7η Αποστολή “Πάσχα με παιχνίδια”

Το Πάσχα έφτασε! Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μέσα, αλλά όχι μόνοι μας! Είμαστε μαζί! Η παρέα του “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ …ΜΑΖΙ” συνεχίζει τις αποστολές! Και φυσικά δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο από πασχαλινές. Ακολουθώντας τα έθιμα μας αρχικά κάνουμε τσουρέκια και βάφουμε αβγά!

Συνταγή για τσουρέκια.

Πολλές μανούλες βέβαια έχουν στείλει υπέροχες συνταγές για κουλουράκια και  τσουρέκια!  Συνεχίστε να στέλνετε για να φτιάξουμε το δικό μας βιβλίο συνταγών!

Πασχαλινά αβγά.

 

Ελάτε τώρα να κάνουμε και μια κατασκευή με τι……………..;
Διαβάστε τις οδηγίες που ακολουθούν στην παρακάτω αποστολή!

 

Παίζουμε πασχαλινή τρίλιζα με πιόνια δική μας κατασκευής!
Μπορούμε να κατασκευάσουμε τα δικά μας πιόνια με ζύμη από αλεύρι  ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή.

Περιμένουμε να δούμε τις δημιουργίες σας, στο padlet με τις  “Πασχαλινές δράσεις” ή να τις στέλνετε στο email του σχολείου.

  Και το παιχνίδι δεν σταματά εδώ!

Από την ομάδα “Μενουμε σπίτι….μαζί έχει δημιουργηθεί μια ψηφιακή διαδραστική αφίσα  όπου μπορείτε να δείτε τα έθιμα από όποια περιοχή της Ελλάδας επιθυμείτε, να κάνετε κατασκευές, να ακούσετε παραμύθια, ποιήματα ,τραγούδια αλλά και να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια!

Οδηγίες:  Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα και στην συνέχεια διαλέξτε και πατήστε σε ένα χρωματιστό κυκλάκι και μια έκπληξη θα σας περιμένει!  Μην ξεχνάτε να μας στέλνετε τις δράσεις που κάνετε στον ψηφιακό μας τοίχο ή στο email του νηπιαγωγείου.

Το παιχνίδι συνεχίζεται με…

 Το Π όπως Πάσχα

Για να σκεφτείτε και με βοηθό την φαντασία σας να φτιάξετε και να μας στείλετε το γράμμα Π . Για δείτε κάποιες ιδέες παρακάτω.

 

Αβγά από το 1 ως το 10 στη σειρά

Για να παίξετε πατήστε πάνω στην εικόνα

Βάλε τα γράμματα στη σειρά

Για να παίξετε πατήστε πάνω στην εικόνα

 

Καλή διασκέδαση

Κατηγορίες: ETWINNING, ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, Μένουμε σπίτι...........μαζί. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *