Ανακοίνωση 14/10/2019

Σχετικά με το πρόβλημα του Κυλικείου του 1ου και 2ου ΓΕΛ
και τις δηλώσεις μέλους της Σχολικής Επιτροπής
1. Οι Διευθυντές του 1ου και 2ου Λυκείου απευθύνονται εγγράφως στα θεσμικά όργανα:
Α. Την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κα Λάμπουρα.
Β. Την εντεταλμένη για θέματα Παιδείας και Πρόνοιας κα Μ. Ζερβού.
2. Έχουν σταλεί πολλά έγγραφα στα παραπάνω όργανα, χωρίς ποτέ να υπάρξει έγγραφη απάντηση.
3. Οι προτάσεις της Σχολικής Επιτροπής τηλεφωνικά διατυπωμένες, ουδέποτε εγγράφως, ήταν οι εξής:
α) Να φέρουν οι μαθητές νερό και τροφή από το σπίτι τους.
β) Να εξυπηρετούνται τα 2 σχολεία από το κυλικείο του 3ου ΓΕΛ και
γ) Τα διαλείμματα των τριών Λυκείων να μη συμπίπτουν αλλά να μετακινηθούν τα διαλείμματα του 1ου και του 2ου αργότερα πέντε ή δέκα λεπτά , ώστε να εξυπηρετούνται οι 680 μαθητές στο χώρο του 3ου ΓΕΛ.
4. Σχετικά με τη (β) πρόταση δηλώνουμε τα εξής:
α) Η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ δεν έχει ενημερωθεί ποτέ και από κανέναν επισήμως, όπως θάπρεπε.
β) Ο διαχειριστής του κυλικείου του 3ου ΓΕΛ δήλωσε ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει 1000 μαθητές ημερησίως.
5. Η τελευταία πρόταση (γ) κρίθηκε παντελώς ατελέσφορη, διότι το 3ο ΓΕΛ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει έχοντας 680 μαθητές στο χώρο του. Θα είχε παρατεταμένα διαλλείματα, άρα θα ήταν υπό διάλυση το ωρολόγιο πρόγραμμά του. Επιπλέον ο διαχειριστής του Κυλικείου του 3ου ΓΕΛ δήλωσε ότι θα ήταν αδύνατον να εξυπηρετήσει άλλα 680 άτομα την ίδια ημέρα.

Ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ

Ανακοίνωση

Το σχολικό συγκρότημα 1ου & 2ου ΓΕ.Λ. με 690 μαθητές και 60 καθηγητές λειτουργεί από την αρχή της χρονιάς χωρίς φύλακα και χωρίς κυλικείο με αποτέλεσμα τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητά του.
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει φύλακας, παρά τις διαβεβαιώσεις από μέρους της δημοτικής αρχής ότι είναι «θέμα ημερών». Οι διαβεβαιώσεις αυτές δίνονταν τακτικά στις διευθύνσεις των σχολείων από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα 9 Οκτωβρίου και αποδείχτηκε ότι ήταν χωρίς αντίκρισμα.
Το κυλικείο – για το οποίο η σχετική προκήρυξη έγινε μόλις στις 18 Σεπτέμβρη- θα λειτουργήσει περί τα μέσα Νοεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι διευθύνσεις των δύο σχολείων προσπαθούν να βρεθεί προσωρινή λύση, η οποία όμως δεν βρέθηκε, καθώς οι αρμόδιοι του Δήμου Κερκυραίων επιμένουν να τηρηθεί το γράμμα του νόμου και δεν λαβαίνουν υπόψιν τους την απελπιστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Οι προσπάθειες και παρεμβάσεις που έγιναν από τους Συλλόγους Γονέων των δύο σχολείων και την ΕΛΜΕ Κέρκυρας επίσης δεν είχαν αποτέλεσμα.
Επισημαίνουμε ότι η τοποθέτηση φύλακα και η λειτουργία του κυλικείου είναι αρμοδιότητα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του Δήμου Κερκυραίων.

Ο δ/ντής του 2ου ΓΕ.Λ.

Κυλικείο

MasterClass Κέρκυρα 2019

Όπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική δραστηριότητα: MasterClass Κέρκυρα 2019
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από 30 μαθητές της Β΄ και Γ’ Λυκείου από το 1ο, 2ο, 4ο, και 5ο Λύκειο Κέρκυρας
Την εκδήλωση τη διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Εκλαϊκευσης με εκπρόσωπο τον καθηγητή του ΕΜΠ κο Τράκα και με την αρωγή του ΕΚΦΕ Κέρκυρας στα πλαίσια δραστηριοτήτων του ΕΙΦΕΕ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αρχικά μία εκτενής περιγραφή του θεωρητικού μοντέλου του Καθιερωμένου Πρότυπου. Στη συνέχεια, στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Λύκείου, λαμβάνοντας οι μαθητές πραγματικές μετρήσεις από το CERN ακολούθησαν τα επιστημονικά βήματα για την ανακάλυψη του μποζόνιου Ζ. Τα αποτελέσματα της ομάδας δημοσιοποιήθηκαν σε Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων στη Νορβηγία.

MasterClass Κέρκυρα 2019

MasterClass Κέρκυρα 2019

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2019-20

Ανακοινώνεται ότι ο Αγιασμός του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11/9/2019 και ώρα 10.30. Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 10.00.
Καλή σχολική χρονιά.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Ανακοινώνεται ότι όσοι μαθητές δεν έχουν εγγραφεί, έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν από την Πέμπτη 12/9/2019 έως το Σάββατο 15/9/2019. Αμέσως μετά προσκομίζουν το έντυπο ηλεκτρονικής δήλωσης και φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας στο σχολείο.

Ημερομηνίες που θα χορηγούνται κωδικοί για τα ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ

Το σχολείο θα είναι ανοιχτό για τη χορήγηση των προσωπικών κωδικών ασφαλείας ( password )
για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων στις ημερομηνίες :

Πέμπτη 4/7 , Τρίτη 9/7 , Πέμπτη 11/7 , Δευτέρα 15/7

από τις 09:00 μέχρι τις 13:00

Απολυτήρια και κωδικοί μηχανογραφικών

Τα απολυτήρια θα δοθούν στους γονείς ή στους μαθητές μόνο αν είναι ενήλικοι, από το πρωί της Τρίτης 25 Ιουνίου. Παρακαλούμε νε έχετε μαζί σας ταυτότητα σε κάθε περίπτωση.
Οι κωδικοί πρόσβασης θα δίνονται στους μαθητές από τη Δευτέρα 24 ως την Παρασκευή 28 Ιουνίου από τις 09.00’ ως τις 13.00’.

Από τη Διεύθυνση

Χορήγηση ΚΩΔΙΚΩΝ για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2019

2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
Ανακοίνωση
Χορήγηση ΚΩΔΙΚΩΝ για την ηλεκτρονική υποβολή μηχανογραφικών στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 (και στους υποψηφίους με το 10%
σχ. ετ. 2017-2018) θα δίνονται από την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2018 έως και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 κατά τις ώρες 09:00 – 13:00.

Τα δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας :

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο.

Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπρόσωπο, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή.
Εξυπακούεται, ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η απόκτηση-κατοχή τίτλου απόλυσης για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ.

Εξεταστικά κέντρα Ειδικών μαθημάτων

Ανακοινώθηκαν τα εξεταστικά κέντρα των Ειδικών μαθημάτων των Πανελ. Εξετάσεων.
Για να τα δείτε ακολουθήστε το σύνδεσμο : ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ – ΕΞΕΤ. ΚΕΝΤΡΑ

Αποτελέσματα, Έλεγχοι και Αιτήσεις Αναβαθμολόγησης

Τα αποτελέσματα για το σχολ. έτος 2018-2019 θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 14/6 στις 14:00

Την Τρίτη 18/6 θα δίνονται οι έλεγχοι επίδοσης των μαθητών στους γονείς και κηδεμόνες, αλλά από τις 13:00 και μετά, λόγω Πανελ.Εξετάσεων

Αιτήσεις αναβαθμολόγησης μπορούν να γίνονται από την Τρίτη 18/6 και ώρα 13:00 μέχρι και την Παρασκευή 21/6 ώρα 10:00, αλλά την Πέμπτη 20/6 το σχολείο θα είναι κλειστό λόγω εκλογών της ΕΛΜΕ.