Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 25-10-2023

Οι μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του σχολείου, με τις εκπαιδευτικούς Ε. Φωτάκη και Π. Δεληγιάννη, επισκέφθηκαν στις 25-10-2023 τον Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού Καστοριάς. Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Εργαστήρι Ανασκαφών Δισπηλιού, στον χώρο των ανασκαφών, στον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού και να παίξουν ομαδικά εκπαιδευτικά παιχνίδια.

KASTORIA

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού- Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 05-10-2023

Τίτλος: «ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 60 μαθητές παίρνουν μέρος, συμβολικά,  στην Πανελλαδική Σχολική Σκυταλοδρομία (400 μ.), στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών και τρέχουν για το «ΕΥ».

Συγκεκριμένα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας τρέχει για την Ευθύνη!

Ίσως για τους μικρούς μας μαθητές το τρέξιμο αυτής της διαδρομής φαντάζει μια ακόμα αθλητική δραστηριότητα. Οφείλουμε, λοιπόν, να εξηγήσουμε στους μαθητές μας και σε όλους τι συμβολίζει αυτή η διαδρομή. Συμβολίζει τον αγώνα για μια ζωή γεμάτη με Ευτυχία, Ευσυνειδησία, Ευγένεια, Ευζωία, Ευαγωνίζεσθαι, Ευημερία, ΕΥΘΥΝΗ…….!

Τι είναι άραγε η Ευθύνη;

Θα μπορούσε να οριστεί ως  μια συνειδησιακή κατάσταση αυτοελέγχου των πράξεων μας, με την προϋπόθεση ότι η συνείδηση έχει καλλιεργηθεί να αναγνωρίζει το δίκαιο, το ορθό, το αληθινό (π.χ. να ελέγχω τον εαυτό μου αν η Α ή Β πράξη μου είναι για το καλό και των άλλων).

Η υποχρέωση να δίνει λόγο κάποιος για τις πράξεις του και οι συνέπειες που πρέπει να υποστεί, όταν παραβιάζει αξίες  που βλάπτουν το κοινωνικό σύνολο.

Η Ευθύνη πηγάζει από τη συνείδηση, είναι εκεί από τα πρώτα μας βήματα και αναβοσβήνει σαν κόκκινο λαμπάκι στο μυαλό μας, υπενθυμίζοντάς μας την ανθρωπιά, τη δικαιοσύνη, τη φιλαλήθεια, την αξιοπρέπεια, καθώς και τις συνέπειες σε περίπτωση που παραβούμε αυτές τις αξίες. Διατηρώντας καθαρό το φίλτρο που λέγεται συνείδηση, επιδιώκουμε το Ήθος της Ευθύνης, επιδιώκουμε μια στάση ζωής.

Οι μαθητές θα επιστρέψουν πεζοί στο σχολείο, διανύοντας συνολικά 2023 μ.

5

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Γρηγοριάδου Αλεξάνδρα

Συμμετέχοντες: Μπέικος Γεώργιος, Λυντροπούλου Παρθένα, Δεληγιάννη Παρασκευή, Φωτάκη Ευαγγελία, Παρασκευοπούλου Σοφία

Χώρος: Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας

Αγιασμός Σχολείου -11 Σεπτεμβρίου 2023

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 05-10-2023

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε το πρωί της Δευτέρας, καλώντας τους μαθητές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

Αρχίζει ένας νέος κύκλος μαθημάτων για τους μαθητές. Το διδακτικό προσωπικό έχει όρεξη για δουλειά και  επιθυμία να γεμίσει τις ψυχές μας και το μυαλό μας, όχι μόνο με γνώσεις, δεξιότητες αλλά και χαρούμενες στιγμές, δημιουργικότητα, ευχαρίστηση, κριτική σκέψη, αξίες και ιδανικά που πρέπει να χαρακτηρίζουν τη μαθητική κοινότητα.

Καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές!

Καλή σχολική χρονιά!

Ευχόμαστε υπομονή, δύναμη και υγεία σε όλους μας!

EIKONA 1    EIKONA 2

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση