Παρασκευή παραδοσιακών κουλουριών

Με αφορμή το κείμενο “Τα κόκκινα αυγά” του Γρηγόριου Ξενόπουλου από το βιβλίο του Ανθολογίου Λογοτεχνικών Κειμένων της ΣΤ’ τάξης, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων της ΣΤ’ τάξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους, κ. Κόλλιας Κωνσταντίνας & κ. Παλαιορούτας Ευαγγελίας, παρασκεύασαν παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια. Παράλληλα, συζήτησαν για τα πασχαλινά ήθη και έθιμα της Ελλάδας και για τη σημασία της διατήρησής τους με το πέρασμα των χρόνων.

…και για όσους ενδιαφέρονται:

Συνταγή
Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 ποτήρια του νερού αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ρετσίνα
1 ποτήρι σουσάμι
1 κιλό αλεύρι που να φουσκώνει μόνο του (η ζύμη πρέπει να γίνει μαλακή).

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι, που τα προσθέτουμε μετά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τη ζύμη σε πολύ λεπτά κορδονάκια σαν το μικρό μας δάχτυλο. Τα ενώνουμε στις άκρες, για να πάρουν στρογγυλό σχήμα, ή διπλώνουμε τα κορδονάκια, τα στρίβουμε και ενώνουμε τις δύο άκρες τους. Τοποθετούμε τα κουλούρια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε 180°C για 15 λεπτά περίπου. Καλή σας όρεξη!

01 2 02 1 03 1 04 1 04 05 1 06 1 07 1 08 1 09 1 10 1 11
12 1 13 1415 1

Κατηγορίες: Δράσεις, Ήθη & Έθιμα, ΣΤ' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.