Δημιουργία προσωπικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο στους μαθητές των Νηπιαγωγείων

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο (20/3/2020) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να αποκτήσουν λογαριασμό πρόσβασης στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ.), με τον οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΣΔ (https://www.sch.gr/services).

Παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών μαθητές των Νηπιαγωγείων να φροντίσουν για την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)

Για τη διαδικασία εγγραφής επισημαίνουμε τα ακόλουθα σημεία:

  1. Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students   Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  2. Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσετε ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf
  3. Κατά την εγγραφή θα ζητηθεί ο Α.Μ. (Αριθμός Μητρώου) του/της μαθητή/τριας. ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.
  4. Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης email του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.
  5. Όταν ολοκληρωθεί η εγγραφή του/της μαθητή/τριας θα σας αποσταλεί email με τα στοιχεία εγγραφής στη διεύθυνση e-mail που δηλώσατε στην ηλεκτρονική αίτηση.

Στο πεδίο «Τάξη» πρέπει να οριστεί το λεκτικό: Προνήπια-Νήπια
Στο πεδίο «Τμήμα» συμπληρώνετε τον αριθμό του τμήματος 1, ή 2  όπως ακολουθεί παρακάτω:
1 ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: ΚΑΡΑΓΚΙΑΟΥΡΗ ΜΑΤΕΝΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΜΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ
2 ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: ΑΛΕΥΡΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΤΖΕΝΗ

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *