cropped 34511261 1032693103550134 1848420655658172416 n

Μήνας: Ιανουάριος 2026

Screenshot 5

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2026



Λήψη αρχείου

viber image 2026 01 08 11 06 00 549

Μικροί Προγραμματιστές σε Δράση! Πρακτική άσκηση φοιτητών από Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους τεταρτοετείς φοιτητές Γιώργο Βλαχάβα, Αθανάσιο Θυμιόπουλο και Παναγιώτη Σκαρλάτο.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν μια εξαιρετική διδασκαλία στο μάθημα της Πληροφορικής στο τμήμα Β1, εισάγοντας τους μαθητές μας στον κόσμο του Scratch!

Η έκπληξη για τα παιδιά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, καθώς τους μοιράστηκε ένα βιβλίο δραστηριοτήτων βασισμένο στο Scratch, προσφέροντάς τους τα κατάλληλα εφόδια για να συνεχίσουν τη δημιουργική τους πορεία στον προγραμματισμό.

Ευχαριστούμε θερμά τους μελλοντικούς συναδέλφους για την άψογη συνεργασία και το όμορφο δώρο που προσέφεραν στους μικρούς μας μαθητές!

viber image 2026 01 08 11 06 00 549

IMG 20251219 104304

Μια ξεχωριστή «Μπουγάδα» στο σχολείο μας!!!!

Η αγάπη και η συνεργασία είναι το καλύτερο δώρο των εορτών, και οι μαθητές της Τετάρτης (Δ΄) τάξης το απέδειξαν έμπρακτα! Στο πλαίσιο του προγράμματος υιοθεσίας των μικρότερων μαθητών από τους μεγαλύτερους, η Δ’ τάξη επισκέφθηκε τους φίλους της Πρώτης (Α΄) τάξης για μια δράση γεμάτη παραμύθι και δημιουργία.
Οι μεγάλοι μαθητές παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο το αγαπημένο παραμύθι «Η μπουγάδα του Άη Βασίλη». Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τα παιδιά ταξίδεψαν στις περιπέτειες του αγαπημένου μας αγίου και γέλασαν με τα παθήματα των κόκκινων ρούχων του!
Η δράση όμως δεν σταμάτησε στην ανάγνωση. Η συνέχεια είχε… «χειροπιαστή» βοήθεια!
Οι μαθητές της Δ΄ τάξης έγιναν οι πολύτιμοι βοηθοί των μικρών.
Μαζί, έπιασαν ψαλίδια, χρώματα και χαρτιά για να φτιάξουν τη δική τους κατασκευή με τα ρούχα του Άη Βασίλη.
Με καθοδήγηση, υπομονή και πολλά χαμόγελα, τα πρωτάκια κατάφεραν να «ντύσουν» τον Άη Βασίλη, ολοκληρώνοντας μια πανέμορφη καλλιτεχνική δημιουργία.
Το μήνυμά μας: Η συνεργασία μεταξύ των παιδιών διαφορετικών ηλικιών ενισχύει την αυτοπεποίθηση των μικρών και καλλιεργεί το αίσθημα της ευθύνης και της προσφοράς στους μεγαλύτερους.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για το πνεύμα ομαδικότητας! Και του χρόνου!!!

 

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση