Τα πρωτάκια μας “υιοθετήθηκαν”!

Αγαπητοί γονείς,

1726677602913 1Τα πρωτάκια μας υιοθετήθηκαν. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης “υιοθετούν” τους μικρότερους μαθητές και τους βοηθούν, όταν χρειάζεται. Είσαι ο μεγαλύτερος του σχολείου και το να υιοθετήσεις ένα πρωτάκι δε σημαίνει μόνο ότι το προσέχεις και το φροντίζεις, αλλά μπορεί αυτό να σηματοδοτήσει και την αρχή μιας φιλίας που θα αντέξει στον χρόνο και θα φέρνει τρυφερές και γλυκές αναμνήσεις στη θύμηση.

Τα δε πρωτάκια ξέρουν πού θα απευθυνθούν για βοήθεια στα προβλήματά τους και αισθάνονται πως τα φροντίζουν και τα προσέχουν οι μεγάλοι φίλοι τους!

Το πρόγραμμα ξεκίνησε την Τετάρτη 18/09/2024 με τη γνωριμία των δύο τάξεων στο προαύλιο του σχολείου. Με τη βοήθεια της κ. Αθηνάς, της κ. Ελευθερίας και της κυρίας Χαρούλας οι τάξεις συναντιούνται και γνωρίζονται.

Στη συνέχεια γίνεται “η υιοθεσία” όπου κάθε μαθητής/τρια της Έκτης αναλαμβάνει έναν μικρό μαθητή της Πρώτης τάξης. Το γεγονός επισφραγίζεται και με μια ζωγραφιά που έφτιαξαν μόνα τους για τον σκοπό αυτό τα παιδιά της Πρώτης. Οι δυο τάξεις θα παρουσιάσουν και μια κοινή γιορτή στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και θα αποχαιρετήσουν οι μικροί τους μεγάλους φίλους τους το καλοκαίρι πριν οι μαθητές της Στ΄ τάξης αποφοιτήσουν.

Η διαδικασία ενθουσίασε τους μαθητές! Συγχαρητήρια στις δασκάλες και τους μαθητές τους για την ωραία πρωτοβουλία που ανέλαβαν!

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό εδώ.

 

Από τη διεύθυνση του σχολείου

 

Copyright © 2024. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.

;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Copyright © Το Ιστολόγιο του 36ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση