ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Ιούν 202012

Οι γονείς που επιθυμούν Παράλληλη Στήριξη ή Σχολικό Νοσηλευτή πρέπει να καταθέσουν γραπτό αίτημα στη Διεύθυνση του σχολείου μέχρι τις 30/6/2020.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ  εδώ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1-ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ

Μπορείτε να διαβάσετε την Εγκύκλιο εδώ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚο ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

ΕΠΙΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ Β΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Ιούν 202012

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για τις ρυθμίσεις βαθμολογίας τριμήνων στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 οι βαθμοί Β΄τριμήνου θα δοθούν στις 12/6/2020 στους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων σε κλειστό φάκελο στην τσάντα κάθε μαθητή/μαθήτριας χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων & κηδεμόνων στο σχολείο.

Μπορείτε να διαβάσετε την ΥΑ εδώ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΜΗΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

Μαΐ 202030

Μπορείτε να διαβάσετε τη Υπουργική απόφαση για τις απουσίες των μαθητών εδώ Υ.Α για απουσίες

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Μαΐ 202030

Μπορείτε να διαβάστε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα δημοτικά σχολεία εδώ eody dimotika

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΑΙΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Μαΐ 202030

Μπορείτε να διαβάσετε την Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των δημοτικών σχολείων εδώ Εγκύλιος επαναλειτουργίας δημοτικών σχολείων

Επαναλειτουργία σχολείου τη Δευτέρα 1-6-2020

Μαΐ 202030

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Τη Δευτέρα 1-6-2020 ξεκινά η λειτουργία των δημοτικών σχολείων. Τα μαθήματα θα διαρκέσουν μέχρι τις 26/6/2020.Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο επαναλειτουργίας και τα απαραίτητα μέτρα που ελήφθησαν με στόχο την αποφυγή διασποράς του COVID-19. 

1. ΟΛΟΙ οι μαθητές του σχολείου μας θα έρχονται καθημερινά στο σχολείο

2. Τα τμήματα Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα λειτουργούν κανονικά στην αίθουσά τους με το δάσκαλό τους και το ίδιο πρόγραμμα, όπως και πριν το κλείσιμο των σχολείων.

3. Οι τάξεις Δ΄ και Ε΄ χωρίστηκαν σε δύο υποτμήματα διότι αριθμητικά ξεπερνούσαν τους 15 μαθητές, και επειδή στο σχολείο μας υπάρχουν διαθέσιμες κατάλληλες αίθουσες θα λειτουργούν καθημερινά. Τα υποτμήματα θα τα αναλάβουν οι δύο δάσκαλοι που είχαν αυτές τις τάξεις και οι δύο δασκάλες που δίδασκαν στο Ολοήμερο Τμήμα. Η κατανομή των μαθητών στα υποτμήματα έγινε με αλφαβητική σειρά όπως ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Επειδή το κάθε υποτμήμα όμως θα έχει διαφορετικό πρόγραμμα (διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμες ειδικότητες Αγγλικών, ΤΠΕ και Γαλλικών για την Ε΄τάξη) κρίθηκε δίκαιο και παιδαγωγικά ορθό από το Σύλλογο Διδασκόντων το κάθε υποτμήμα της Δ και Ε τάξης να αλλάζει δάσκαλο ανά βδομάδα, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές του να έχουν τη δυνατότητα για δύο βδομάδες να διδαχθούν Αγγλικά, Νέες Τεχνολογίες και Γαλλικά η Ε΄τάξη.

4. Έγινε διαμόρφωση των αιθουσών με τα θρανία προσανατολισμένα προς την ίδια κατεύθυνση και σε απόσταση 1,5 μέτρου όπως ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Σε κάθε θρανίο θα κάθεται μόνο ένας μαθητής.

5. Έγινε απολύμανση του σχολείου την Πέμπτη 28/5/2020 και καθαρισμός από τις σχολικές καθαρίστριες. Σε κάθε αίθουσα τοποθετήθηκε αντισηπτικό και στις τουαλέτες αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες.

6. Η παρουσία των σχολικών καθαριστριών θα είναι καθημερινή κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Θα γίνεται φυσικός αερισμός και καθαρισμός των αιθουσών (πόμολα, θρανία κλπ) και των τουαλετών από τις καθαρίστριες κατά τη διάρκεια του κάθε διαλείμματος και μετά τη λήξη των μαθημάτων.

7. Τα διαλείμματα θα γίνονται κλιμακωτά ανά τρεις τάξεις και σε συγκεκριμένο χώρο της αυλής για κάθε τάξη υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όσο είναι δυνατό οι αποστάσεις. Δεν επιτρέπονται τα παιχνίδια ή τα αθλήματα με χρήση μπάλας ούτε στα διαλείμματα, ούτε στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

8. Η Πρωϊνή Ζώνη και το Ολοήμερο δεν θα λειτουργούν όπως ορίζει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας.

9.Η ώρα προσέλευσης των μαθητών στο σχολείο θα γίνεται από τις 8.00 έως τις 8.15πμ. Ο κάθε μαθητής που θα μπαίνει στο σχολείο θα πηγαίνει κατευθείαν στη τάξη του όπου θα βρίσκεται ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την πρώτη ώρα και η προσευχή θα γίνεται σε κάθε τάξη χωριστά σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ. Όλοι οι μαθητές σχολάνε στις 13.15μμ.

9. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής, είτε ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, είτε διαμένει με άτομο που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου και δεν μπορεί να προσέλθει στο σχολείο για να παρακολουθήσει τα μαθήματα διά ζώσης θα πρέπει ο γονέας ή ο κηδεμόνας του να προσκομίσει στο σχολείο μια Υπεύθυνη Δήλωση του Ν1599 όπου θα αναφέρονται οι παραπάνω λόγοι, έτσι ώστε να μην προσμετρηθούν οι απουσίες του μαθητή.Οι μαθητές που δε θα μπορέσουν να προσέλθουν στο σχολείο θα υποστηριχθούν από τους δασκάλους τους με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μπορείτε να κατεβάσετε τη Υπεύθυνη Δήλωση εδώ ipefthini_dilosi 

Για την καλύτερη λειτουργία του σχολείου και για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19 θα θέλαμε να δώσετε προσοχή στα παρακάτω:

 • Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους κολατσιό και μπουκαλάκια νερό από το σπίτι. Απαγορεύεται να εισέλθει οποιοσδήποτε χωρίς σοβαρό λόγο στο σχολείο την ώρα λειτουργίας του εκτός από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

 • Οι μαθητές καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αντισηπτικό υγρό ή αντισηπτικά μαντηλάκια.

 • Οι γονείς θα πρέπει να ελέγχουν καθημερινά τη σχολική τσάντα ώστε να βεβαιώνονται υπάρχει η απαραίτητη γραφική ύλη (μολύβια, γόμες, ψαλίδια, μαρκαδόρο πίνακα κλπ) διότι δεν επιτρέπεται να δανείζονται από τους συμμαθητές τους.

 • Καλό είναι οι γονείς να μιλήσετε με τα παιδιά και να τους επισημάνετε ότι δεν επιτρέπεται να μοιράζονται με τους συμμαθητές τους οτιδήποτε, είτε αυτό είναι φαγώσιμο, είτε κάποιο αντικείμενο πχ μολύβι και να τηρούν τις αποστάσεις

Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας έτσι ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς στο χώρο του σχολείου.

Καλή και ασφαλή επάνοδο στο σχολείο για όλους

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 2381023258

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Μαΐ 202021

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα Άννα Βαμβάκη σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Χριστόδουλο Φανιόπουλο σας προσκαλούν σε ενημερωτική συνάντηση – ενημέρωση με τηλεδιάσκεψη στις 25 Μαΐου 2020 στις 18.30μ.μ. με θέμα: «Περιορισμός στο σπίτι. Συνεργασία εκπαιδευτικών – οικογένειας». Εισηγήτρια της συνάντησης θα είναι η ψυχολόγος κα Άννα Νανούδη. Το θέμα της εισήγησης της θα είναι: «Περιορισμός στο σπίτι. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά και την οικογένεια». Ο σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης είναι: https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/vamvaki65s.

Η Σ.Ε.Ε. Ο Σ.Ε.Ε.

Άννα Βαμβάκη Χριστόδουλος Φανιόπουλος

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Μαΐ 202021

Το 3ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Κεντρικής Μακεδονίας με αρμοδιότητα σε όλα τα σχολεία Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των νομών Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας ιδρύθηκε με γενικούς σκοπούς τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, την παρακολούθηση, τον συντονισμό και τη στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των δημόσιων και ιδιωτικών σχολικών μονάδων και των Εργαστηριακών Κέντρων(Ε.Κ.) και τον συντονισμό των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.), των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) και των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) της περιοχής αρμοδιότητάς τους.

Ανάμεσα στις ειδικότερες αρμοδιότητες του 3ου ΠΕ.ΚΕ.Σ. και στα καθήκοντα των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (Σ.Ε.Ε.) που το στελεχώνουν, αποτελεί και η συνεργασία με τους γονείς και κηδεμόνες των σχολείων και η οργάνωση επιμορφωτικών δράσεων με στόχο την ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου και την προαγωγή της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας προκειμένου να επιτευχθούν σε βέλτιστο βαθμό οι σκοποί και οι στόχοι της εκπαίδευσης και να ενδυναμωθούν οι σχέσεις του σχολείου με το κοινωνικο-πολιτισμικό περιβάλλον (βλ. σχετ.(1)/άρθρο 4/§ ζ/γγ και σχετ. (2)/άρθρο 3/§ ιστ).

Υλοποιώντας τους σκοπούς που προαναφέραμε το 3ο ΠΕ.ΚΕ.Σ. πραγματοποιεί ενημερωτικές συναντήσεις με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων αρμοδιότητάς τους.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κα Άννα Βαμβάκη σε συνεργασία με τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κ. Χριστόδουλο Φανιόπουλο στην παιδαγωγική ευθύνη των οποίων ανήκουν τα Νηπιαγωγεία 1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο ,7ο , 8ο , 9ο , 10ο , 12ο Έδεσσας και τα Δημοτικά Σχολεία 1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο , 6ο , 7ο , 8ο , 9ο Έδεσσας καλούμε τους Γονείς και Κηδεμόνες των νηπίων και προνηπίων και των μαθητών/τριών της Α΄και Β΄τάξης των παραπάνω Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε ενημερωτικές συναντήσεις με τηλεδιάσκεψη με θέμα:

«Περιορισμός στο σπίτι. Συνεργασία γονέων και εκπαιδευτικών»

Εισηγήτρια της συνάντησης θα είναι η κα Άννα Νανούδη ψυχολόγος. Το θέμα της εισήγησης της θα είναι:

«Περιορισμός στο σπίτι. Οι ψυχολογικές επιπτώσεις στα παιδιά και την

οικογένεια»

Οι τηλεδιασκέψεις θα πραγματοποιηθούν στις 25 και 27 Μαΐου 2020 στις 18.30μ.μ. – 20.30μ.μ. σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΗΜΕΡΑ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΩΡΕΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

25/5/2020

1Ο , 2Ο , 3Ο , 4Ο , 5Ο, Νηπιαγωγεία Έδεσσας, 1ο , 2ο , 3ο , 4ο , 5ο Δημοτικά Σχολεία Έδεσσας

18.30μ.μ. – 20.30μ.μ.

https://minedu-gov-gr.webex.com/meet/vamvaki65s

Β΄ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Μαΐ 202021

Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στην Ε΄τάξη του Δημοτικού σχολείου κατά το σχ. έτος 2020-21 θα πρέπει να επιλέξουν τη β΄ξένη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν (Γερμανικά ή Γαλλικά) υπογράφοντας τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση με την προτίμησή τους στο σχολείο καθημερινά 10.00πμ-12.00πμ.

Επίσης οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που θα φοιτήσουν στην Α΄Γυμνασίου κατά το σχ. έτος 2020-21 έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να αλλάξουν τη β΄ξένη γλώσσα που θα διδαχθούν στο Γυμνάσιο με απλή αίτηση του γονέα.

Μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο εδώ Β ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

Μαΐ 202021

Μπορείτε να διαβάσετε  την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ που αφορά στην επαναχρησιμοποίηση των  βιβλίων των μαθητών για το σχολικό έτος 2020-21 Επαναχρησιμοποίηση βιβλίων

« Παλιότερα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

  ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  Top
   
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων