Θεατρική παράσταση από το Γ2«Ο Μολύβιος, οι πεταλούδες και οι αφρικανικοί ελέφαντες»

 

Έγραψε η δασκάλα του Γ2 

                                          Λούκα Σοφία

1aaa_1 Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + το Γ2 ασχολήθηκε με το άγχος και την καταπολέμησή του. Οι μαθητές ανέβασαν τη θεατρική παράσταση «Ο Μολύβιος, οι 1aaa_2πεταλούδες και οι αφρικανικοί ελέφαντες» εμπνευσμένη απ’ το αντίστοιχο παραμύθι.

1aaa_3 Ο Μολύβιος, ο ήρωας του παραμυθιού είναι ένας μικρός μαθητής της Μολυβούπολης. Προσπαθεί καθημερινά να κάνει τα πρέπει πραγματικότητα. Κάποτε τα καταφέρνει και κάποτε πάλι όχι. Στενοχωριέται και κλαίει, όταν δεν τα καταφέρνει. Όταν αγχώνεται οι νύχτες του γεμίζουν από εφιάλτες. Πεταλούδες φτερουγίζουν στο μυαλό του και αφρικανικοί ελέφαντες του προκαλούν πόνο στο στομάχι.

Προσπαθώντας να πραγματοποιήσει τα «πρέπει» της μητέρας του και της δασκάλας του, όλο και πιο πολύ αγχώνεται και νιώθει άχρηστος.1aaa_4

Ξαφνικά του ΄ρχεται μια ιδέα. Να ζητήσει βοήθεια από την καλή του νονά, την Ακουαρέλα. Αυτή ανταποκρίνεται και του βάζει στο κεφάλι ένα μαυριδερό πλασματάκι για να του υπενθυμίζει όλες τις υποχρεώσεις.

1aaa_5Στην αρχή όλα πήγαιναν καλά. Στη συνέχεια όμως «τα πρέπει» μεγάλωναν και έπνιγαν τον Μολύβιο ακόμη περισσότερο. Τότε η νονά του, η καλή νεράιδα, για να τον βοηθήσει, φύτρωσε στην κοιλιά του πλάσματος μια κόκκινη βαλβίδα που όταν ο Μολύβιος την πατούσε, αυτή μίκραινε, μίκραινε και αυτός χαλάρωνε. Αυτή η βαλβίδα ήταν οι ωραίες εικόνες και οι θετικές σκέψεις που έκανε ο Μολύβιος. Αυτές ήταν τα αντίδοτα του άγχους.

 

Οι διάλογοι του παραμυθιού έγιναν από την δασκάλα του τμήματος κ. Λούκα Σοφία. Η μουσική επένδυση της θεατρικής 1aaa_6παράστασης έγινε από την δασκάλα του Β2 κ. Γαλάνη Αικατερίνη. Η μετάφραση του παραμυθιού από την καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου μας κ. Ματάκια Αικατερίνη και η επιμέλεια από την  δασκάλα του ολοημέρου κ. Αρβανίτη Λαμπρινή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση