Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης στην ιερά Μητρόπολη Αργολίδας

Οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης επισκέφτηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας τον μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο , γνωρίστηκαν μαζί του συνομίλησαν και γύρισαν ενθουσιασμένοι στο σχολείο.

Aφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε η παραμονή μέρους των ιερών λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην πόλη μας. Οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν ένα βίντεο για τη ζωή και τη δράση του Αγίου, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον ίδιο το μητροπολίτη να τους μιλά για τα θαύματά του. Επιπλέον, γνώρισαν και τον Ναζάρ, ένα νεαρό, που χάρη στην πίστη του στον Άγιο Λουκά ανέκτησε τα δυο ακρωτηριασμένα δάκτυλά του. Σήμερα είναι φοιτητής Μουσικής και Ηχοληψίας και μπορεί να παίζει πιάνο ,το αγαπημένο του μουσικό όργανο.

Οι μαθητές απηύθυναν ερωτήσεις στον Ναζάρ ,δείχνοντας πόσο πολύ εντυπωσιάστηκαν.

Τέλος, είδαν κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα του Αγίου Λουκά και προσκύνησαν. Ο μητροπολίτης υπομονετικά και με το χαμόγελο στα χείλη χάρισε σε κάθε μαθητή μια εικόνα με τους τρεις Αγίους της Αργολίδας και στο σχολείο μας ένα βιβλίο για τη ζωή και το έργο του Αγίου. Επίσης, συμβούλευσε τους μαθητές να πιστεύουν στον εαυτό τους και θα τα καταφέρουν στη ζωή τους ακόμα κι αν κάποιοι τους λένε το αντίθετο.

Κατηγορίες: Ε' τάξη, Επισκέψεις, ΣΤ' τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.