Υγιεινή Διατροφή

Μέσα στα πλαίσια του προγράμματος της υγιεινής διατροφής, το σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Σχέδιο Προώθησης της Κατανάλωσης Φρούτων στα Σχολεία”.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία αναμένεται :

1. Η ενίσχυση των θετικών στάσεων των μαθητών ως προς τις διατροφικές τους συνήθειες, μέσα από τη συγκεκριμένη, οργανωμένη, παρέμβαση.

2. Η ανάπτυξη επιχειρηματολογίας στο πεδίο της υγιεινής διατροφής, μέσω ομαδοσυνεργατικής αλληλεπίδρασης.

3. Η αλλαγή των διαιτητικών συμπεριφορών στην κατεύθυνση της αναχαίτισης του επιδημικού φαινομένου της παιδικής παχυσαρκίας.

4. Ο περιορισμός του κόστους της Δημόσιας υγείας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, οι μικροί μας μαθητές, Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης κλήθηκαν να σχεδιάσουν μία αφίσα με θέμα “Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα” ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις να γράψουν ένα σύντομο κείμενο με θέμα “Ο ρόλος των φρούτων στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής”.

Οι εργασίες και των δύο θεμάτων, αφού αξιολογηθούν από τους διδάσκοντες του σχολείου μας, θα σταλούν στην οικεία Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου με τη σειρά τους, μέσα από μία δεύτερη διαδικασία πανελλαδικής αξιολόγησης, οι καλύτερες θα επιλεγούν προς χρήση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και περιμένουμε το καλύτερο κείμενο αλλά και αφίσα που θα επιλεγούν, ώστε να τα δημοσιοποιήσουμε στο ιστολόγιό μας.

Κατηγορίες: Α' τάξη, Β' τάξη, Γ' τάξη, Δράσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

2 Responses to Υγιεινή Διατροφή

  1. Ο/Η Νίκος Πιτσάκης λέει:

    Τέλειο!!!

  2. Ο/Η Αθηνά Κολιγκιώνη λέει:

    Από εδώ και πέρα πολλά φρούτα και λαχανικά !

Τα σχόλια έχουν κλείσει.