Ενημέρωση για την υποβολή των self-test

Σχετικά με την έκδοση της Σχολικής Κάρτας, σας ενημερώνουμε πως από 01-11-2021 θα χρησιμοποιείται η πλατφόρμα edupass.gov.gr και όχι η self-testing.gov.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο που ακολουθεί: Λειτουργία edupass

Επισυνάπτονται και αναλυτικές οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας.

(περισσότερα…)

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2021-2022

Τη Δευτέρα 13/09/21, οι μαθητές/τριες θα έρθουν στο σχολείο στις 8:00 πμ – 8:15 πμ. Θα φέρουν μαζί τους σχολική τσάντα, διότι θα παραλάβουν τα βιβλία.

  •  Οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους και απομακρύνονται για να μη δημιουργείται συνωστισμός στην είσοδο.
  • Ο Αγιασμός θα γίνει στις 8:30 πμ.
  • Οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν από το σχολείο στις 9:30 πμ.

Μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικοί θα φορούν απαραίτητα μάσκα και θα τηρούν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Οι μαθητές/τριες, ειδικά για την προσεχή εβδομάδα, θα πρέπει να κάνουν self test την Κυριακή (12/09) και την Τετάρτη (15/09) και να φέρουν για επίδειξη τη Σχολική Κάρτα την επόμενη (Δευτέρα και Πέμπτη). Μπορεί να είναι εκτυπωμένη από την πλατφόρμα ή συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τους γονείς, όπως και πέρυσι.

Οι γονείς μπορούν να προμηθευτούν από τα φαρμακεία 6 self τεστ για όλον τον μήνα Σεπτέμβριο. Αν κάποιο παιδί έχει νοσήσει από covid-19 το τελευταίο εξάμηνο, δε χρειάζεται να κάνει self test, αλλά να έχει μαζί του προς επίδειξη το πιστοποιητικό νόσησης.

Από την επόμενη εβδομάδα (20/9 – 24/9) και στο εξής τα self tests θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και θα επιδεικνύονται στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

Ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Αγιασμός για τη σχολική χρονιά 2021-2022

Ο αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα 13-09-2021 και ώρα 8:30, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα (self test, μάσκα, αποστάσεις).

Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

Ευχές για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25-06-2021 θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου και οι τίτλοι προόδου και σπουδών των μαθητών ως εξής:

Οι τάξεις Α’, Β’, Γ’ ώρα 08.30΄ – 09.30΄

Οι τάξεις Δ’, Ε’, ΣΤ’ ώρα 09.30΄ – 10.30΄

Τους τίτλους θα παραλάβουν οι γονείς των μαθητών

 

Εκ του Σχολείου

Επιστροφή στα θρανία με ασφάλεια

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test).

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, που περιλαμβάνουν υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες, χρήση αντισηπτικών, σχολαστικούς καθαρισμούς χώρων, τακτικούς αερισμούς χώρων, ειδικότερα τώρα που και ο καλός καιρός βοηθά, εξειδικευμένα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά. (περισσότερα…)

Εγγραφές στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-22

Κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015. Οι αιτήσεις εγγραφής θα κατατίθενται στο σχολείο από 1 έως 20 Μαρτίου 2021, καθημερινά 11.00 με 13.00

Για λόγους αποφυγής της διασποράς της λοίμωξης covid-19, στον χώρο του σχολείου, παρακαλούμε να έρχεται μόνο ένας από τους δυο γονείς, χωρίς τη συνοδεία μικρών παιδιών, φορώντας απαραίτητα μάσκα και κρατώντας απόσταση 1,5 – 2 μέτρα από τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής

  • Βιβλιάριο Εμβολίων ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), συμπληρωμένο από γιατρό. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή, π.χ. εκκαθαριστικό εφορίας ή λογαριασμός ενέργειας, τηλεφώνου ή νερού
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου

Προσέλευση – αποχώρηση

Αγαπητοί γονείς και μαθητές. Προς αποφυγή του συγχρωτισμού, η προσέλευση στο σχολείο και η αποχώρηση από αυτό, διαμορφώνονται ως εξής:

Ώρες Προσέλευσης Τάξη
08:00 ΣΤ – Ε
08:10 Γ – Δ
08:20 Α – Β
Ώρες Αποχώρησης Τάξεις
13:15 Α – Β
13:20 Γ – Δ
13:20 Ε – ΣΤ

Εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς και μαθητές. Στο πλαίσιο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενημερώνουμε ότι οι σύνδεσμοι και το πρόγραμμα των ζωντανών διαδικτυακών μαθημάτων μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων webex (webex.sch.gr), θα ανακοινωθούν στα ψηφιακά τμήματα της πλατφόρμας διαχείρισης μάθησης e-me (e-me.edu.gr). Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τον παρόν ιστότοπο, τον τοίχο αναρτήσεων της e-me, καθώς και το webmail (webmail.sch.gr) των μαθητικών λογαριασμών, αφού θα αναρτώνται ή θα αποστέλλονται ενημερώσεις και υλικό τόσο από το σχολείο, όσο και από τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων. Πληροφορίες για την χρήση των εργαλείων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, μπορείτε να προσπελάσετε στους συνδέσμους που ακολουθούν. Ευχόμαστε σε όλους υγεία, ευημερία και καλή δύναμη.

Χρήση webmail

Χρήση e-me για μαθητές

Πληροφορίες για webex