Σήμερα, 5-2-2026, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη άσκηση σεισμού στο σχολείο μας. Όλοι οι μαθητές/τριες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία.
Η άσκηση ξεκίνησε με το ηχητικό σήμα που προειδοποίησε για την προσομοίωση σεισμικού φαινομένου. Οι μαθητές όλων των τάξεων ανταποκρίθηκαν άμεσα και ακολούθησαν τις οδηγίες ασφαλείας. Μετά το πέρας της πρώτης φάσης, ακολούθησε η εκκένωση του κτιρίου με τάξη και ηρεμία. Όλες οι τάξεις κατευθύνθηκαν στα καθορισμένα σημεία συγκέντρωσης όπου οι εκπαιδευτικοί έκαναν την καταμέτρηση των μαθητών.
Οι τακτικές ασκήσεις σεισμού είναι απαραίτητες για να διασφαλίσουμε ότι όλοι γνωρίζουν πώς να αντιδρούν σωστά σε περίπτωση πραγματικού σεισμού. Η σημερινή άσκηση απέδειξε ότι η σχολική μας κοινότητα είναι προετοιμασμένη και μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Το σχολείο μας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τακτικές ασκήσεις ετοιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.


