Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα-CODE WEEK

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε σε δύο δημιουργικές δραστηριότητες που εισήγαγαν τα παιδιά στον προγραμματισμό με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο. Στην πρώτη δραστηριότητα, «Γίνε ο Βασιλιάς των Ονομάτων», τα παιδιά χρησιμοποίησαν το εκπαιδευτικό ρομποτάκι Beebot, προγραμματίζοντάς το να φτάσει στα γράμματα του ονόματός τους και να γίνουν οι βασιλιάδες και βασίλισσες του ονόματός τους.

Στη δεύτερη δραστηριότητα, «Κώδικας με τον Πιτ Μοντριάν», τα παιδιά γνωρίστηκαν με το έργο και την τεχονοτροπία του ζωγράφου και, μέσα από παιχνίδια παρατήρησης, παζλ και ζωγραφική, έμαθαν να «προγραμματίζουν» τον δικό τους πίνακα χρησιμοποιώντας έναν απλό χρωματικό κώδικα.

Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, τα παιδιά ανέπτυξαν την παρατηρητικότητα, τη λογική σκέψη και τη δημιουργικότητά τους, ανακαλύπτοντας πώς η τέχνη και ο προγραμματισμός μπορούν να συνδυαστούν με διασκεδαστικό και εποικοδομητικό τρόπο.

Code Week 2025 MondrianPolish 20251016 215124258