Ενημέρωση για εξ ΑΕ

Σας ενημερώνουμε, ότι έχει αποσταλεί ενημέρωση στις δ/νσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μας παρείχατε, για την μέχρι στιγμής λειτουργία των ψηφιακών τάξεων στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (εξ ΑΕ) e-me και eclass, τις επίσημες πλατφόρμες ασύγχρονης εξ ΑΕ, οι οποίες διατίθενται από το Υπουργείο Παιδείας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Επισκεφθείτε τους συνδέσμους των ψηφιακών τάξεων που αντιστοιχούν στο τμήμα του παιδιού σας, ώστε να γίνει ή να επαληθευτεί η εγγραφή αν έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Οι σύνδεσμοι των ψηφιακών τάξεων, για λόγους ασφαλείας, δεν δύναται να κοινοποιηθούν, και για αυτόν τον λόγο έχουν σταλεί αποκλειστικά στην δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του κάθε ενδιαφερόμενου. Σε κάθε περίπτωση για νέες ψηφιακές τάξεις που θα δημιουργούνται, θα ενημερώνεστε με νέο μήνυμα. Εάν δεν έχετε λάβει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρακαλούμε να κοιτάξετε και στον φάκελο ανεπιθύμητων. Αν δεν το βρείτε ούτε εκεί, να συμπληρώσετε εκ νέου την ακόλουθη φόρμα  https://forms.gle/Bq8aoMxhnbVRFvhz9

Σύντομες οδηγίες εγγραφής: Όταν θα ακολουθήσετε τους συνδέσμους, θα μεταφερθείτε στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας εξ ΑΕ, όπου θα συνδεθείτε με τους κωδικούς που έχετε λάβει από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ) για το παιδί. Αν δεν έχει γίνει εγγραφή στην ψηφιακή τάξη του συνδέσμου που επισκεφθήκατε, θα εμφανιστεί σχετική προτροπή για να κάνετε το αίτημα. Στην περίπτωση της e-me θα χρειαστεί απλά να πατήσετε ένα κουμπάκι που θα αποστείλει το αίτημα εγγραφής. Στην eclass θα μεταφερθείτε στην λίστα των διαθέσιμων μαθημάτων για το σχολείο, πατώντας το κουμπί “Εγγραφή σε μάθημα”, και θα επιλέξετε τα κουτάκια που υπάρχουν δίπλα από αυτά που αναφέρονται στους εκπαιδευτικούς και τα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, αναλόγως της τάξης που φοιτά ο μαθητής. Αν δεν μπορεί να επιλεγεί, τότε θα κάνετε κλικ πάνω στον σύνδεσμο του μαθήματος και θα κάνετε γραπτό αίτημα, αναφέροντας επώνυμο, όνομα και τάξη. Για τα παραπάνω παρατίθενται και σχετικές εικόνες στο τέλος. Έτσι, όταν θα επισκέπτεστε την eclass ή τη e-me θα μπορείτε να βλέπετε άμεσα τα μαθήματα στα οποία έχετε κάνει εγγραφή.

Σημειώνεται ότι, λόγω απότομης αύξησης των χρηστών του ΠΣΔ, δημιουργούνται προβλήματα στις υπηρεσίες του (πλατφόρμες εξ ΑΕ, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστοσελίδες κλπ), με αποτέλεσμα, ειδικά τις ώρες αιχμής, να παρατηρούνται μεγάλοι χρόνοι απόκρισης ή και αδυναμία προσπέλασής τους. Όπως έχουμε ενημερωθεί, οι υποδομές είναι σε διαδικασία επέκτασης και αναβάθμισης, ώστε να επέλθει η καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Εξαιρετικά σημαντικό: Για θέματα χρήσης των e-me και eclass υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά, αλλά και να ανατρέχετε κάθε φορά που θα αντιμετωπίζετε δυσκολία. Γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολο, ειδικά στην αρχή, αλλά η γνώση των λειτουργιών της πλατφόρμας είναι απαραίτητη, τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από γονείς και μαθητές.

Ειδικά οι γονείς, θα πρέπει να είναι σε θέση να επιβλέπουν και να βοηθούν τα παιδιά όσον αφορά στη μελέτη τους, στο βαθμό που γινόταν και πριν το κλείσιμο των σχολείων.

  • σελίδα με οδηγίες χρήσης της e-me, εμπλουτισμένης με εγχειρίδια και videotutorials, που αφορούν τόσο σε εντελώς αρχάριους χρήστες γα το ξεκίνημα, όσο και σε αναλυτικότερους οδηγούς χρήσης: https://dschool.edu.gr/menoumespiti/
  • σελίδα με οδηγίες χρήσης της eclass, με εγχειρίδια που αφορούν τόσο σε εντελώς αρχάριους χρήστες γα το ξεκίνημα, όσο και σε αναλυτικότερους οδηγούς χρήσης: https://eclass.sch.gr/instructions.html

Εξαιρετικά σημαντικό: Για ενημερώσεις, νέα, αλλά και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση της εξ ΑΕ, παρακαλούμε να παρακολουθείτε καθημερινά και την επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου μας στον σύνδεσμο https://blogs.sch.gr/31dhmper

Εξαιρετικά σημαντικό: Θα πρέπει τα παιδιά να επισκέπτονται καθημερινά τις ψηφιακές τους τάξεις για το νέο υλικό, δραστηριότητες, εργασίες κτλ., που πιθανόν να έχουν αναρτήσει οι εκπαιδευτικοί τους.

Εξαιρετικά σημαντικό: Μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία που δίνεται σε όλους τους χρήστες του ΠΣΔ, και μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές για την επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς όταν αυτό τους ζητηθεί, είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αναλυτικές οδηγίες χρήσης στον σύνδεσμο https://webmail.sch.gr/sch-manual/SCH-webmail-guide.pdf. H δ/νση email του παιδιού, όπως και κάθε χρήστη του ΠΣΔ, σχηματίζεται από το όνομα χρήστη ακολουθούμενο από το λεκτικό @sch.gr. Έτσι αν κάποιος έχει όνομα χρήστη το a1234567 το email του θα είναι το a1234567@sch.gr.

Ευχόμαστε υγεία και αισιοδοξία σε όλες τις οικογένειες!

Ακολουθούν επεξηγηματικές εικόνες για να σας βοηθήσουν στην εγγραφή των ψηφιακών τάξεων. Αναλυτικότερες επεξηγήσεις, υπάρχουν στους οδηγούς χρήσης, που αναφέρθηκαν παραπάνω.