Επιχείρηση … βάψιμο

Τα σχολεία άνοιξαν, ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε και οι μαθητές πήγαν στις τάξεις τους. Στις τάξεις; Ναι, η καινούρια μας τάξη, που μόνο χαρούμενη σχολική αίθουσα δε θύμιζε. Ένα μουντό, θλιβερό και βρώμικο απ’ τα χρόνια μπεζ κυριαρχούσε στο χώρο. Έναν χώρο όπου τα παιδιά μας, της Β΄Δημοτικού, είναι αναγκασμένα να περνούν 5 ώρες καθημερινά για 1 χρόνο.

Έτσι λοιπόν και ύστερα από την προτροπή της δασκάλας μας κυρίας Γαλάνη Αικατερίνης, αποφασίσαμε να δράσουμε. Πήραμε μπογιές και πρωί πρωί, όσοι γονείς μπορέσαμε, μαζευτήκαμε να βάψουμε και να καθαρίσουμε την τάξη των παιδιών μας. Η συνεργασία μας ήταν άψογη, η δουλειά έγινε με πολλή όρεξη, τελειώνοντας έτσι σε λίγες ώρες. Το αποτέλεσμα μας άφησε κατάπληκτους. Η αίθουσα όχι μόνο φωτίστηκε, αλλά καθάρισε και έγινε, επιτέλους, η χαρούμενη τάξη που όλοι, επιζητούσαμε. Τα έντονα χρώματα των ντουλαπιών συνδυάστηκαν άψογα με τα καινούρια πόμολα, τα θρανία έδειξαν το λευκό τους χρώμα και οι κουρτίνες, καθαρές κι αυτές, στόλισαν τα παράθυρα.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η συλλογική εργασία, η όρεξη και η καλή διάθεση έχουν αποτέλεσμα. Η καθαριότητα δεν έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, αλλά με την καλή θέληση και συνεργασία. Οι γονείς και η δασκάλα του Β2 τα αποδείξαμε όλα αυτά. Αν και είμαστε σε δημόσιο σχολείο, ενωθήκαμε και με τις δικές μας δυνάμεις, ζωντανέψαμε ένα μικρό του κομμάτι και δώσαμε χαρά στα παιδιά μας, αλλά και στους επόμενους μαθητές.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη δασκάλα του Β2 κυρία Γαλάνη Αικατερίνη, στον κύριο Νίκο Παππαδόπουλο και στους γονείς Αντώνη και Σοφία Μπουρτζή, Αγαθή Χαλίλη, Μπολιού Ντίνα, Πορτοφέρρι-Ρίζου Κορίνα και Τσέρι Εμμανουέλα. Ευχαριστούμε τη Νάνση Μορφακίδου για τον καφέ και τα κουλουράκια της και τον κύριο Βάιο Χαλίλη, που πρόσφερε στην τάξη μας τα καινούρια πόμολα των ντουλαπιών.

Η προσπάθειά μας αυτή ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες τάξεις και σε άλλα δημόσια σχολεία.

 

 

Προς τους γονείς του – κηδεμόνες του Β2

 

Θα ήθελα και εγώ από τη μεριά μου, να ευχαριστήσω θερμότατα όλους τους γονείς και κηδεμόνες που τόσο θερμά ανταποκρίθηκαν στην πρόταση και παράκληση που τους έθεσα.

Αναγνωρίζω πλήρως όχι μόνο τον κόπο και τη δουλειά, αλλά και την προσφορά και θυσία του ελεύθερού σας χρόνου που μας αφιερώσατε. Θα ήθελε επίσης να μοιραστώ μαζί σας την αντίδραση των παιδιών όταν μπήκαν στην καινούρια, φωτεινή, καθαρή αίθουσά μας.

Όλοι μας λοιπόν με μια φωνή σας χιλιοευχαριστούμε και εύχομαι σ΄αυτήν την αίθουσα να περάσουμε μια δημιουργική, ευχάριστη χρονιά και να δουλέψουμε όλοι μαζί σαν ομάδα ακολουθώντας το παράδειγμά σας.

Σας ευχαριστούμε

Οι μαθητές και η δασκάλα

Γαλάνη Αικατερίνη

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση