Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κώδικα στοχεύει στο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό και εφικτό από όλα τα παιδιά. Μέσα από απλές αλλά δημιουργικές δραστηριότητες τα παιδιά εξοικειώνονται με την προγραμματιστική σκέψη και ενισχύουν δεξιότητες όπως η αναλυτική σκέψη και η αλγοριθμική επίλυση προβλημάτων, ορισμένες από τις βασικότερες δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Για όλους αυτούς τους λόγους κι εμείς…Σπάσαμε τους κώδικες και το ευχαριστηθήκαμε!!
Μέσα από την ευκαιρία που μας δόθηκε από τη συμμετοχή μας, μαζί με άλλα Νηπιαγωγεία ανά την Ελλάδα, στην ομάδα της κ. Μαρίνας Ζαχαρία, ήρθαμε σε επαφή με δραστηριότητες ανάλυσης και δημιουργίας κώδικα, χωρίς τη ανάγκη διαδικτύου ή ιδιαίτερου εξοπλισμού. Έτσι, γνωρίσαμε και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε τον δυαδικό κώδικα, δηλαδή “τη γλώσσα” που μιλάει ο υπολογιστής μας.
Αφού, λοιπόν, ενημερωθήκαμε για την αποστολή μας από τον Κόντι Ρομποτάκη…
…ξεκινήσαμε να σπάμε κώδικες…

…και να σπάμε….και να σπάμε…..
…ώσπου από την πολλή εξάσκηση, γίναμε τόσο καλοί, που λάβαμε βραβείο Αριστείας για την προσπάθεια και τη συμμετοχή μας στην ομαδική αυτή δράση της κ. Ζαχαρία.


Πολλά πολλά συγχαρητήρια!!!!



