Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, έπρεπε να προλάβουμε να γράψουμε το γράμμα μας στον Αϊ – Βασίλη και να το στείλουμε! Πριν ξεκινήσουμε μιλήσαμε για τη σημασία των δώρων ,για  την ανταπόδοση και όλοι συμφωνήσαμε ότι τα καλύτερα δώρα δεν  είναι εκείνα που κοστίζουν πολλά, αλλά  αυτά που προσφέρονται από  καρδιάς : η αγάπη, η καλοσύνη , η φιλία …

Τα παιδιά παίρνουν χαρτί και μολύβι και γράφουν το καθιερωμένο τους γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Γράμματα γεμάτα από ευχές και όνειρα, γραμμένα από παιδικά χεράκια .

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη….».

 

Με την αθωότητα και τον αυθορμητισμό, που τα διακρίνει, θυμούνται  τις καλές πράξεις που έκαναν καθ’ όλη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, βάζουν  καινούριους στόχους και   στο τέλος του ζητούν  το δώρο που θέλουν να τους φέρει. Κι αν τύχει στον απολογισμό της χρονιάς, να ανακαλύψουν ότι είχαν και τις άσχημές τους μέρες, του ζητούν να κάνει τα… στραβά μάτια!

Στείλαμε τα γράμματά μας  αλλά   έχουμε   αγωνία, αν θα το παραλάβει ο Άγιος Βασίλης.

Όμως ο Αϊ –Βασίλης δεν μας ξέχασε και στο σχολείο μας  ήρθε  με το ταχυδρομείο  γράμμα από  τον Βόρειο Πόλο . Η διευθύντρια  έφερε το γράμμα που απευθυνόταν στα παιδιά της Β’ τάξης  και το διάβασε στην τάξη . Η χαρά και ο ενθουσιασμός μας απερίγραπτος  και αυτά τα παιδιά που είχαν αμφιβολίες για το αν το γράμμα  μας φτάσει  στον Αϊ –Βασίλη …Πείστηκαν όταν είδαν το φάκελο με τις σφραγίδες και το γράμμα με την υπογραφή του!

Η τελευταία εβδομάδα του σχολείου   ήταν αφιερωμένη στο να ζήσουμε το κλίμα των γιορτών  με την ανάγνωση  χριστουγεννιάτικων κειμένων, με κατασκευές, με ζωγραφικές, με τα γλυκά που φτιάξαμε με τα χεράκια μας και τους  γλυκάναμε όλους και με τα κάλαντα που ακούστηκαν σε όλες τις τάξεις. Προτιμήσαμε να μην ασχοληθούμε τόσο πολύ με τα μαθήματα όσο να επενδύσουμε στο συναίσθημα, να βιώσουμε όμορφες  στιγμές, να συνδεθούμε, να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα μας συνοδεύουν και να βοηθήσουμε τα παιδιά να ξεπεράσουν τα δυο χρόνια εγκλεισμού και έλλειψης επαφής .

Οι αθώες παιδικές ψυχές είναι εκείνες που κατανοούν ότι τα πιο όμορφα δώρα είναι αυτά που μπορείς να τα μοιραστείς απλόχερα με τους άλλους : Αλληλοβοήθεια, Συνεργασία, Δοτικότητα, Αγάπη, Κατανόηση,Σεβασμός, Φιλία, Φροντίδα