Επιστροφή από το CERN

Επέστρεψε η ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το ταξίδι στο C.E.R.N. Εκτίς από το επιστημονικό κέντρο οι μαθητές επισκέφτηκαν και το κτήριο του Ο.Η.Ε. στη Γενεύη, το μουσείο των Ολυμπιακών αγώνων στη Λοζάνη και το ιστορικό κέντρο του Μιλάνου στην Ιταλία.

Επίσκεψη στο CERN 10-11.10.2018

Επίσκεψη στο CERN 10-11.10.2018

Επίσκεψη στο κτήριο του Ο.Η.Ε. στη Γενεύη

Ημέρα ενημέρωσης γονέων/κηδεμόνων

Κάθε ΠΕΜΠΤΗ θα μπορεί να γίνεται ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών, από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε θέματα που αφορούν την πρόοδο και άλλα θέματα. Θα οριστεί επίσης από τους υπευθύνους των τμημάτων, το πότε θα μπορεί να γίνεται η σχετική ενημέρωση για τη φοίτηση των μαθητών.

Επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών στο CERN

Αυτές τις ημέρες μια ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας επισκέπτονται το C.E.R.N. στη Γενεύη της Ελβετίας. Είναι η δεύτερη φορά που το 2ο Λύκειο πηγαίνει στο γνωστό επιστημονικό κέντρο. Η προηγούμενη ήταν πριν τρία ακριβώς χρόνια !

Επίσκεψη στο CERN 10.10.2018

Master Class για τα στοιχειώδη σωματίδια στο 2ο ΓΕΛ

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος το ΕΚΦΕ Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΕΜΠ, στα πλαίσια του 17ου Σχολείου Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων που πραγματοποιείται αυτό το μήνα στην Κέρκυρα, διοργάνωσε την εκδήλωση Master Class.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/9/2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στο εργαστήριο πληροφορικής του 2ου Λυκείου, με συμμετοχή 37 μαθητών της Γ’τάξης του 2ου, 1ου και 4ου ΓΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε αρχικά μία θεωρητική εισαγωγή στο θέμα και στη συνέχεια οι μαθητές έλαβαν δεδομένα από το CERN, επεξεργάστηκαν αυτά τα δεδομένα και τα στείλανε σε κέντρο της Νορβηγίας για την τελική επεξεργασία.
Η παρουσίαση έγινε από τον καθηγητή του ΕΜΠ κο Νίκο Τράκα.

Ημερίδα για τα στοιχειώδη σωματίδια

Ημερίδα για τα στοιχειώδη σωματίδια

Ημερίδα για τα στοιχειώδη σωματίδια

Αγιασμός την Τρίτη 11 Σεπτ. Καλή σχολική χρονιά !

Ο Αγιασμός θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτ. στις 10:00. Οι μαθητές μετά τον αγιασμό θα πρέπει να παραμείνουν για να συμπληρώσουν δελτία σχετικά με προσανατολισμό (Β και Γ τάξεις), ξένη γλώσσα, μάθημα επιλογής κ.λ.π. ( Α, Β και Γ τάξεις ).

Αγιασμός 11 Σεπτ. 2017

Αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα εισαγωγής των υποψηφίων φοιτητών στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας.
Για να δείτε τη σχολή εισαγωγής σας πατήστε ΕΔΩ.

Λειτουργία γραμματείας σχολείου κατά τις θερινές διακοπές

Κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη από τις 09:00 μέχρι τις 13:00. Συγκεκριμένα στις ημερομηνίες : 5, 12, 19, 26 Ιουλίου και 2, 9, 16, 23 και 30 Αυγούστου 2018.

8ο φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Το 2ο ΓΕΛ συμμετείχε και στο 8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με ομάδα μαθητών της Α’Λυκείου που κατασκεύασε ρομποτικό όχημα στα πλαίσια σχετικής Ερευνητικής εργασίας με συντονίστρια την καθηγήτρια πληροφορικής Ουρανία Λέτσα.

8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

1η θέση στο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα

Μια ακόμη επιτυχία των μαθητών μας

1. Τζουβέλης Ντιον,
2. Μακρής Σπύρος
3. Κορακιανίτης Σπύρος

στο σκάκι. Αποτελώντας την ομάδα του 2ου ΓΕΛ στο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα, κέρδισαν την 1η θέση.

null