ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ Make-A-Wish  (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

Αγαπητοί γονείς, φέτος το νηπιαγωγείο μας για πρώτη φορά συμμετέχει στο πρόγραμμα Αστέρι της Ευχής, το οποίο υλοποιείται για 23η χρονιά με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (αρ.πρωτ. Φ.2.1/ΜΓ/68152/126587/Δ7 & Φ.14/118351/ΦΔ/125759/Δ1).

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από μία πολύ σοβαρή ασθένεια. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω. Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι ο τρόπος να ξαναγίνει ένα παιδί, παιδί.  Δίνεται η δυνατότητα σε κάθε μαθητή με το συμβολικό ποσό των 2€ να αποκτήσει το δικό του Αστέρι της Ευχής και να βοηθήσει ένα παιδί που μάχεται για τη ζωή του. Το πιο σημαντικό είναι ότι φέτος έχουν την ευκαιρία να «επικοινωνήσουν» με τα παιδιά ευχής και να τους γράψουν μηνύματα αγάπης και ελπίδας σε μία αποσπώμενη καρδιά. Οι καρδιές μπορούν να σταλούν πίσω στα παιδιά ευχής μέσω του Οργανισμού, σε ένα δείγμα συμπαράστασης και αγάπης. Όλοι μαζί, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, θα καταφέρουμε με την προσφορά μας να στείλουμε το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της ζωής!!!

make a wish

ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΡΓΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΑΠΟΛΕΙΠΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

Στο νηπιαγωγείο μας φυτέψαμε σπόρους και τους είδαμε να φυτρώνουν. Τα παιδιά καθημερινά με πολλή αγάπη και μεράκι φροντίζουν τα φυτά. Τα ποτίζουν, τα βγάζουν στον ήλιο και στον καθαρό αέρα και τα προσέχουν πολύ!!!

PB070050PB070048

PB240005

ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

 

 

ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ, ΤΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΚΑΡΠΟ ΤΟΥ!!!

PB210002

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

PB210001PB240012

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΠΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για την Διατροφή, συνεργαστήκαμε με το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία  Μουζακίου. Οι μικροί μας μαθητές, ενημερώθηκαν διαδικτυακά για το θέμα “Διατροφή και περιβάλλον”. Συζητήσαμε για τις διατροφικές μας  συνήθειες, που κάνουν καλό στην υγεία μας και στο περιβάλλον, καθώς και για το “οικολογικό αποτύπωμα” στο κολατσιό μας. Φτιάξαμε και γευτήκαμε φρουτοσαλάτα με φρούτα εποχής. Γίναμε σεφ και παρασκευάσαμε υγιεινό επιδόρπιο με μπισκότα ολικής άλεσης, γιαούρτι και μέλι. 

PB170074PB170081PB180086PB180105PB180099PB170076

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δουλεύοντας το 5ο εργαστήριο δεξιοτήτων για την υγιεινή διατροφή, τα παιδιά με την καθοδήγηση της νηπιαγωγού, δημιούργησαν το παραμύθι <<Η Υγιεινούλα και η βλαβερούλα, δύο δίδυμες, όχι και τόσο ίδιες!>> Απολαύστε το!!!



Λήψη αρχείου

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Αγαπητοί γονείς, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εν όψει των Χριστουγέννων, συγκεντρώνουμε τρόφιμα συσκευασμένα και μακράς διάρκειας, είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας, είδη υγιεινής και οικιακής χρήσης  για  «Tο Χαμόγελο του Παιδιού», στο νηπιαγωγείο μας. Η συγκέντρωση των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 3-12- 2021.

Η ευαισθησία και η κινητοποίηση των παιδιών που θα ανταποκριθούν στην έκκληση θα είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του Οργανισμού και θα αναδείξει την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, δημιουργώντας παράλληλα συνθήκες αισιοδοξίας στο σχολικό περιβάλλον.

Ας στηρίξουμε ΟΛΟΙ  έμπρακτα, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας το «Tο Χαμόγελο του Παιδιού».

Χαμόγελο του Παιδιού λογότυπο

ΗΜΕΡΑ ΦΡΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς, στο νηπιαγωγείο προσέχουμε την διατροφή μας,  ακολουθούμε σωστές διατροφικές συνήθειες, γι’  αυτό  καθιερώσαμε ως ημέρα φρούτου την Παρασκευή. Παιδιά και εκπαιδευτικοί κάθε Παρασκευή τρώμε για δεκατιανό μόνο φρούτα, φρούτα εποχής. Ας το τηρήσουμε όλοι!!!!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων και του θεματικού κύκλου ”Ζω καλύτερα – ευ ζην” (διατροφή) την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μετά από πρόσκληση μας, η κυρία Δήμητρα Στρατίκη, διαιτολόγος της πόλης μας, και ενημέρωσε τα νήπια για τη σωστή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο ζωής. Την ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη παρουσίαση και προπαντός για την προθυμία της.

PB070054 PB070058

PB070065 PB070067