“Η ίδια η ζωή είναι το πιο υπέροχο παραμύθι”- Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024, όλα τα σχολεία του κόσμου συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου,η οποία  καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του  Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Λίγα λόγια για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Δανός συγγραφέας και ποιητής, πασίγνωστος σ’ όλο τον κόσμο για τα παραμύθια του. Το προσωπικό του καταφύγιο ήταν ένα μικρό κουκλοθέατρο. Έφτιαχνε με τα ίδια του τα χέρια τις κούκλες, τις έντυνε κι έδινε τις δικές του  παραστάσεις, με έργα κυρίως του Σαίξπηρ. Το 1835, δημοσίευσετα πρώτα του «Παραμύθια για παιδιά» και  8 χρόνια αργότερα κέρδισαν την επιδοκιμασία του κόσμου. Έγραψε συνολικά 168 παραμύθια , τα οποία είναι και τα πιο πολυμεταφρασμένα έργα σ’ όλη την ιστορία της λογοτεχνίας.  Τα πιο γνωστά του είναι  «Τα κόκκινα Παπούτσια», «Η πριγκίπισσα και το μπιζέλι», «Η βασίλισσα του χιονιού», «Το ασχημόπαπο», «Το μολυβένιο στρατιωτάκι», «Το μικρό έλατο», «Η μικρή γοργόνα», «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» και «Η Τοσοδούλα», με  ιστορίες  περιστρέφονταν γύρω από θέματα αγάπης, συμπόνιας, θάρρους, ενσυναίσθησης  και πίστης στην επικράτηση του καλού. Η οικουμενικότητα των παραμυθιών του είχε παγκόσμια απήχηση, ενέπνευσε και συνεχίζει να εμπνέει μέχρι και σήμερα πολλούς συγγραφείς και καλλιτέχνες!

Θέλοντας να τιμήσουμε και εμείς το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και άλλων σπουδαίων συγγραφέων, διαβάσαμε το παραμύθι ” Ο κηπουρός των παραμυθιών” του Gobbetti Claudio και αποφασίσαμε να φτιάξουμε την παρακάτω αφίσα με τους ήρωες των αγαπημένων μας παραμυθιών.

d9fdff2d 5b70 4bef 9adc 9aa9376e7f90

~Σε ευχαριστούμε για τη μαγευτική κληρονομιά που μας άφησες ~