Στην τηλεκπαίδευση φιλοξενήσαμε τη συγγραφέα του παραμυθιού: ” Η πασχαλίτσα της αγάπης”

Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, τίμησε με την παρουσία της την ψηφιακή τάξη της Στ3΄ του σχολείου μας,  η συγγραφέας και εκπαιδευτικός κ. Ιωάννα Κυρίτση – Τζιώτη.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου στις 2 Απριλίου καλέσαμε την αγαπημένη συγγραφέα, να μιλήσει στους μαθητές για την αξία του παιδικού βιβλίου.  Το ραντεβού κλείστηκε για τη συγκεκριμένη ημέρα ”εκμεταλλευόμενοι” και την ευτυχή συγκυρία της αναμονής του Πάσχα.

Η κ. Ιωάννα αφού γνώρισε τους μαθητές  μίλησε μαζί τους για το πώς φτιάχνεται ένα βιβλίο και ποιοι άλλοι συνεργάζονται μαζί με  τη συγγραφέα για την παραγωγή του.

Αφού απάντησε σε πολλά ερωτήματα των μαθητών, τους διάβασε το παραμύθι:

«Η πασχαλίτσα της αγάπης»

Η ηρωίδα του παραμυθιού είναι η Λίτσα η πασχαλίτσα, η οποία ψάχνοντας να βρει το μυστικό του Πάσχα ανακαλύπτει στο τέλος πως το μυστικό είναι η αγάπη. Μία ηρωίδα που σε βοηθά να ανακαλύψεις το μήνυμα της  αγάπης και της θυσίας  νικώντας τις διακρίσεις και τη διαφορετικότητα.

Την ευχαριστούμε από καρδιάς και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο της και η Λίτσα η πασχαλίτσα να μπορέσει να μεταφέρει το μυστικό του Πάσχα σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Κωνσταντίνα Κατσαλούλη

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.