ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ-50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
Με αφορμή την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, οι μαθητές/τριες του σχολείου μας τίμησαν τον αγώνα των φοιτητών και τη θυσία τους, για να επιστρέψει η δημοκρατία και η ελευθερία στην πατρίδα μας. Η εξέγερση της νεολαίας του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 στο χώρο του Πολυτεχνείου αποτελεί την κορύφωση του αγώνα ενάντια στη χούντα των Συνταματαρχών και σε κάθε μορφή φίμωσης του πνεύματος της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό, επίκαιρο, και οδηγός για όλους μας, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που έρχεται αντιμέτωπη με προκλήσεις που απαιτούν ιδανικά, όραμα, αξίες και ενεργούς πολίτες.
Το ποίημα που απήγγειλαν οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ήλιδας στην πλατεία ηρώων προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος», του Τάσου Λειβαδίτη εκφράζουν διαχρονικά τον αγώνα του λαού μας για τις αξίες αυτές.
Βιωματικό εργαστήριο σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις”
Στα πλαίσια των δράσεων και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης Ν. Ηλείας «Παρεμβάσεις» υλοποιήθηκαν δυο βιωματικά εργαστήρια για τους μαθητές/τριες των Α΄1 και Α΄2 τμημάτων του σχολείου μας με θέμα τη φιλαναγνωσία και την καλλιέργεια δεξιοτήτων.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Α΄1 και Α΄2 τμημάτων επισκέφτηκαν το Κέντρο Πρόληψης «Παρεμβάσεις» στις 10 και 15 -11-2023, όπου μέσα από ομαδικές και βιωματικές δραστηριότητες αξιοποίησαν το παραμύθι, τη φιλαναγνωσία, τη ζωγραφική, το ομαδικό παιχνίδι με εποικοδομητικό τρόπο.
Μέσα από τη δράση αναδείχθηκαν κοινωνικές αξίες, η αξία της συνεργασίας, της φιλίας, της αλληλοαποδοχής. Οι μικροί μαθητές/τριες με την καθοδήγηση των δασκάλων τους Παναγιώταρου Νικολέττας, Παναγοπούλου Ελένης, της Κοινωνικού Λειτουργού Γκοτσοπούλου Γεωργίας και της ψυχολόγου από το Κέντρο «Παρεμβάσεις», κ. Σωτηρία Χατζηκωσταντίνου διάβασαν παραμύθια που τα ίδια είχαν επιλέξει και φέρει μαζί τους για να τα διαβάσουν, κατασκεύασαν κολάζ και καπέλα, με τίτλους αναφερόμενους στο «τι» μας κάνει να νιώθουμε ευτυχισμένοι Αντάλλαξαν βιβλία με τους συμμαθητές/τριές τους, χόρεψαν , τραγούδησαν ενδυναμώνοντας τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και την υγιή συμπεριφορά απέναντι στον άλλον.
Ήταν μια εποικοδομητική και ευχάριστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, όπου στο τέλος εκ μέρους του Κέντρου προσφέρθηκαν κεράσματα και λιχουδιές στους μικρούς μας μαθητές/τριες και αυτοί με τη σειρά τους πρόσφεραν μια εικαστική κατασκευή.