Φορητές Συσκευές, Τηλεσκόπιο και καλά νέα

Στην νέα σχολική περίοδο που διανύουμε, της πανδημίας, της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές μας και οι γονείς ανταποκρίθηκαν άμεσα παρά τις δύσκολες συνθήκες. Έχουμε όμως και άλλα καλά νέα για να αντέχουμε τις δυσκολίες.

Στην πραγματικότητα της τηλεκπαίδευσης, ο Δήμος Πειραιά στην έναρξη της καραντίνας, προμήθευσε τα σχολεία με 10 φορητές συσκευές για τους μαθητές που χρειάζονται. Οι ανάγκες όμως του μαθητικού πληθυσμού της σχολικής μονάδας είναι πολύ μεγαλύτερες και έτσι ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων συμπλήρωσε με άλλες 4 φορητές συσκευές. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους γιατί ο δρόμος για το σχολείο του 21ου αιώνα (από το οποίο απέχουμε ακόμα) περνάει μέσα από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ανταποκριθεί σε αρκετά ζητήματα που του έχουμε θέσει, όπως τώρα με τα tablets, τον περιφερειακό εξοπλισμό σταθερών υπολογιστών στις αίθουσες, την επιδιόρθωση της μικροφωνικής εγκατάστασης της αυλής και σε άλλα πολλά κατά το παρελθόν. Τους ευχαριστούμε για αυτό. Χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα, αλλά ας γνωρίζουν όλοι ότι τουλάχιστον προσπαθούν και προσπαθούμε.

Ταυτόχρονα, το σχολείο μας αποδέχτηκε δωρεά ένα τηλεσκόπιο από το μη κερδοσκοπικό σωματείο Δεσμός ύστερα από πρόταση της κ. Τίνας Νάντσου,  εκ των συντονιστών του προγράμματος Σύμπαν για όλους, η οποίο γνωρίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου (Το Σύμπαν πάει στο Δημοτικό, Το Σύμπαν πάει στο δημοτικό 2019-2020, Μακέτα του CERN, Children Included).  Τους ευχαριστούμε θερμά και δεσμευόμαστε σε επίσημη πρόσκληση στην πρώτη αστροπαρατήρησή μας όταν με το καλό ανοίξουμε και οργανωθούμε.

Για την ώρα ακολουθούμε οδηγίες και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές και τους εαυτούς μας, με υγεία, ασφάλεια και ψυχραιμία για τα όσα συμβαίνουν. Να επιστρέψουμε όλοι γεροί και τα όποια εκπαιδευτικά κενά θα ξεπεραστούν.