Μάι 22
22

Make-A-Wish

Το σχολείο μας στοχεύοντας πέρα από την παροχή γνώσεων  στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και τον  εμπλουτισμό του ψυχικού κόσμου των μαθητών με εμπειρίες ουσιαστικές και χρήσιμες ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε φιλανθρωπικές δράσεις. Φέτος μετά από συζήτηση με τους μαθητές επιλέχτηκε η ενίσχυση του οργανισμού  «Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)» προκειμένου να φωτίσουμε τις ζωές παιδιών που για λίγο σκοτείνιασαν. Την οργάνωση της δράσης ανέλαβε η κυρία Γκαντούνα Μαρία, θεολόγος του σχολείου μας.

Το  Make-A-Wish είναι ένας μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός που στόχο έχει την πραγματοποίηση μιας ευχής παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά ένα δώρο. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Οι μαθητές μας ευαισθητοποιήθηκαν και  συγκέντρωσαν  ένα σημαντικό ποσό το οποίο και κατατέθηκε για την πραγματοποίηση της ευχής κάποιου παιδιού.

Παράλληλα συμμετείχε και στο διαγωνισμό του  «make a wish- Ελλάδας» στην κατηγορία video.  Οι μαθητές ζωγράφισαν το αστέρι τους, οι μαθήτριες Ζίτο Ερισιάντα και Καλογερίδου Ιωάννα εμπνεύστηκαν από τη δύναμη και αισιοδοξία αυτών των παιδιών και έγραψαν στίχους , οι οποίοι μελοποιήθηκαν με τη βοήθεια του κυρίου Καλέα Λάζαρου, μουσικού του σχολείου και η σύνθεση όλου αυτού του υλικού έγινε ένα ωραίο video με τη βοήθεια  του  κυρίου Καραγιάννη Αλέξανδρου, καθηγητή εικαστικών.  Μπορεί να μην καταφέραμε να διακριθούμε, ωστόσο  η όλη διαδικασία συμμετοχής ενίσχυσε τη δημιουργία, τη φαντασία, τη συνεργασία,  πρόσφερε χαρά, δίδαξε την αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος με δύναμη και αισιοδοξία και κυρίως «ταξίδεψε» ένα παιδί του Make-A-Wish, που παλεύει για τη ζωή του, στην ελπίδα, στην πίστη  στα όνειρα και στα θαύματα.

 

 



Αφήστε μια απάντηση