Στα πλαίσια των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στο θεματικό κύκλο Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη,  υποθεματική συμπερίληψη, αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα υλοποιήσαμε το πρόγραμμα “Νηπίων Παιδεία, το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία”.  Σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις δράσεις μας.

Ξεκινήσαμε με παιχνίδια ενεργοποίησης και δέσιμο της ομάδας. Δημιουργήσαμε την ανθοδέσμη της τάξης μας και το παζλ της ομάδας μας.

10 11

Μάθαμε να διαχειριζόμαστε το θυμό μας παρακολουθώντας σχετικό βίντεο και δημιουργήσαμε το θυμόμετρό μας.

8 1

Χρησιμοποιώντας το jenga φτιάξαμε τον πύργο με τα ονόματά μας και προσπαθήσαμε  να πάρουμε ένα ξυλάκι χωρίς να πέσει ο πύργος.

7

Αξιοποιήσαμε διδακτικά το παραμύθι του Pennart “Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια” , κατασκευάσαμε ένα αστέρι και ζωγραφίσαμε το δικό μας ταλέντο.

9

Χρησιμοποιώντας εφημερίδες γίναμε κατάσκοποι και παρατηρούσαμε τους συμμαθητές μας βρίσκοντας ομοιότητες ως προς τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Ζωγραφίσαμε και τους εαυτούς μας με εφημερίδες.

65

Φτιάξαμε και τις ταυτότητές μας.

1

Παρακολουθώντας την ιστορία “Η εχθρόπιτα”, δημιουργήσαμε τη μηλόπιτα της αγάπης και την κουρτίνα της αγάπης.

4 1 12

Αξιοποιήσαμε διδακτικά το παραμύθι του Ντέιβιντ Μακ Κι “Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας” και φτιάξαμε τους δικούς μας ελέφαντες.

2