PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ

Μαρ 201818

 Με την ευκαιρία της ανακατασκευής του χώρου της κουζίνας, ο Σύλλογος Διδασκόντων  με την 25η Πράξη /13-3-201 και με την έγκριση του αρμοδίου Σχολικού συμβούλου,  αποφάσισε στα πλαίσια του διδακτικού αντικειμένου των Πολιτιστικών Ομίλων να υλοποιηθεί στο Ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας  project για τη σίτιση των μαθητών με τη συνδρομή του κ. Δημάκα Νικολάου  και των υπευθύνων εκπαιδευτικού του Ολοήμερου τμήματος . Οι στόχοι του project είναι οι εξής:

  • Σερβίρισμα φαγητού σε πιάτο και χρήση μαχαιροπήρουνου (γιατί τρώγοντας από τάπερ με διαφορετικό δηλαδή τρόπο από ότι τρώνε οι μαθητές στο σπίτι) υποβαθμίζεται η αξία σίτισης-φαγητού και ακυρώνεται απευθείας η ιδέα της σύνδεσης του φαγητού με την υγιεινή και σωστή διατροφή από άποψη τελετουργίας μέχρι και καλής ποιότητας φαγητού
  • Εκμάθηση στρωσίματος τραπεζιού, συμμάζεμα, τακτοποίηση τραπεζιού μετά το γεύμα κλπ και καλών τρόπων της ώρα του φαγητού με στόχο την απόκτηση των κοινωνικών δεξιοτήτων, γιατί το φαγητό στο σχολείο δεν ικανοποιεί μόνο τις βιολογικές αλλά και τις ψυχικές ανάγκες του παιδιού. Οι μαθητές μέσω της πρόσληψης γεύματος με συντροφικό τρόπο εμπλουτίζουν τις εμπειρίες τους στην κοινωνική ζωή
  • Μαθαίνοντας οι μαθητές το σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να συνγευματίζουν με άλλα άτομα αποκτούν γνώσεις που θα τους βοηθήσουν και ως ενήλικες στην κοινωνική ένταξη.
  • Απόκτηση γνώσεων για την υγεία και γενικά για την προστασία και καθαριότητα του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια ενός γεύματος αλλά και μετά από αυτό.

Ένα δείγμα από αυτά που κάνουμε

Προσευχή πριν το μεσημεριανό μας φαγητό. Τρώμε όλοι μαζί σε πιάτο και απολαμβάνουμε το φαγητό μας. Μαθαίνουμε καλούς τρόπους και σωστές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια του γεύματος.

 

Μαθαίνουμε να κρατάμε σωστά το μαχαιροπήρουνο

 

Μαθαίνουμε πως να κρατάμε σωστά το πιάτο μας για να το μεταφέρουμε όταν τελειώσουμε το φαγητό μας. Γινόμαστε υπεύθυνοι και εναλλάξ φροντίζουμε για το καθάρισμα και το πλύσιμο των πιάτων μας.

   

Μαθαίνουμε να διπλώνουμε χαρτοπετσέτες για να στολίσουμε το τραπέζι μας

  

 

Μαθαίνουμε να στρώνουμε και να στολίζουμε το τραπέζι του φαγητού

   

 

Αποκτάμε κοινωνικές δεξιότητες και χαιρόμαστε τη μάθηση με βιωματικό τρόπο

 

 

από κάτω από: ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο PROJECT ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΤΜΗΜΑ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ



    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων