Το σχολείο μας επισκέφθηκε το CERN

IMG_1282

Το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης, με τη συμμετοχή 40 μαθητών της Γ΄ τάξης και με συνοδούς καθηγητές την Δ/ντρια κ. Παναγιωτοπούλου Ε. και τους  κ.κ. Παπαμιχαλοπούλου Ε.,IMG_1342 Παπαγεωργίου Κ. και Ρασούλη Ουρ., είχε την ευκαιρία, τη Δευτέρα, 8-2-2016 να επισκεφτεί το Ερευνητικό Κέντρο Cern.

Το Cern, το μεγαλύτερο σε έκταση πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και ειδικότερα επί της σωματιδιακής φυσικής, στον κόσμο, βρίσκεται δυτικά της Γενεύης, στα γαλλοελβετικά σύνορα.

Αρχικά, η ομάδα μας ενημερώθηκε από την υπεύθυνη του πειράματος «ALICE» για τις δραστηριότητες και τους στόχους του Ερευνητικού Κέντρου. Στη συνέχεια, μετέβη στο χώρο συντήρησης του μεγάλου επιταχυντή IMG_1300LHC, όπου  πληροφορήθηκε για τα  μέρη από τα οποία αποτελείται ο LHC και για την τεχνολογία του. Μετά η ομάδα επισκέφτηκε το Κέντρο Ελέγχου του LHC και το χώρο του AMC (Κέντρο ελέγχου του διαστημικού προγράμματος του CERN). Τέλος, η ομάδα περιηγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο MICROCOSMOS.

Ακολούθησε γεύμα στο εστιατόριο του CERN και η επίσκεψη έκλεισε με μία προγραμματισμένη, ειδικά για το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης, συζήτηση, σε αμφιθέατρο, με τον επικεφαλής των Ελλήνων Ερευνητών Μ.Κ. για θέματα σχετικά με την επιστημονική, κοινωνική και επαγγελματική διάσταση του Cern.

Θεωρούμε πως το ταξίδι αυτό αποτέλεσε για τους μαθητές μας και για εμάς μία πηγή έμπνευσης, εμπειριών και ένα παράδειγμα επιστημονικού και όχι μόνο πολιτισμού.

Και του χρόνου.

                                               H Διευθύντρια

                                         Ε. Παναγιωτοπούλου

Κατηγορίες: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.