AAAAAAAAAAAAAAX….MOYΣΕΙΟ!!!!

    Αγαπητά μας παιδιά, γεια σας ξανά! Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα 18 Μαΐου που μας πέρασε, ήταν μια από τις πιο αγαπημένες παγκόσμιες ημέρες, αυτή του Μουσείου! Κάθε χρόνο από το 1977 αυτή τη μέρα, έχουμε μια ευκαιρία να θυμόμαστε την σημασία των Μουσείων στην ανάπτυξη του πολιτισμού και της κοινωνίας μας! Στα πολύ παλιά χρόνια, τα μουσεία ανήκαν σε ιδιώτες οι οποίοι δεν ήταν πάντα πρόθυμοι να αφήνουν τους απλούς ανθρώπους να τα επισκέπτονται, κάτι που ευτυχώς άλλαξε με την πάροδο του χρόνου  και τώρα όλοι μπορούμε να απολαμβάνουμε τις επισκέψεις μας σε αυτά παρατηρώντας και θαυμάζοντας όλους αυτούς τους θησαυρούς που μας δείχνουν πώς έζησαν άνθρωποι αληθινοί σαν κι εμάς, πριν από πολλά χρόνια!

ΕΔΩ , μπορείτε να ξεφυλλίσετε κάποια από τα είδη των μουσείων που μπορείτε να επισκεφθείτε, πάμε να τα δούμε;

     Μπορείς να παίξεις μαζί με την μαμά ή τον μπαμπά το παρακάτω παιχνίδι; Πού νομίζετε ότι βρίσκεται αυτή η μικρή επισκέπτρια;

      Στο δικό σου περιβάλλον σίγουρα υπάρχει κάτι ξεχωριστό , ένα παιχνίδι, ένα απλό αντικείμενο, μια κούπα, ένα ρούχο , ένα κατοικίδιο, ένα κόσμημα, που αν σου ζητούσαν να το συμπεριλάβουν στα εκθέματα ενός Μουσείου θα σε γέμιζε με μεγάλη περηφάνια.. Θα ήθελες να μας το ζωγραφίσεις ή να φτιάξεις ένα μικρό άγαλμα που να το αναπαριστά;

Στο παρακάτω διάσημο τραγούδι από την Λιλιπούπολη , ο πρωταγωνιστής επιθυμεί να ζήσει για πάντα μέσα στο μουσείο ,ακόμα και όταν όλοι θα έχουν φύγει ! Θυμάστε το παιχνίδι με τον φύλακα του Μουσείου που όταν αποκοιμιέται όλα τα αγάλματα ζωντανεύουν και ξεφαντώνουν;

 

 

    Η επιθυμία αυτή έγινε πραγματικότητα για ένα μικρό αγόρι , τον Γιάννη,  στο βραβευμένο βιβλίο που μπορείτε ν΄ακούσετε και να δείτε πατώντας στην εικόνα!

    Εσείς ,αλήθεια, σε ποιο Μουσείο θα θέλατε να κρυφτείτε και να εξερευνήσετε ; Περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας!

  Ελπίζουμε σύντομα να είμαστε σε θέση να περάσουμε τις πόρτες των αμέτρητων μουσείων της χώρας μας και να περιπλανηθούμε  και να “συνομιλήσουμε” με το παρελθόν μας!

Θα τα ξαναπούμε σύντομα, να είστε καλά και ασφαλείς!

 

Πηγές για τα είδη των μουσείων και το διαδραστικό παιχνίδι :

https://blogs.sch.gr/2nipanav/

 

 

 

1 σχόλιο στο “AAAAAAAAAAAAAAX….MOYΣΕΙΟ!!!!

  1. Καλημέρα! Θα ήθελα να δω το μουσικό του θεάτρου σκιών! Και το αρχαιολογικό μουσιο το τμήμα της αρχαίας Αιγύπτου! Δ.Σ. (ν.1)

Τα σχόλια είναι κλειστά.