Απόκριες στο 2ο Νηπιαγωγείο Περαίας

Φεβρουάριος!!! Είναι από τους αγαπημένους μήνες του χρόνου για παιδιά και μεγάλους! Και η αγάπη  γίνεται χαρά και τρέλα, μόλις στολιστεί η τάξη, κατασκευάζονται οι πρώτες μάσκες για τη γιορτή της αποκριάς !!! Και ακούς κάθε μέρα “τι θα φτιάξουμε σήμερα;”, “κι αυτό κυρία…”,  και ζούμε το Τριώδιο με μια χαρά στολισμένη με κομφετί και σερπαντίνες!!!

IMG 2f9fab639eaf25dc337bf8b626fc737e V Συνέχεια

Μουσικοθεατρική παράσταση

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025 παρακολουθήσαμε στο σχολέιο μας την μουσικο θεατρική παράσταση ” Το Γαϊτανάκι” από την Θεατρική Ομάδα ” Παραμυθωνία”. Ήταν μία πολύ ωραία παράσταση με τους μουσικούς ήχους της κιθάρας και την ωραία αφήγηση της κας Αντωνίας. ήταν μία διαδραστική παράσταση καθώς συμμετείχαν και τα παιδιά και στο τέλος χορέψαμε και το παραδοσιακό γαϊτανάκι !

    20250228 07345020250228 073531

4η Συνάντηση Ομάδας Γονέων – Σχέσεις Σχολείου Οικογένειας

 

3

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025 πραγαματοποιήθηκε η 4η Συνάντηση της Ομάδας Γονέων, που έχει δημιουργηθεί στο 2ο Νηπιαγωγείο Περαίας, με Θέμα “Σχέσεις Σχολέιου -Οικογένειας” και ομιλήτρια την Προϊσταμένη του  νηπιαγωγείου κα Μπούκλα Ελένη .

Οι διαστάσεις που παρουσιάστηκαν ήταν :

– Με ποιον τρόπο επιδρούν το Σχολείο και η Οικογένεια, ως Φορείς Κοινωνικοποίησης

  • στην ανάπτυξη 
  • στην μάθηση
  • & στην κοινωνικοποίηση του παιδιού

-Ποια ήταν η εξέλιξη στις σχέσεις σχολείου – οικογένειας 

Το βιο-οικοσυστημικό μοντέλο στις σχέσεις σχολείου – οικογένειας

Το μοντέλο των επικαλυπτόμενων σφαιρών της Epstein

Γονεϊκότητα, Τι είναι;

Μοντέλα γονεϊκής συμμετοχής στη σχολική κοινότητα

Οφέλη συνεργασίας Σχολείου – Οικογένειας.

Ακολούθησε Συζήτηση- Προβληματισμοί.

Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας (2)

Στα πλαίσια της δράσης ” Έχεις κι εσύ σχολείο σήμερα!” με στόχο την καλλιέργεια της συνεργασίας σχολείου οικογένειας, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την μητέρα μαθήτριας μας, η οποία διάβασε το παραμύθι στα παιδιά ” Ωχ πρασίνισα !” της Χριστίνας Αποστολίδη. Το συγκεκριμένο βιβλίο διαπραγματεύεται το συναίσθημα της ζήλιας και παρουσιάζει στα παιδιά τρόπους αναγνώρισης, έκφρασης και εκτόνωσης του συναισθήματος. 

Η μητέρα  μετά την ανάγνωση της ιστορίας συζήτησε με τα παιδιά για τη ζήλια και υλοποίησαν και μία κατασκευή , που το κάθε παιδί ζωγράφισε τη ζήλια όπως εκέινο ήθελε. 

IMG bdedfe8ea1a6b65fdc5aa7abfafd50ed V IMG 467483ce037a83372426456728bb9a03 V IMG b819f43bda3eb6b2bbe4ffd9f389cc81 V

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας! 

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (2025)

SCH Article Image 5

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2025, με το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου μιλήσαμε με τα παιδιά για την  ασφάλεια και την υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου. Το υλικό απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, μας πρόσφερε  χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία για την προστασία και την ορθή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Συνέχεια

Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας

Προσθέστε δευτερεύουσα επικεφαλίδα

Το σχολικό έτος 2024-2025 , στα πλαίσια της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, υλοποιείται ένα σχέδιο δράσης  που επιδιώκει την  ενδυνάμωση των σχέσεων σχολείου και οικογένειας, με βασικό στόχο την  ενεργό συμμετοχή  των γονέων στην εκπαιδευτική καθημερινότητα των μαθητών/τριών. Προγραμματίσαμε την επίσκεψη όσων γονέων δήλωσαν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση , να επισκέπτονται το σχολείο μας μία διδακτική ώρα, και σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό του τμήματος να αξιοποιούν το χρόνο με τα παιδιά είτε με την αφήγηση κάποιου παραμυθιού, είτε με την παρουσίαση του επαγγέλματός τους κλπ. Τη δράση αυτή την ονομάσαμε ” Έχεις κι εσύ σχολείο σήμερα!” αποσκοπώντας στην καλλιέργεια της συνεργασίας σχολείου οικογένειας η οποία  συμβάλλει ιδιαίτερα στην ανάπτυξη των παιδιών!

https://forms.gle/yb3TT66BPKvyJ3Nh6

Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε τον πατέρα μιας μαθήτριας του σχολείου μας ο οποίος μας μίλησε για το επάγγελμα του.

20250203 190915 20250203 190935

Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε τις δράσεις μας ενισχύοντας την επιστημονική πεποίθηση ότι όταν οι γονείς συνεργάζονται με τη σχολική μονάδα ,τα παιδιά έχουν  ενισχυμένη κοινωνική λειτουργία και λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς (Nokali,et.al.2010).