ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ – ΕΥ ΖΗΝ
1. Υγεία
«Ο Ρούλης ο Τροφούλης και η περιπέτειά του στον κόσμο της υγιεινής διατροφής»
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η εκπαίδευση των παιδιών του Νηπιαγωγείου αλλά και των πρώτων τάξεων Α’ και Β’ Δημοτικού στην υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Η επίτευξη πραγματοποιείται μέσα από μια σειρά εργαστηρίων βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης, σε συνδυασμό με τη χρήση και αξιοποίησης των ψηφιακών εργαλείων. Πιο συγκεκριμένα, το παρόν πρόγραμμα αποσκοπεί στην προαγωγή της διατροφικής αξίας των προϊόντων που καταναλώνουμε (εποχιακά φρούτα και λαχανικά, τυποποιημένα προϊόντα κλπ.) καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την υιοθέτηση ενός νέου διατροφικού προφίλ.
Ο Ρούλης ο Διατροφούλης (η κούκλα της τάξης) ήρθε στο Νηπιαγωγείο μας για να μας μιλήσει για την υγιεινή διατροφή!

ο Ρούλης ο Διατροφούλης

Ενθουσιαστήκαμε όλοι τόσο πολύ μαζί του, που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα διατροφής φτιάξαμε τις δικές μας κούκλες!!!

Η Ρούλα η Διατροφούλα

Ο Ρούλης ο Διατροφούλης

CodeWeek 9-24 Οκτωβρίου 2021

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη βδομάδα κώδικα CodeWeek 9-24 Οκτωβρίου 2021

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο !!!

Περισσότερες πληροφορίες:https://codeweek.eu/
Η δράση μας υλοποιείται στο πλαίσιο της ομάδας «Crack the Code – Σπάσε τον Κώδικα» και οι δραστηριότητες θα ανέβουν σε padlet

Δημιουργούμε με μαύρο μαρκαδόρο μια εικόνα σε ένα πλέγμα και στη συνέχεια την κωδικοποιούμε χρησιμοποιώντας κάτι σαν δυαδικό σύστημα, έναν κώδικα δλδ. Για κάθε μαύρο τετράγωνο χρησιμοποιούμε τον αριθμό 1 και για κάθε λευκό, το 0. Έτσι, γράφουμε τον κώδικα κάθε σειράς. Τα παιδιά καλούνται να σπάσουν τον κώδικα και να ανακαλύψουν την εικόνα!

Από το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχουν και τα τρία τμήματα (2 πρωινά και ολοήμερο) με τις δραστηριότητες:

Κίτρινο και φωτεινό, θα με δεις το βράδυ στον ουρανό. Τι είμαι?


Και αφού φτιάξαμε τους δικούς μας κώδικες και σπάσαμε κώδικες άλλων σχολείων, παραλάβαμε και το βραβείο μας για την συμμετοχή μας!!!
Screenshot 20220226 121121 Word