Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  24/9/2021

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  24/9/2021

 Λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρατηρούνται ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας και άσκησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενισχύει και υποστηρίζει το πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – #ESSD2021», ως δράση της πανευρωπαϊκής εκστρατείας #Be Active στο σχολικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μια ευκαιρία κινητοποίησης μαθητών/τριών, γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών προς έναν ενεργό τρόπο ζωής, ο οποίος συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ενισχύει τις σχολικές επιδόσεις.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι η αλλαγή κουλτούρας της νέας γενιάς προς έναν δραστήριο, πιο ενεργό τρόπο ζωής που οδηγεί στην υγεία, σωματική και ψυχική. Επαναδραστηριοποιούμε τα σχολεία μας, καλλιεργούμε στα παιδιά τη δίψα για ζωή και κίνηση, καταπολεμούμε την καθιστική ζωή και την πολύωρη ψηφιακή ενασχόληση.
Υπό έμφαση θέμα για το 2021 είναι «Χώροι άθλησης στο σχολείο», μετατροπή χώρων του σχολείου σε χώρους όπου τα παιδιά θα εμπνέονται να ασκούνται και να παίζουν.

Στο σχολείο μας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24-9-2021 πεζοπορία  από την 3η -5η ώρα.  Κάθε τμήμα  χωριστά. Θα τηρηθούν οι σχετικές κοινές Υπουργικές Αποφάσεις η/και εγκυκλίους του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούν (α) στα μέτρα ασφαλούς λειτουργιάς των εκπαιδευτικών μονάδων για την πρόληψη και αποφυγή διασποράς του Κορωνοϊού SARS-COV-2 και (β) στα κατά τόπους μέτρα που λαμβάνονται από την πολιτεία στον τομέα της υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του COVID-19.

 

Αφήστε μια απάντηση