγιασμός του σχολείου. Ένας αγιασμός με όλο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, με όλα τα αγαπημένα μας παιδιά και κυρίως με γονείς , συγγενείς και φίλους , που τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν επιτρεπόταν λόγω κορονοϊού.

Πιστεύουμε ότι επιστρέψαμε στην κανονικότητα και ότι αυτό δεν θα αλλάξει , τηρουμένων πάντοτε των κανόνων υγείας.

Κοινό όραμα όλων μας , είναι να ξαναγίνει το σχολείο μας, τόπος μάθησης, καλλιέργειας, χαράς, επικοινωνίας, αλληλοβοήθειας και αλληλοσεβασμού. Με ποικίλες δραστηριότητες και πάρα πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους μια δημιουργική σχολική χρονιά!

Κατηγορίες: Εκδηλώσεις | Γράψτε σχόλιο

θύμα, θύτης, παρατηρητής

DSC01104DSC01108DSC01114Με σύνθημα “λέμε όχι στη βία, όχι στον σχολικό εκφοβισμό”, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας βιωματικό σεμινάριο με πρωταγωνιστές τα θύματα, τους θύτες και τους παρατηρητές . Μέσα από δραματοποιήσεις , τα παιδιά μπήκαν στο ρόλο του θύτη, του θύματος , του παρατηρητή , βιώνοντας τα συναισθήματα που διακατέχουν αυτούς τους πρωταγωνιστές της σχολικής βίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι τάξεις Δ΄, Ε΄1, Ε΄2.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Γράψτε σχόλιο