Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Σεπ 20192

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας της ΣΤ’ τάξης Κωνσταντά Μαρία, Σταθιάδη Κωνσταντίνα και Χαρίτο Γεράσιμο, που όχι μόνο συμμετείχαν στις εξετάσεις ΚΠΓ, αλλά πέρασαν με μεγάλη επιτυχία στην πιστοποίηση για Α1-Α2. Η διευθύντρια και όλοι οι δάσκαλοι τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.

ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ- ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

Ιούν 201913

Την Παρασκευή 14-6-2019 θα δοθούν οι τίτλοι προόδου και σπουδών στους μαθητές του σχολείου. Οι μαθητές θα έρθουν χωρίς τσάντες το πρωί στις 9.00πμ έως τις 9.30πμ.

ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Ιούν 20198

Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ κ. Φανιόπουλος Χριστόδουλος πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία για την ομαλή μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό στους γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν στην α΄δημοτικού. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας στις 29-5-2019 στις 6.00μμ

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Ιούν 20198

Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο στον παρακάτω σύνδεσμο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟN ΓΟΝΕΑ – ΚΗΔΕΜΟΝΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ (1)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 2019-20020

Ιούν 20198

Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ σχετικά με τον Προγραμματισμό Εκπαιδευτικού Έργου του 2019-2020 στον παρακάτω σύνδεσμο

Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου 2019-20020

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ιούν 20198

Μπορείτε να διαβάσετε τι ισχύει για τον θεσμό της Παράλληλης στήριξης στα δημοτικά σχολεία στον παρακάτω σύνδεσμο

παραλληλη στηριξη 2018-20

Β΄ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Ιούν 20198

Μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ στον παρακάτω σύνδεσμο

Διδασκαλία β΄ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία 

ΛΥΡΑΥΛΟΣ

Ιούν 20198

Οι μαθητές των Α1, Α2, Β1, Β2 τάξεων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα του Λύραυλου (Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς) και ήρθαν σε επαφή με τα αρχαιοελληνικά ,μουσικά όργανα και τους ήχους τους.

30 σπάνια Αρχαιοελληνικά και Παραδοσιακά μουσικά όργανα ζωντάνεψαν μπροστά στα έκθαμβα μάτια των μαθητών. Από τη «θεία» Λύρα του Απόλλωνα έως το μελωδικό αυλό, αλλά και οι «επιβιώσεις» τους στην σύγχρονη εποχή μέσω της Παράδοσης, ο ζουρνάς, η θρακιώτικη γκάιντα και η νησιώτικη τσαμπούνα (απόγονοι του αρχαίου άσκαυλου),  οδήγησαν τα παιδιά στην καθημερινή ζωή των προγόνων μας, στις δημόσιες γιορτές, στο αρχαίο θέατρο, όπου συμμετέχουν με όλη τη σημασία του όρου.  Τα ακουστικά παραδείγματα με το μονόχορδο του Πυθαγόρα, η προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων με σκηνές από την μουσική ζωή των αρχαίων Ελλήνων και η γνώση για τα υλικά και τους τρόπους  κατασκευής των οργάνων, συμπλήρωσαν αυτό το  μελωδικό ταξίδι που αποτελεί για τον καθένα μια εμπειρία ζωής.

  

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Ιούν 20198

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ιούν 20198

Οι μαθητές των Ε1, Ε2 και ΣΤ τάξεων με τη συνοδεία της διευθύντριας κ. Πετρίδου και των εκαπιδευτικών κ. Πλακιά, κ. Μητσόπουλου κ. Αλεξίου επισκέφθηκαν το Δήμο Έδεσσας.

Ξεναγήθηκαν αρχικά στην ταράτσα του Δημαρχείου όπου έχει γίνει φύτευση  με αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά  οπότε αφενός άλλαξε η όψη του κτηρίου και αφετέρου αναμένεται να καταγραφούν τα πολλαπλά οφέλη της ενέργειας αυτής, τόσο στο ενεργειακό κομμάτι όσο και στη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής. Η παρέμβαση έχει μετατραπεί και σε μαγνήτης πουλιών, αφού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενα αρκετά πουλιά να επιλέγουν το σημείο ώστε να φτιάξουν τις φωλιές τους. Ο Δήμος της Έδεσσας κέρδισε  το Gold βραβείο στα Best City Awards στην κατηγορία «Διαχείριση Ενέργειας», για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του δημαρχείου, στις παρεμβάσεις του οποίου, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνεται και η φύτευση του δώματος.

Ακολούθησε ξενάγηση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιάννου εξήγησε στους μαθητές τις αρμοδιότητες του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων και έλυσε πολλές απορίες των μαθητών μας.

       

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ    Top
     
    Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων