31ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

..νέα, ανακοινώσεις, δρώμενα…

Ανακοίνωση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Μαρ 202027

Για να είναι δυνατή η πρόσκληση των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς ώστε να γίνουν μέλη της ψηφιακής τους τάξης, θα πρέπει να έχουν συνδεθεί τουλάχιστον μια φορά στην e-me με χρήση των διαπιστευτηρίων (όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης) που τους αποδόθηκαν κατά την εγγραφή τους στο ΠΣΔ.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Ανακοινώσεις | με ετικέτα , ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακοίνωση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση    

Σημαντική ανακοίνωση

Μαρ 202026

Ως ενέργεια διευκόλυνσης της επικοινωνίας μας λόγω της αδυναμίας των δικτυακών υποδομών του ΠΣΔ να εξυπηρετήσουν την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και για την ταχύτερη ταξινόμηση ορισμένων στοιχείων που απαιτούνται για τις διαδικασίες υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την ακόλουθη φόρμα:

https://forms.gle/Bq8aoMxhnbVRFvhz9

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σημαντική ανακοίνωση    

Εγγραφή μαθητών στο ΠΣΔ – Ανακοίνωση

Μαρ 202023

Σας ενημερώνουμε πως για την προετοιμασία της εξ΄αποστάσεως ασύγχρονης εκπαίδευσης μέσω ψηφιακής πλατφόρμας για όσο διάστημα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, θα χρειαστεί να φροντίσετε για την εγγραφή των παιδιών σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προκειμένου να αποκτήσουν μαθητικό λογαριασμό (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης), με τον οποίο θα μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης της τάξης τους, όταν θα σας ενημερώσουμε πως είναι έτοιμη. Δυστυχώς υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα στις υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να καθυστερεί.

Η εγγραφή των μαθητών/μαθητριών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο γίνεται μέσω του ιστοτόπου https://register.sch.gr/students/.

Αναλυτικές οδηγίες στο έγγραφο που θα βρείτε στον σύνδεσμο –> https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

Η διαδικασία είναι εύκολη, ωστόσο να γνωρίζετε πως λόγω του φόρτου των ημερών (μπαίνουν μαθητές και γονείς πανελλαδικά…) μπορεί να σας καθυστερήσει ή να σας πετάει εκτός. Επιμείνετε και θα τα καταφέρετε.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εγγραφή μαθητών στο ΠΣΔ – Ανακοίνωση    

Xρήση webmail του ΠΣΔ

Μαρ 202022

Μια από τις σημαντικότερες υπηρεσίες του ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) για μαθητές, σχολεία και εκπαιδευτικούς είναι το webmail.

Αναλυτικός οδηγός χρήσης που μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας σε μορφή pdf υπάρχει στον ακόλουθο σύνδεσμο https://webmail.sch.gr/sch-manual/SCH-webmail-guide.pdf

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Οδηγίες χρήσης, Χρήσιμα | με ετικέτα , ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Xρήση webmail του ΠΣΔ    

Χρήση πλατφόρμας e-me

Μαρ 202021

Το σχολείο μας έχει επιλέξει για υλοποίηση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, την e-me την νέα διαδικτυακή Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα που διατίθεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς. Η πλατφόρμα (όπως και η εναλλακτική eclass) ακόμα δεν είναι λειτουργική, καθώς δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επέκταση των δικτυακών υποδομών του ΠΣΔ όπου και φιλοξενείται…

Ωστόσο, για την χρήση της είναι πάρα πολύ σημαντικό να διαβάσει κανείς σχολαστικά τις οδηγίες*:

https://dschool.edu.gr/menoumespiti/assets/LetsStartWith_eme_StepByStep_Guidelines4Studentsv1.0-Mar2020.pdf

*πολύ πιθανό λόγω του μεγάλου φορτίου κίνησης στις δικτυακές υποδομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου να παρατηρούνται καθυστερήσεις στους χρόνους απόκρισης της πλατφόρμας

από κάτω από: Οδηγίες χρήσης, Χρήσιμα | με ετικέτα , ,  |  Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χρήση πλατφόρμας e-me    

Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα στο εργαστήριο Πληροφορικής

Οκτ 20188

Το εργαστήριο Πληροφορικής του 31ου Δημοτικού Περιστερίου αξιοποιείται με Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ). Οι εφαρμογές ΕΛΛΑΚ που έχουν υιοθετηθεί, δεν έχουν κόστος αγοράς άδειας χρήσης, οπότε οι μαθητές μας μπορούν να τις εγκαταστήσουν και χρησιμοποιήσουν ελεύθερα σε απεριόριστο αριθμό εγκαταστάσεων, και εκτός σχολείου, δηλαδή στους ιδιωτικούς τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σημειώνεται δε, ότι οι απαιτήσεις των εφαρμογών ΕΛΛΑΚ είναι κατά κανόνα περιορισμένες οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε παλαιότερου τύπου ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Έτσι, οι μαθητές μας αποκτούν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση και τις δυνατότητες των σύγχρονών ΤΠΕ, αποθαρρύνεται η χρήση παράνομου λογισμικού, ενώ χρησιμοποιείται ένα σύστημα που εναρμονίζεται πλήρως με εκπαιδευτικές αρχές και ιδανικά όπως ελευθερία, συνεργασία και δημοκρατικότητα.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Σεπ 200820

Αγαπητοί γονείς & μαθητές.

Ο διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας εύχονται καλή σχολική χρονιά!

Στοιχεία επικοινωνίας

Σεπ 200817

Ταχ. Δ/νση: Βυτίνης 23, 121 31 Περιστέρι

Τηλ.: 210-5313128

Fax: 213-0102132

E-mail: mail @ 31dim-perist.att.sch.grTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων