Παγκόσμια ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση

karagio theatro2 theatre1 Βοήθεια!

θέατρο, βοήθησέ με!

Κοιμάμαι. Ξύπνησέ με

είμαι χαμένη μέσα στο σκοτάδι, οδήγησέ με, τουλάχιστον κοντά σε ένα κερί

είμαι οκνηρή, κάνε με να ντρέπομαι

είμαι κουρασμένη, ανέβασέ με

είμαι αδιάφορη, χτύπησέ με

παραμένω αδιάφορη, τσαλάκωσέ μου την εικόνα

φοβάμαι, δώσε μου κουράγιο

είμαι αδαής, εκπαίδευσέ με

είμαι απάνθρωπη, εξανθρώπισέ με

 Α. ΜΝΟΥΣΚΙΝ

στο σχολείο μας΄,  για να τιμήσουμε την ημέρα θεάτρου στην εκπαίδευση όπως κάνουμε κάθε χρόνο, αποφασίσαμε φέτος να καλέσουμε Καραγκιοζοπαίχτη και να παρακολουθήσουμε την παράστασή του.

Το θέατρο σκιών , το λαϊκό θέατρο που γνωρίζουν μικροί και μεγάλοι, αποτελεί έναν τρόπο διασκέδασης με παραδοσιακό τρόπο. Οι ιστορίες του είναι κωμικές με ηθικοδιδακτικό χαρακτήρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, αλλά και όλοι οι εκπαιδευτικοί , ενθουσιαστήκαμε και διασκεδάσαμε πάρα πολύ με τις ιστορίες του Καραγκιόζη που απολαύσαμε από τον Καραγκιοζοπαίχτη.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Aπό την εκδρομή μας στην Αθήνα

Η καθιερωμένη πια εκδρομή της ΣΤ΄στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και συνοδών.

Με κεντρικό προορισμό τη Βουλή των Ελλήνων, ξεκινήσαμε το πρωί της Παρασκευής 11 του Νοέμβρη, για την πρωτεύουσα.

Η χαρά όλων μας αλλά κυρίως των παιδιών , ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, επίσης η λαχτάρα για όσα έμελλε να δούμε , μας κινητοποιούσε και περάσαμε τις ώρες της διαδρομής πολύ πολύ ευχάριστα.

Πρώτος σταθμός μας ήταν το Αττικό πάρκο , όπου συναντήσαμε πολλά και σπάνια ζώα και πουλιά.

Την επόμενη μέρα ανεβήκαμε στον Ιερό Λόφο της Ακρόπολης και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Μετά από μια μικρή περιήγηση στην Πλάκα, οδεύσαμε προς το κτήριο της Παλιάς Βουλής των Ελλήνων όπου στεγάζεται το ιστορικό Μουσείο της Αθήνας.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου εκτός όλων των άλλων , απολαύσαμε και τον χορό των νερών.

Την τρίτη και τελευταία μέρα, επισκεφτήκαμε την Βουλή των Ελλήνων, ξεναγηθήκαμε στους χώρους των παλιών ανακτόρων και θαυμάσαμε την αλλαγή φρουράς των ευζώνων.

Συνεχίσαμε με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  , απολαύσαμε την υπέροχη ξενάγηση στα Αναφιώτικα και μεταφερθήκαμε στη σχολική ζωή μιας άλλης , πολύ περασμένης εποχής.

Κι επειδή όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν δυστυχώς γρήγορα, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής , πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Μεγάλη η κούραση, αλλά και ποιος την υπολογίζει μπροστά στην υπέροχη εκδρομή μας , με την άψογη συνεργασία εκπαιδευτικών, παιδιών, γονέων- συνοδών! Και βέβαια του πρακτορείου που είχε τη διοργάνωση της εκδρομής.

DSC 9193 DSC 9188DSC 9116 DSC 9162DSC 9066 DSC 8995DSC 8994 DSC 8871

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο

Αγιασμός του σχολείου

A 20220912 085053

Στις 12 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε ο αγιασμός του σχολείου. Ένας αγιασμός με όλο το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου, με όλα τα αγαπημένα μας παιδιά και κυρίως με γονείς , συγγενείς και φίλους , που τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν επιτρεπόταν λόγω κορονοϊού.

Πιστεύουμε ότι επιστρέψαμε στην κανονικότητα και ότι αυτό δεν θα αλλάξει , τηρουμένων πάντοτε των κανόνων υγείας.

Κοινό όραμα όλων μας , είναι να ξαναγίνει το σχολείο μας, τόπος μάθησης, καλλιέργειας, χαράς, επικοινωνίας, αλληλοβοήθειας και αλληλοσεβασμού. Με ποικίλες δραστηριότητες και πάρα πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε σε όλες και όλους μια δημιουργική σχολική χρονιά!

Δημοσιεύθηκε στη Εκδηλώσεις | Σχολιάστε

θύμα, θύτης, παρατηρητής

DSC01104DSC01108DSC01114Με σύνθημα «λέμε όχι στη βία, όχι στον σχολικό εκφοβισμό», πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας βιωματικό σεμινάριο με πρωταγωνιστές τα θύματα, τους θύτες και τους παρατηρητές . Μέσα από δραματοποιήσεις , τα παιδιά μπήκαν στο ρόλο του θύτη, του θύματος , του παρατηρητή , βιώνοντας τα συναισθήματα που διακατέχουν αυτούς τους πρωταγωνιστές της σχολικής βίας.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι τάξεις Δ΄, Ε΄1, Ε΄2.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ανθοέκθεση στο σχολείο μας

DSC01097DSC01098FB IMG 1653295678027

 

Γέμισε λουλούδια, χαρούμενες φωνές, γέλια , μουσικές εξαίσιες, τραγούδια, ζωγραφιές, κέφι και πολλή χαρά το αγαπημένο μας σχολείο .

Η πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για λειτουργία ανθοέκθεσης στον χώρο του σχολείου μας, υπήρξε άριστη.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Ας εμπιστευτούμε τα παιδιά μας!

DSC01084 1DSC01082DSC01080DSC01077DSC01078DSC01084 DSC01083Tη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο σχολείο μας το μαθητικό συμβούλιο, από εκπροσώπους μαθητές όλων των τάξεων.  Το θέμα που συζητήθηκε και κάθε εκπρόσωπος κατέθεσε τις απόψεις της τάξης του  ήταν «Οι σχέσεις των  μαθητών μεταξύ τους».   Η διεξαγωγή του μαθητικού συμβουλίου βασίστηκε σε δημοκρατικό πνεύμα, στον αλληλοσεβασμό, την υπευθυνότητα, την ενεργητική ακρόαση.  Κάθε εκπρόσωπος είχε τη δυνατότητα να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του, να διατυπώσει διευκρινιστικές ερωτήσεις προς τους υπόλοιπους εκπροσώπους καθώς και να καταθέσει τις προτάσεις του πάνω στα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο ρόλος των εκπαιδευτικών  υπήρξε διευκολυντικός ως προς τη διευκρίνιση των θεμάτων και τη διεξαγωγή της συζήτησης, έχοντας ισότιμη σχέση με τους μαθητές.

Ο στόχος  του πρώτου συμβουλίου ήταν τα παιδιά να μπουν σε διαδικασία συζήτησης , ανταλλαγής απόψεων και να τεθούν οι προϋποθέσεις , ώστε να είναι η συζήτηση λειτουργική και να τηρηθούν όροι του συμβουλίου. Τονίστηκε στα παιδιά ότι το συμβούλιο είναι ένας  πολύ δυναμικός τρόπος για να μοιράζονται τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις ιδέες τους με τους συμμαθητές και να αλλάζουν δημιουργικά την καθημερινότητά τους στο σχολείο δίνοντας λύσεις συνεργατικά.

Στο σχολείο μας γίνεται μια προσπάθεια να δούμε όλοι μας την τάξη αλλά και το σχολείο ως κοινότητα, μέσα στην οποία αναπτύσσεται το δημοκρατικό πνεύμα και η ενδυνάμωση των αξιών. Οι μαθητές μας αναλαμβάνουν ρόλους και ευθύνες και βιώνουν το σχολείο τους ως υπόθεση συλλογική και δική τους. Τα Συμβούλια –Συμβούλιο τάξης και Σχολικής Κοινότητας – είναι θεμέλια της λειτουργίας του σχολείου, της ανάπτυξης της συλλογικής ευθύνης, της πειθαρχίας, του αλληλοσεβασμού, της μη βίας και φυσικά της πολιτειότητας (Σ.Λάχλου,2015)

Ας εμπιστευτούμε και ας αγκαλιάσουμε όλοι μαζί αυτή τη δράση

Ας εμπιστευτούμε τα παιδιά μας!

Δημοσιεύθηκε στη Εκπαιδευτικά θέματα | Σχολιάστε

από τα εργαστήρια δεξιοτήτων

DSC01088DSC01089DSC01085 DSC01086Μια αξιοθαύμαστη δουλειά παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Ε1 του σχολείου, κάτω από την επίβλεψη της δασκάλας τους κ. Δέσποινας.

Η δραστηριότητα αυτή των παιδιών έγινε στα πλαίσια των εργαστηρίων δραστηριοτήτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες , στην ενότητα STEM, είναι οι «HEROES OF THE WORLD» και βοηθούν τα παιδιά του κόσμου να λύσουν τα προβλήματά τους.

Οι μακέτες που δημιούργησαν, είναι οι προτάσεις τους για την αναδάσωση και την ανάπλαση ενός εθνικού πάρκου στην Αυστραλία, που κάηκε από μια μεγάλη πυρκαγιά.

Συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά σας! Συνεχίστε!!!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

από την επίσκεψή μας στον αθλοχώρο champion

DSC01017DSC01026DSC01034DSC01041Μια ιδιαίτερα ευχάριστη μέρα για όλους μας ήταν η επίσκεψη μας στον αθλητικό πολυχώρο  champion στους Ελαιώνες. Τα παιδιά , με την επίβλεψη γυμναστών, ασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες .

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

ΓΙΑΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ

DSC01003DSC00997DSC00993DSC01012

 

Η μυθιστορηματική ζωή του μεγάλου γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά , παρουσιάστηκε στα μάτια των μαθητών/τριών μας, μέσα από μια έκθεση που διατρέχει όλη του τη ζωή.

Τα παιδιά των διαφόρων τάξεων του σχολείου, επισκέφτηκαν μαζί με τους δασκάλους τους , το Τελλόγλειο Ίδρυμα όπου φιλοξενείται έκθεση με έργα του Γιανούλη Χαλεπά.

Θαύμασαν τα έργα του περίφημου γλύπτη και στη συνέχεια συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

καλό Πάσχα

pasxa1

Θε μου Πρωτομάστορα , μέσα στις πασχαλιές και Συ

Θε μου Πρωτομάστορα, μύρισες την Ανάσταση.

 

Από το Άξιον εστί

Ο.Ελύτης  1959

 

Η Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου , εύχονται στα αγαπημένα τους παιδιά και τους γονείς τους να περάσουν όμορφα τις μέρες του Πάσχα, φωτεινά, αισιόδοξα, αλληλέγγυα, ελπιδοφόρα.

Καλή ανάρρωση στους νοσούντες συναδέλφους και μαθητές/τριες.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε