Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων!

Αγαπημένα μας παιδιά μαντέψτε ποιος μας επισκέφτηκε πάλι!                                                Η Πινελούδα μας! Αυτή τη φορά μας έφερε έναν πολυτάλαντο φίλο της , ο οποίος σπούδασε νομική αλλά τελικά κατάλαβε ότι αυτό που του άρεσε περισσότερο ήταν η ζωγραφική. Και δεν ήταν μόνο ζωγράφος, αλλά και γλύπτης και χαράκτης! Η Πινελούδα λοιπόν θα μας γνωρίσει σήμερα τον Γάλλο Ανρί Ματίς (Henri Matisse)! Ο Ματίς παιδιά ήθελε τα έργα του να έχουν μια ελαφριά χαρά της Άνοιξης, γι αυτό και στα έργα του χρησιμοποιεί όμορφα και ζωηρά χρώματα! Όταν μεγάλωσε όμως επειδή δεν μπορούσε να ζωγραφίσει όπως θα ήθελε πήρε χαρτιά, ψαλίδι και κόλλες και δημιούργησε υπέροχα κολλάζ τα οποία τον έκαναν ακόμη πιο γνωστό!

  Στο παρακάτω βίντεο το οποίο έχει ετοιμάσει η κ. Γιάννα Καπλάνη από την παρέα των ζωγράφων, θα δείτε κάποια έργα του Ανρί Ματίς και θα μάθετε λίγες πληροφορίες για τη ζωή του.

Πίνακας του Ανρί Ματίς “The snail” (To σαλιγκάρι)

The Snail 1953 Henri Matisse 1869-1954 Purchased with assistance from the Friends of the Tate Gallery 1962 http://www.tate.org.uk/art/work/T00540

Και τώρα η σειρά σας μικροί μας καλλιτέχνες! Πάρτε μολύβια, ψαλίδι, κόλλες, χαρτιά και φτιάξτε το δικό σας πίνακα με την τεχνική του κολλάζ! Παρατηρήστε καλά τον παρακάτω πίνακα πάρτε ότι χαρτιά έχετε στο σπίτι, κόψτε τα σε κομμάτια, κολλήστε τα σε ένα μεγάλο χαρτί και δημιουργήστε το δικό σας σαλιγκάρι! Εάν δεν έχετε περιοδικά, χαρτοπετσέτες ή άλλα χρωματιστά χαρτιά μπορείτε να βάψετε το λευκό χαρτί ή την χαρτοπετσέτα και να τα κόψετε με το ψαλίδι ή και με το χέρι. Μπορείτε επίσης να τα κολλήσετε σε ένα χάρτινο πιάτο.

Ή ανοίξτε το κουτάκι της φαντασίας σας και δημιουργήστε ελεύθερα τα δικά σας ευφάνταστα κολλάζ εμπνευσμένοι από τον Ανρί Ματίς!

Περιμένουμε να δούμε τις δημιουργίες σας στο mail του σχολείου!

Ας παίξουμε!

Η Πινελούδα παιδιά έφερε και κάποια παιχνίδια μαζί της για να διασκεδάσετε παίζοντας με τον Ματίς!

Εδώ θα πρέπει να βρείτε από ποιόν πίνακα είναι το κάθε κομμάτι.

Και παρακάτω είναι τα αγαπημένα μας παζλ με τα έργα του Ανρί Ματίς.

 

Κατηγορίες: ETWINNING, ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, Η παρέα των ζωγράφων η παλέτα των χρωμάτων. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *