Τα Χριστούγεννα είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου . Εμείς στο νηπιαγωγείο τη ζούμε έντονα δημιουργώντας. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις κατασκευές μας.

1 3 2 3 3 2 4 2 5 2 6 1 7 1 8 9 10 11 12

Φυσικά ήρθε στο σχολείο μας και ο Άγιος Βασίλης , μας έφερε δώρα και ενθουσιαστήκαμε μικροί και μεγάλοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που στηρίζει το έργο μας.

13

Καλές γιορτές με υγεία κι αγάπη!!!!!

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά, μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση  όλων των νηπιαγωγείων του Παλαμά και του νηπιαγωγείου Μάρκου σε συνεργασία με το θέατρο Όψεις και τον κ. Παύλο Βησσαρίου. Εκπαιδευτικοί, γονείς και  παιδιά παρακολούθησαν την ιστορία του Παπουτσή και των Ξωτικών, τραγούδησαν τα κάλαντα με τα τριγωνάκια τους και το Ρούντολφ. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν για την υλοποίηση της δράσης και ιδιαιτέρως τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

4 16 7 5 1 1 23 1

 

1 15

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες στις τάξεις των δημόσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2012 από την πολιτιστική εταιρεία Η ΠΥΡΝΑ με τη συνεργασία του Γραφείου Περιβάλλοντος της Α’ Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών.

Σκοπός του προγράμματος είναι  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Η ύπαρξη διαφορετικών βιβλίων γύρω από το ίδιο θέμα προσφέρει στα παιδιά ποικιλία πληροφοριών και ερεθισμάτων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν κριτική σκέψη, ενώ το έργο καταξιωμένων εικονογράφων καλλιεργεί την αισθητική τους και προάγει μορφές επικοινωνίας όπως η μη λεκτική. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® εισάγουν τους μαθητές στον κόσμο της λογοτεχνίας και της έρευνας, και τους παρέχουν την επιλογή να δανειστούν τα βιβλία στο σπίτι και να μοιραστούν την απόλαυση του διαβάσματος με την οικογένειά τους.

Η βαλίτσα που έφτασε στο σχολείο μας περιέχει 15 διαφορετικά βιβλία του συγγραφέα και εικονογράφου Έρικ Καρλ.

2 1 3 4

 

Καλά αναγνωστικά μας ταξίδια!!!!!!!!!

 

Στα πλαίσια των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στο θεματικό κύκλο Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη,  υποθεματική συμπερίληψη, αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα υλοποιήσαμε το πρόγραμμα “Νηπίων Παιδεία, το πρώτο βήμα στη Δημοκρατία”.  Σας παρουσιάζουμε ορισμένες από τις δράσεις μας.

Ξεκινήσαμε με παιχνίδια ενεργοποίησης και δέσιμο της ομάδας. Δημιουργήσαμε την ανθοδέσμη της τάξης μας και το παζλ της ομάδας μας.

10 11

Μάθαμε να διαχειριζόμαστε το θυμό μας παρακολουθώντας σχετικό βίντεο και δημιουργήσαμε το θυμόμετρό μας.

8 1

Χρησιμοποιώντας το jenga φτιάξαμε τον πύργο με τα ονόματά μας και προσπαθήσαμε  να πάρουμε ένα ξυλάκι χωρίς να πέσει ο πύργος.

7

Αξιοποιήσαμε διδακτικά το παραμύθι του Pennart “Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια” , κατασκευάσαμε ένα αστέρι και ζωγραφίσαμε το δικό μας ταλέντο.

9

Χρησιμοποιώντας εφημερίδες γίναμε κατάσκοποι και παρατηρούσαμε τους συμμαθητές μας βρίσκοντας ομοιότητες ως προς τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά. Ζωγραφίσαμε και τους εαυτούς μας με εφημερίδες.

65

Φτιάξαμε και τις ταυτότητές μας.

1

Παρακολουθώντας την ιστορία “Η εχθρόπιτα”, δημιουργήσαμε τη μηλόπιτα της αγάπης και την κουρτίνα της αγάπης.

4 1 12

Αξιοποιήσαμε διδακτικά το παραμύθι του Ντέιβιντ Μακ Κι “Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας” και φτιάξαμε τους δικούς μας ελέφαντες.

2

 

 

Make a Wish!  “Δεν είναι απλά  μια  ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή. Όταν εύχεσαι, ελπίζεις κι όταν ελπίζεις, παλεύεις”.

Έχοντας αυτό σαν βασική αρχή το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάνει πραγματικότητα τις Ευχές παιδιών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες .

Τα αστέρια του Make a Wish έφτασαν και φέτος στο νηπιαγωγείο μας. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια και βοήθησαν ώστε κάποια παιδιά να πραγματοποιήσουν μια ευχή τους

Το πιστοποιητικό της συμμετοχής μας στη δράση.



Λήψη αρχείου