Δήλωση/Επικαιροποίηση εγγραφής στο νέο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά!!!

Σας ενημερώνουμε πως από το σχολικό έτος 2022-2023 τίθεται σε εφαρμογή και στο σχολείο μας το νέο πρόγραμμα Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο αναπτύσσεται ως εξής:

  • 13.20΄- 14.00΄: Μεσημβρινό γεύμα – Διατροφική αγωγή
  • 14.10΄- 15.50’: Μελέτη – Προετοιμασία μαθημάτων (κυρίως Γλώσσα και Μαθηματικά) ή και άλλο αντικείμενο (π.χ. αγγλικά, αθλητισμός, εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή και τεχνολογία πληροφορίας και επικοινωνιών), ανάλογα με την ειδικότητα των εκπαιδευτικών που θα διδάσκουν στο Ολοήμερο.
  • 16.00΄- 17.30΄: Σχολικοί Μαθητικοί Όμιλοι, στο πλαίσιο λειτουργίας των οποίων δύναται να προσφέρεται δράση, δημιουργική απασχόληση, ελεύθερη έκφραση και ψυχαγωγία με αντικείμενα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, τα ομαδικά αθλήματα, τους παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, τη χοροκινητική έκφραση, τις εικαστικές τέχνες, τις χειροτεχνίες και κατασκευές, την εκμάθηση μουσικών οργάνων, την εκπαιδευτική ρομποτική, τα πνευματικά παιχνίδια και παζλ, τα παραδοσιακά παιχνίδια, τις επιστημονικές κατασκευές – πειράματα, τα μαθηματικά παιχνίδια, τη ρητορική τέχνη και δημιουργική γραφή, το ασφαλές και δημιουργικό διαδίκτυο, τη διαπολιτισμική παιδεία, την πολιτειότητα και πολιτότητα, τον εθελοντισμό, την παιδική επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία εφημερίδας.

Η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνεται:

α) Στις 14.55΄

β) Στις 15:50΄

γ) Στις 17:30΄

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί παρακάτω, παρακαλούμε να δηλώσετε/επικαιροποιήσετε τα στοιχεία που ζητούνται σχετικά με την εγγραφή των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο (μια φορά για κάθε παιδί σας), λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

  • Η φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο πρέπει να είναι κανονική/καθημερινή.
  • Οι μαθητές/τριες θα διαγράφονται από το Ολοήμερο, αν παρουσιάσουν 15 μέρες συνεχόμενων αδικαιολόγητων απουσιών.
  • Η ώρα αποχώρησης θα είναι οριστική. Για έκτακτες περιπτώσεις αλλαγής της ώρας αποχώρησης, μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο.

Η συμπλήρωση των στοιχείων θα πρέπει να έχει γίνει μέχρι τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2022, έτσι ώστε να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των μαθητών/τριών που θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο, να ενημερώσουμε την υπηρεσία μας και να δημιουργήσουμε τα αντίστοιχα τμήματα.

Σύνδεσμος για τη συμπλήρωση των στοιχείων που χρειαζόμαστε:

https://forms.gle/VYwGbB2URqq2vECeA

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών