Αντιμετώπιση του σχολικού άγχους μέσα από δραστηριότητες στα Αγγλικά

Γράφουν οι μαθητές του τμήματος ΣΤ1 :

Χριστίνα Αποστολίδη, Βασιλική Αργυρίου, Αναΐτα Βλαχάβα-Ταβάφη, Γιώργος Βούζας, Άννα Κοντογιάννη, Ξένια Ρίζου

 

2 ΕΡΑΣ_3 Το άγχος είναι ένα περίεργο συναίσθημα που μπορεί να σε καταστρέψει ή να σε δυναμώσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να το αντιμετωπίσει, όμως πρώτα πρέπει να το ανακαλύψεις.

Με σκοπό να αναγνωρίσουμε το δικό μας άγχος κα2 ΕΡΑΣ_1ι να ανακαλύψουμε τις «βαλβίδες» μας για να το αντιμετωπίσουμε, εργαστήκαμε πάνω σε φύλλα εργασίας που ετοίμασε η κυρία των Αγγλικών κ. Κατερίνα Ματάκια με βάση το παραμύθι «Ο Μολύβιος, οι πεταλούδες και οι αφρικανικοί ελέφαντες» μεταφρασμένο στα αγγλικά.

2 ΕΡΑΣ_4Τα φύλλα εργασίας περιλάμβαναν διάφορες δραστηριότητες, όπως ερωτήσεις κατανόησης, ασκήσεις listening, ερωτήσεις να εκφράσουμε την άποψή μας ή να μιλήσουμε για τον εαυτό μας, καθώς επίσης διασκεδαστικές ασκήσεις (σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα, σπαζοκεφαλιές). Εργαστήκαμε σε ομάδες, ανά δύο ή και ατομικά. Όταν τελειώσαμε τα φύλλα εργασίας, μοιράσαμε ρόλους απ’ το παραμύθι και το δραματοποιήσαμε μέσα στην τάξη.

2 ΕΡΑΣ_2Η κυρία μας έφτιαξε το παραμύθι και τα φύλλα εργασίας ένα μικρό βιβλιαράκι που θα μας το δώσει στο τέλος της χρονιάς.

Μέσα απ’ αυτές τις δραστηριότητες βρήκαμε τις δικές μας «βαλβίδες» για να ελέγχουμε και να αντιμετωπίζουμε το άγχος μας, ώστε να είμαστε χαρούμενοι, και επιπλέον εξασκήσαμε τα αγγλικά μας και εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας. Ήταν για όλους μας μια αξέχαστη εμπειρία!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση